23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024

Νίκη πρόκριση και ψυχολογική ανάσα για το ΑΠΟΕΛ

By on 22 Σεπτεμβρίου, 2021 0 10332 Views

Την πρώτη του νίκη στην σεζόν πέτυχε κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα το ΑΠΟΕΛ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca Cola.

Σαμπάλα στο 28΄ και Νατέλ στο 82΄ τα γκολ για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή που με αυτή τη νίκη πήρε ψυχολογική ανάσα.Δεν ήταν τόσο εύκολη η νίκη της ομάδας της Λευκωσίας αφού η Νέα Σαλαμίνα παίζει στην Β΄ κατηγορία αλλά είναι ομάδα…΄Α΄ κατηγορίας και σε κάποια σημεία του αγώνα δυσκόλεψε τους γηπεδούχους και δυσκόλεψε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ με την νέα σύνθεση της μετά τους τραυματισμο΄ύς των Σάντος και Βινίσιους με τον Σάβιτς να ΄΄εχει καλές στιγμές σε φάσεις επικίνδυνες στο Α ημίχρονο.

Είχε μεγάλη σημασία, να έρθει η πρώτη νίκη και μαζί η πρόκριση στο κύπελλο. Τα κατάφερε το AΠΟΕΛ , παρόλο ότι πέρασε και δύσκολες στιγμές στο α΄ ημίχρονο μέχρι να καταφέρει να σκοράρει με το εξαιρετικό κτύπημα φάουλ του Σαμπάλα.
Είχε όμως…καλά κομμάτια στην απόδοση του β΄ ημιχρόνου, η ομάδα του Σωφρόνη. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έκανε ευκαιρίες και είδαμε κάποιους παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο και να δείχνουν έτοιμοι να προσφέρουν παραπάνω από άλλους.
Ο Λουντέμο στη μεσαία γραμμή, ο Θεοδώρου σαν φουλ μπακ από δεξιά, ο Σαμπάλα από αριστερά βοήθησαν και στήριξαν το πλάνο του προπονητή.
Ο Σωφρόνης με το 3-5-2 και με ένα από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς τον Πάρη Πολυκάρπου, έδειξε ότι προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να κάνει καλύτερη την ομάδα του.
Υπάρχουν όμως και οι ποδοσφαιριστές που δείχνουν να τους λείπει ο ρυθμός των αγώνων όπως οι Σάβιτς, Σόουζα και Μάγκλιτσα.
Ο Νατέλ, πρέπει να γίνει πιο ομαδικός στο παιχνίδι του, ενώ μπορεί να χαρακτηρισθεί θετικό το 20λεπτο που αγωνίστηκε ο Ντογκαλά.
Γενικά, το ΑΠΟΕΛ κρατά την πρόκριση  με το νικηφόρο 2-0 που αναμένεται να αλλάξει τουλάχιστον τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.
Επιβάλλεται όμως η περεταίρω αγωνιστική βελτίωση για να αλλάξει το σκηνικό που αφορά την πορεία στο πρωτάθλημα.
Έχει να διορθώσει πολλά ο Σωφρόνης, ώστε να μπορέσει το φετινό ΑΠΟΕΛ , να έχει εκ νέου βλέψεις για κάτι καλό στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας:

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που έφτιαξε πρώτη προϋποθέση για γκολ με τον Πική στο 17΄ να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, να κάνει το γύρισμα, η μπάλα να διώχνεται από τον Σάβιτς και να καταλήγει λίγο έξω.

Το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε και στο 28΄ ο Ζαμπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νατέλ έκλεψε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω.

Με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι απείλησαν. Ο Δημητρίου έκανε το γύρισμα στην περιοχή και πριν ο Πικής στείλει την μπάλα στα δίκτυα, ο Πολυκάρπου έβαλε το πόδι και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η επόμενη φάση ήταν στο 79΄ με τον Ζαμπάλα να βρίσκει τον Ντογκαλά στην περιοχή, αυτός να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και να χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοτώσει το παιχνίδι.

Στην επόμενη επίθεση της Νέας Σαλαμίνας, ο Μιγκελίτο από το σημείο του πέναλτι έκανε το πλασέ όμως ο Μιχαήλ μπόκαρε την μπάλα.

Το ΑΠΟΕΛ στο 82΄ έφτασε στο 2-0 με την κεφαλιά του Νατέλ μετά την σέντρα του Ντογκαλά και έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση και στο άγχος των γηπεδούχων που στους πανηγυρισμούς έδειξαν πόσο ήθελαν τη νίκη.

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Καρώ, Σάβιτς, Ζαμπάλα, Πολυκάρπου, Σόουζα (87′ Σατσιάς), Λουντέμο, Ντανίλο (85′ Νταουσβίλι), Θεοδώρου, Νατέλ (87′ Γεωργίου), Μάγκλιτσα (73′ Ντονγκαλά).

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Σεργίου (71′ Ανδρέου), Δημητρίου (85′ Νικολάου), Γκολομπάρτ, Παύλου, Πικής, Ντανίλο (71′ Λέντριτς), Κουμουρής (64′ Φελίπε), Μαργκάσα, Ντιακιτέ, Μιγκελίτο (85′ Λεμέσιος).

Κίτρινες: Μάγκλιτσα, Σόουζα, Πολυκάρπου / Μαργκάσα