25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ματ της ΑΕΚ στην Ομόνοια.Σπουδαία νίκη 2-1 με Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ

Ματ της ΑΕΚ στην Ομόνοια.Σπουδαία νίκη 2-1 με Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ

By on 12 Σεπτεμβρίου, 2021 0 489 Views

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς για το Πρωτάθλημα Cyta. Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε με 2-1 την Ομόνοια στην Αρένα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Το επιθετικό δίδυμο της ΑΕΚ έκρινε το ντέρμπι. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι άνοιξε το σκορ στο 55΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (η παράβαση έγινε από τον Χούμποτσαν στον Μάμα), ενώ ο Ματ Νταρμπισάιαρ στο 74΄ πέτυχε το δεύτερο γκολ με ωραία κεφαλιά (δεν πανηγύρισε το γκολ σεβόμενος το επιτυχημένο του πέρασμα από την Ομόνοια). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 81΄ με πλασέ του Παπουλή.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πιο επιθετική στο πρώτο ημίχρονο, και είχε καλές ευκαιρίες για να σκοράρει κυρίως με τον Γκιούρσκο, που ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Η Ομόνοια σταδιακά κατάφερε να ισορροπήσει και είχε τις δικές της καλές ευκαιρίες με Τσέποβιτς και Γκόμεθ.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 53′ μετά από μαρκάρισμα του Χούμποτσαν στον Μάμα, και ο Τρισκόφσκι με εύστοχη εκτέλεση έγραψε το 1-0. Στο 75′ η ΑΕΚ διπλασίασε το σκορ με κεφαλιά Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ. Στο 60΄ είχε δοκάρι η Ομόνοια. Ο Μπασιρού βρήκε τον Τζιωνή, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα από τη μικρή περιοχή, έκανε την κεφαλιά που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. 

Η Ομόνοια μείωσε στο 81′ με πλασέ Παπουλή μετά από ωραία ασίστ του Κακουλλή.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ  στο πρωτάθλημα, μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Δόξα. Με το αριστερό άρχισε η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας από την Ομόνοια.

ΑΕΚ (Νταβίντ Καταλά): Μαρτίνεθ, Τάντι, Γκονζάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Γκουστάβο, Μάμας (73΄ Άμπραχαμ), Γκιούρσκο (66΄ Εγγλέζου), Ακοράν (84΄ Χριστοφόρου), Τρισκόφσκι, Νταρμπισάιαρ (84΄ Ρόμο)

Στον πάγκο: Λεάλ, Τούμπας, Ολατούντζι, Ναούμ, Αναστασίου, Φαράζ, Εσπινόσα, Μακρής

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου (77΄ Ψάλτης), Χούμποτσαν (87΄ Γιούστε), Λανγκ, Λέζιακς, Μπασιρού, Γκόμεθ, Ζαχαρίου (68΄ Παπουλής), Λοΐζου, Τζιωνής (77΄ Ατιεμβέν), Τσέποβιτς (67΄ Κακουλλής)

Στον πάγκο: Παναγή, Χοράτσκα, Κίκο,  Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ντούρις

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βασίλης Δημητρίου (Νίκος Εγγλέζου – Παύλος Γεωργίου), 4ος: Ανδρέας Αργυρού

VAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή, AVAR: Ευαγόρας Ευαγόρου

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαΐδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τάντι, Μάμας, Ακοράν, Μαρτίνεθ / Γκόμεθ, Λέζιακς

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΕΚ Αρένα

ΘΕΑΤΕΣ: 2.500