25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ολυμπιακός τα έκανε πιο δύσκολα για το ΑΠΟΕΛ.Ο Σάλι πέτυχε το γκολ της νίκης των μαυροπρασίνων

Ο Ολυμπιακός τα έκανε πιο δύσκολα για το ΑΠΟΕΛ.Ο Σάλι πέτυχε το γκολ της νίκης των μαυροπρασίνων

By on 13 Σεπτεμβρίου, 2021 0 328 Views

Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για το ΑΠΟΕΛ που έχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό και μετά από δύο αγωνιστικές είναι χωρίς βαθμό. Οι «μαυροπράσινοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στο γκολ του Έντγκαρ Σάλι στο 27ο λεπτό. Άλλαξαν ωραία την μπάλα οι ποδοσφαιριστές των μαυροπρασίνων, ο Βαγγέλης Κυριάκου έκανε την σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Σάλι κάρφωσε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Σκουφέτ.
Το ΑΠΟΕΛ  που παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας και με περίπου 5 χιλιάδες φίλους του στο πλευρό του δεν κατάφερε να μετουσιώσει έστω και μια από τις πολλές τελικές προσπάθειες σε γκολ για να πάρει κάτι από το παιχνίδι και μοιραία έφυγε από το ΓΣΠ με σκυμμένο το κεφάλι όπως και πέρσι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ.

Στο 2ο λεπτό ο Οκριασβίλι βρήκε τον Κβιλιτάια, αλλά ο Μολ απέκρουσε την κεφαλιά του, ενώ στο ίδιο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε νέο σουτ από τον Νατέλ που μπήκε από τα δεξιά. Στο 8ο λεπτό ο Κβιλιτάια έκανε ένα αδύναμο σουτ, το οποίο μάζεψε εύκολα ο Μολ. Στο 13ο λεπτό ο Οκριασβίλι με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Σάντος του οποίου η κεφαλιά έφυγε έξω. Σε γενικές γραμμές το ΑΠΟΕΛ πίεζε αρκετά από νωρίς, για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να αλλάξει τις ισορροπίες.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Σάλι άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κυριάκου από τα δεξιά.

Στο 30ο λεπτό ο Σαμπάλα που πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Στο 36ο λεπτό ο Οκριασβίλι έδωσε την θέση του στον Μάγκλιτσα, αφού ο Γεωργιανός αποχώρησε με πρόβλημα. Στο 44ο λεπτό ο Μάγκλιτσα έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω, ενώ λίγο μετά ένα σουτ του Ντανίλο πήγε και αυτό έξω.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 51΄και στο 52΄ο Σόουζα έκανε δυο σουτ από απόσταση αλλά η μπάλα και στις δυο περιπτώσεις πέρασε έξω. 4 λεπτά μετά ο Νατέλ έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 66΄μια κεφαλιά του Σόουζα έφυγε έξω ενώ στο ίδιο λεπτό ο Αυγουστή έριξε μέσα τον Θεοδώρου στην θέση του Τσεπάκ και προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά.

Στο 71 ο Νατέλ έκανε το σουτ αλλά ο Μολ απέκρουσε, ενώ 3 λεπτά μετά ο Σαρφό έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Σκουφέτ απέκρουσε.

Στο 88ο λεπτό ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα έξω μετά από κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ. Στο 90+3 ο Κυριάκου στην αντεπίθεση έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Γενικά το ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή και άσκησε πίεση αλλά δεν μπόρεσε να διασππάσει την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού που πάλεψε παλικαρίσια και κράτησε τη νίκη που για αυτόν είναι ποιλύ σημαντική όσο απογοητευτική για το ΑΠΟΕΛ

ΑΠΟΕΛ (Σ.Αυγουστή): Σκουφέτ, Τσεπάκ (67΄ Θεοδώρου), Σαμπάλα, Βινίσιους, Σάντος, Νταουσβίλι, Νατέλ, Σόουζα, Κβιλιτάια, Οκριασβίλι, Ντανίλο (77΄ Ντονγκαλά)Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλιγγίρης, Καρώ, Λουντέμο, Μάγκλιτσα, Σατσιάς, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Κούτσακος, Σάβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Πετράκης): Μολ, Σαμπίνια, Μποβέδα, Σάλι (85΄ Ευτυχίδης), Μάντζης (72΄ Γουίλσον), Γκουστάβο (57΄ Μουκτάρης), Μανρίκε, Σαρφό (85΄ Χαραλάμπους), Πεχλιβάνης (72΄ Κονφέ), Νάνι, ΚυριάκουΣτον πάγκο: Κόβατς, Τσούπιτς, Φώτη,  Κα, Χριστοδούλου, Πηλαβάς,  Ντιανέ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σόουζα, Βινίσιους/Σάλι

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης