18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακάθεκτος ο Απόλλωνας(2-1) με 3Χ3.Χωρίς βαθμό το ΑΠΟΕΛ που προηγήγθηκε στο 2΄

Ακάθεκτος ο Απόλλωνας(2-1) με 3Χ3.Χωρίς βαθμό το ΑΠΟΕΛ που προηγήγθηκε στο 2΄

By on 19 Σεπτεμβρίου, 2021 0 531 Views

Μεγάλη νίκη με 2-1 για τον Απόλλωνα στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ! Οι γαλάζιοι έχουν το απόλυτο μετρώντας 3 στα 3, ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν έχει πάρει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα! To ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ ωστόσο τα κενά στην άμυνα και τα λάθη δεν του επέτρεψαν να το κρατήσει αρκετά αφού η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν αποτελεσματική και ισοφάρισε νωρίς. Αν και έχασε πέναλτι που δόθηκε με παρέμβαση του VAR με τον εκτελεστή Πίττα να γλιστρά και να αστοχεί κατάφερε στο 45΄να πάρει το προβάδισμα έστω με αυτογκόλ και στο β΄ ημίχρονο με σωστή διαχείριση ο Απόλλωνας κράτησε τη νίκη ενώ θα μπορούσε  και για τρίτο γκολ με το ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να συνδυαστεί και να φτιάξει ευκαιρίες αν και στο γήπεδο είχε όλα τα αστέρια της επίθεσης του πριν αποχωρήσει τραυματίας ο Κβιλιτάια στο τελευταίο 10λεπτο.Τραυματίας ,μάλλον σοβαρά αποχώρησε και ο Σάντος.

Ο Καρώ άνοιξε το σκορ στο 2ο λεπτό, ενώ ο Ζράντι στο 8ο λεπτό έκανε το 1-1. Μάλιστα στο 18ο λεπτό ο Πίττας γλύστρησε και αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σόουζα με αυτογκόλ έβαλε τον Απόλλωνα μπροστά στο σκορ, αφού πέφτοντας στην πάσα του Γιάνγκα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Νατέλ εκτέλεσε ένα φάουλ με δύναμη, ο Δημητρίου απέκρουσε και στην επαναφορά ο Καρώ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά. Στο 8ο λεπτό ο Ζράντι με ένα κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1.

Το παιχνίδι από νωρίς πήρε ξέφρενο ρυθμό με τον Απόλλωνα μάλιστα μετά την ισοφάριση να κερδίζει συνεχόμενα κόρνερ και να ψάχνει δεύτερο γκολ.

Στο 18ο λεπτό ο Σωτηρίου μέσω VAR έδωσε πέναλτι για χέρι του Τσεπάκ, ο Πίττας όμως γλίστρησε και αστόχησε στην εκτέλεση!

Στο 24ο λεπτό έγινε ένα λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, ο Πίττας πήρε την μπάλα και σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο Σκουφέτ μάζεψε με ευκολία. 4 λεπτά μετά ο Νατέλ έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Δημητρίου έπεσε και απέκρουσε.

Στο 45+2΄ ο Γιάνγκα έφυγε στην αντεπίθεση, πήγε να δώσει πάσα, αλλά ο Σόουζα που πήγε να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του και έτσι έγινε το 2-1 για τον Απόλλωνα.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σάντος πέρασε εκτός με αναγκαστική αλλαγή και ο Σάβιτς πήρε την θέση του.

΄Β HΜΙΧΡΟΝΟ

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόλλωνας έδωσε γρήγορο ρυθμό προσπαθώντας να βρει 3ο γκολ, ωστόσο δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση για αρκετή ώρα στο παιχνίδι.

Οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές, άλλαζαν σχηματισμούς κάνοντας τις δικές τους κινήσεις στην σκακιέρα. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ήρθε στο 83ο λεπτό μετά από ένα μακρινό σουτ του Ζαμπάλα.

Στο 86ο λεπτό ο Ουέλλιγκτον έπιασε την κεφαλιά αλλά το δοκάρι και ο Σκουφέτ κράτησαν το αποτέλεσμα στα ίδια επίπεδα.

Λίγο πριν τον 90΄ ο Οκριασβίλι έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός. Στο τελευταίο λεπτό ο Πίττας μόνος στην περιοχή έστειλε με κεφαλιά την μπάλα έξω!

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Φιλιώτης (55΄ Μαυρίας), Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς (83΄ Ουέλιγκντον), Ίλιεφ (83΄ Αλεσάμι), Ζράντι, Κολ, Πίττας, Νταμπό (65΄ Σπόλιαριτς), Γιάνκα.
Στον πάγκο: Ντούριν,  Μαλεκκίδης, Παπουνασβίλι, Ίντζια, Στορ

AΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεμπάκ, Γουίλερ (68΄ Ζαμπάλα), Καρώ, Σάντος (45+3΄ Σάβιτς), Νταουσβίλι (68΄ Λουντέμο), Νατέλ, Σόουζα, Κβιλιτάια (78΄ Γεωργίου), Ντανίλο (46΄ Μάγκλιτσα), Οκριασβίλι.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, ,Σατσιάς, Θεοδώρου, Πολυκάρπου,  Ντονγκαλά, Κούτσακος

ΣΚΟΡΕΡ: 8΄ Ζράντι, 45+2΄ Σόουζα (αυτ.)/2΄ Καρώ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζράντι, Αλεσάμι/Οκριασβίλι, Σαμπάλα, Τσεμπάκ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.000
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης