20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ:Δεν μου αρέσει να χάνω,αλλά δεν θα κερδίζουμε 5-0 κάθε ομάδα(όλα όσα είπε για την φετινή Ομόνοια)

ΜΠΕΡΓΚ:Δεν μου αρέσει να χάνω,αλλά δεν θα κερδίζουμε 5-0 κάθε ομάδα(όλα όσα είπε για την φετινή Ομόνοια)

By on 13 Σεπτεμβρίου, 2021 0 2102 Views

Καλεσμένος στην εκπομπή TOTAL GREEN ήταν ο προπονητής της Ομόνοια Χένινγκ Μπεργκ ο οποίος είπε σημαντικά πράγματα την επομένη της ήττας από την ΑΕΚ  και παραμονές του πρώτου ματς των ομίλων του Conference League κόντρα στην Καϊράτ.

Για την επόμενη μέρα μετά την ήττα από την ΑΕΚ κι αν έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι: «Δεν είναι δυνατό να ξεχαστεί τόσο γρήγορα δυστυχώς. Πάντα είμαστε απογοητευμένοι όταν χάνουμε. Νομίζω χθες το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο με βάση τις ευκαιρίες, κάθε παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι ισοδύναμο. Συνήθως μπορούμε να τους νικήσουμε, αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε».

Οι λόγοι της ήττας: «Υπάρχουν πάντα λεπτομέρειες που επηρεάζουν την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Όπως είπα ήταν ισοδύναμο. Δεν ήμασταν στην καλύτερη μας μέρα, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Μπορώ να βρω πέντε, έξι, επτά λόγους αλλά στο τέλος της ημέρας μπορούσαμε καλύτερα. Τώρα θα έχω τους παίκτες μαζί μου στο επόμενο διάστημα, υπάρχει καιρός για τις επόμενες υποχρεώσεις των εθνικών και θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».

Γιατί θεωρεί πως η διακοπή επηρέασε την ομάδα του, όπως είπε χθες: «Δεν ξέρω αν είναι μόνο λόγω της διακοπής. Κάποιοι διεθνείς έπαιξαν λιγότερο κάποιοι περισσότερο. Περιμέναμε να ήμασταν καλύτεροι αλλά το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο. Ξέρω ότι το τοπ μας επίπεδο είναι παραπάνω από αυτό που παίξαμε χθες αλλά επίσης ξέρω ότι έχουμε κερδίσει αγώνες παίζοντας πολύ χειρότερα από χθες. Αυτό το παιχνίδι δεν μας πήγε με τις μικρές λεπτομέρειες. Δεν ανησυχώ. Δεν μου αρέσει να χάνω, ούτε οι παίκτες ούτε το προσωπικό, αλλά δεν θα κερδίζουμε 5-0 κάθε ομάδα, πρέπει να πιστώσουμε την ΑΕΚ   γιατί πήραν κάποιους καλύτερους παίκτες και θα είναι καλύτεροι από πέρσι, πιστεύω θα είναι στην τετράδα».

Για το τι φταίει που η Oμόνοια  δεν έφτιαξε τόσες ευκαιρίες με την AEK : «Το ότι αμύνθηκαν καλά και το ότι εμείς δεν παίξαμε αρκετά γρήγορα και το ότι αυτό κάποτε συμβαίνει. Είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, είχαμε πέναλτι, αλλά εντάξει, είναι λεπτομέρειες, γενικά θα έλεγα ότι το παιχνίδι μας δεν ήταν τόσο καλό όσο ήταν προηγουμένως κι αυτός ήταν ο κύριος λόγος».

Για τις αλλαγές: «Έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ τώρα και περισσότερες επιλογές. Είμαστε νωρίς στη σεζόν. Πέρσι αλλάζαμε 7-8 παίκτες στην αρχή της σεζόν, για να μπούμε στους ομίλους. Τώρα δεν αλλάξαμε τόσους, έχουμε ήδη προκριθεί. Πρέπει να το διαχειριστούμε, να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πιο ψηλός φέτος για την ενδεκάδα».

Για τις αλλαγές: «Έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ τώρα και περισσότερες επιλογές. Είμαστε νωρίς στη σεζόν. Πέρσι αλλάζαμε 7-8 παίκτες στην αρχή της σεζόν, για να μπούμε στους ομίλους. Τώρα δεν αλλάξαμε τόσους, έχουμε ήδη προκριθεί. Πρέπει να το διαχειριστούμε, να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πιο ψηλός φέτος για την ενδεκάδα».

Ο κόσμος διερωτάται για τον Κούσουλο… «Κι εγώ!»

Ποια είναι η κατάσταση του; «Είναι τραυματίας, θα επιστρέψει αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πότε. Δουλεύει για να επιστρέψει και να μπορεί να παίξει. Δεν ξέρουμε σε ποιο παιχνίδι αλλά προοδεύει».

Για το χειροκρότημα των οπαδών παρά την ήττα: «Είναι πολύ σημαντικό που το αναγνωρίζει ο κόσμος και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι οι παίκτες κάνουν ό,τι καλύτερο και παθιάζονται και παλεύουν. Κάποιες φορές πρέπει να το αποδεχτούμε όταν δεν είμαστε στο καλύτερο μας επίπεδο αλλά το σημαντικό είναι να προσπαθούμε. Όταν το βλέπει αυτό ο κόσμος θα χειροκροτεί».

Σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία των πρασίνων και το Σούπερ Καπ: «Είναι πολύ καλό το ξεκίνημα. Το Σούπερ Καπ είναι ένας τίτλος, ήταν σημαντικό παιχνίδι για μας. Μετά παίξαμε δύο ισοδύναμα παιχνίδια με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, θα μπορούσαμε να τους αποκλείσουμε αν ήμασταν στα καλύτερά μας. Η νίκη με τη Φλόρα ήταν σημαντική, ήταν πιο κλειστά τα παιχνίδια απ’ ότι περιμέναμε. Στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αντβέρπ κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι φέτος. Είχαμε προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά το ότι κερδίσαμε 4-2 ήταν εκπληκτικό. Στον επαναληπτικό ήμασταν 5′ μακριά από το να περάσουμε. Αν ήμασταν στο Γιουρόπα ίσως να παίζαμε πιο δυνατές ομάδες, όμως και στο Conference League είναι πολύ καλές οι ομάδες. Πάντα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, δεν θα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια αλλά γι’ αυτό θα προσπαθούμε».

Για τους αντιπάλους στην Ευρώπη: «Η Βασιλεία έπαιξε στο Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ πρόσφατα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Η Καραμπάχ παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, είχαν αγώνες με κυπριακές ομάδες πρόσφατα και τους ξέρουμε λίγο καλύτερα. Η Καϊράτ είναι λίγο πιο άγνωστη, κέρδισε το πρωτάθλημα στο Καζακστάν όπου έχουν καλές ομάδες. Παίρνουν παίκτες από όλο τον κόσμο. Έχουν πιο ψηλή βαθμολογία από εμάς, όμως δεν είναι αδύνατον να τους ανταγωνιστούμε. Είναι καλός όμιλος για την ανάπτυξή μας, θα κάνουμε το παν και θα δούμε πού θα καταλήξουμε».

Σχετικά με τον αγώνα απέναντι στην Καϊράτ: «Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Είχαν κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας, απέκλεισαν τη Μακάμπι Χάιφα. Έχουν καλούς παίκτες, μια δυνατή ομάδα. Πάμε για να ανταγωνιστούμε και θα κάνουμε το παν για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι καλό για μας ότι συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση».

Ο στόχος στους ομίλους: «Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν υπάρχουν ομάδες στον όμιλο που δεν πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε. Την ίδια στιγμή είναι πιθανό και να χάσουμε. Η Βασιλεία είναι ομάδα ψηλού επιπέδου, η Καραμπάχ πιο κοντά στις δυνάμεις μας και πρέπει να δούμε σε ποιο επίπεδο είναι η Καϊράτ».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη: «Πέρσι στην αρχή τα πήγαμε πολύ καλά και στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Στο δεύτερο κομμάτι είχαμε μια δυσκολία να κερδίσουμε παιχνίδια στην Κύπρο, αν και κάποια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρωτάθλημα είναι προτεραιότητα, όμως όταν είσαι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θέλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία. Δεν θα παίζουμε κάθε τρεις μέρες, τώρα είναι πιο απλωμένο το πρόγραμμα και αυτό είναι καλύτερο».

Πως θα είναι το πρωτάθλημα: «Θα είναι πολύ δύσκολο. Ήταν πολύ δύσκολο και πέρσι, δεν το κατακτήσαμε με δέκα βαθμούς διαφορά. Θα είναι δύσκολο και φέτος, οι άλλες ομάδες δυνάμωσαν. Ήταν δύσκολο και πρόπερσι, όταν τερματίσαμε πρώτοι. Δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, είμαστε εδώ για να παλέψουμε».

Σχετικά με τα συναισθήματά του την ώρα ενός αγώνα: «Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο συναισθήματα, πρέπει να προσπαθείς να τα ελέγχεις. Θέλω να είμαι κομμάτι των αγώνων. Είναι καλύτερο για μένα παρά να κάθομαι εκεί χωρίς συναίσθημα».

«Αυτή το γκρουπ ποδοσφαιριστών δουλεύει σκληρά. Τα τελευταία χρόνια πέτυχε πολλά, αυτό που έκανε η ομάδα είναι πέραν αυτού που περιμέναμε όταν ξεκινήσαμε».