19 Μαρτίου, 2024
  • 19 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Aρης – Παναθηναϊκός 1-0 με τον Καμαρά.Βελτιωμένοι αλλά φλύαροι οι πράσινοι

Aρης – Παναθηναϊκός 1-0 με τον Καμαρά.Βελτιωμένοι αλλά φλύαροι οι πράσινοι

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2021 0 360 Views

Το παρθενικό γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 10′ αρκούσε για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα του μαχητικού Αρη επί του βελτιωμένου, αλλά φλύαρου και αναποτελεσματικού Παναθηναϊκού.

Tο παρθενικό γκολ του Καμαρά στο πρωτάθλημα, μόλις στο 10ο λεπτό, έφτανε και περίσσευε στον Αρη για να κάνει σεφτέ στις νίκες του τη φετινή σεζόν και να επικρατήσει με 1-0 του Παναθηναϊκού, που γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του και μάλιστα με το ίδιο σκορ και πανομοιότυπο τρόπο με τα Γιάννινα.

Δεχόμενος γκολ στην πρώτη υποψία ευκαιρίας του αντιπάλου του, δηλαδή, και μη μπορώντας να βγάλει ουσιαστική αντίδραση στο υπόλοιπο διάστημα και μη δημιουργώντας κραυγαλέες ευκαιρίες παρά μόνο την κατοχή της μπάλας.

Το ματς ξεκίνησε με τον Αρη να εκμεταλλεύεται την πρώτη συγκυρία που του παρουσιάστηκε, όταν μετά από βολέ του Διούδη ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μπερτόλιο, ο οποίος του σέρβιρε το γκολ στο… πιάτο. Ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν αστόχησε σε κενή εστία και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 10’ (1-0). 

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο αντέδρασε και ήταν η ομάδα που δημιούργησε περισσότερες απειλητικές καταστάσεις στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη που δεν κατάφερε να σκοράρει σε ισάριθμες κεφαλιές (23’ και 25’). 

Οι πράσινοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από το 20’ λεπτό και μετά, δίχως ωστόσο να τη μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν οριακά περισσότερες τελικές (τρεις έναντι δύο) και την κατοχή της μπάλας (49%-51%), αλλά με το σκορ να παραμένει 1-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάντζιος έβαλε τον Εντιαγέ αντί του Μπερτόλιο για να ενισχύσει ανασταλτικά τον άξονά του και οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά μετά το γκολ του Καμαρά με το πανέμορφο σουτ του Μαντσίνι που «έγλυψε» το αριστερό δοκάρι του Διούδη. 

Ο Αρης πίεσε πιο ψηλά και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 59’ από στατική φάση και κεφαλιά του Εντιαγέ εκτός εστίας. 

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ιωαννίδη στο 69’ και ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 76’ με κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Κουέστα του είπε όχι. 

Το τριφύλλι πήρε μέτρα μετά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει την κραυγαλέα ευκαιρία και έτσι ο Αρης έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και πήρε πολύτιμο οξυγόνο ενόψει της συνέχειας, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του με το ίδιο σκορ. 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Λούκας Σάσα (90+ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (71’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (46’ Ντιαγέ), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διουδης, Κώτσιρας, Πούγγουρας (86’ Λούντκχβιστ), Βέλεθ, Χουανκάρ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίτσιο), Ρούμπεν, Βιγιαφάνες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (71’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (86’ Μακέντα)