29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Kερδίζει και με 10 ο Απόλλωνας.Με τον Γιάνκα πήρε το τρίποντο παίζοντας για 60΄με παίκτη λιγότερο

Kερδίζει και με 10 ο Απόλλωνας.Με τον Γιάνκα πήρε το τρίποντο παίζοντας για 60΄με παίκτη λιγότερο

By on 11 Σεπτεμβρίου, 2021 0 481 Views

Με δέκα ποδοσφαιριστές ο Aπόλλωνας  από το 30΄άντεξε και πανηγύρισε σημαντική νίκη επί του συμπολίτη Άρη με 1-0 και έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και μπορεί ν αβλέπει τη συνέχεια με αισιοδοξία και ηρεμία.
Οι γαλάζιοι από το 29ο λεπτό έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χάμπου Κυριάκου με απευθείας κόκκινη κάρτα για δυνατό φάουλ(με τις τάπες βρήκε με δύναμη το πόδι του αντιπάλου) στον Στεπίνσκι αλλά τα κατάφεραν.
Δέκα λεπτά αργότερα στο 39΄ ο Γιάνκα μετά από σέντρα του Χαμάς νίκησε τον Σίλντενφελντ που μάρκαρε σαν άπειρος πρωτάρης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έμελλε αυτό το γκολ να ήταν και το νικητήριο.
Βέβαια οι «γαλάζιοι» μέχρι να πανηγυρίσουν καρδιοχτύπησαν καθώς είδαν την μπάλα στα σταματά δύο φορές στο δοκάρι του Δημητρίου από ενέργειες των Στεπίνσκι και Ρονγκάλια. Ειδικά το δοκάρι του Ρονγκάλια στο 90+3΄ κυριολεκτικά τους πάγωσε όλους στο στρατόπεδο του Απόλλωνα  αλλά κάποια δευτερόλεπτα αργότερα πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται την υπεροχή.  Ο Άρης είχε μια καλή φάση στο 9ο λεπτό, αλλά το μακρινό σουτ του Γκάμπριελ απέκρουσε ο Δημητρίου.

Στο 17ο λεπτό ο Απόλλωνας απάντησε στις καλές φάσεις, όταν ο Χάμπος εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζράντι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιάνκα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 29ο λεπτό ο Απόλλωνας έμεινε με παίκτη λιγότερο, όταν ο Κυριάκος Χριστοδούλου αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Χάμπο Κυριάκου για δυνατό μαρκάρισμα στον Στεπίνσκι. Μετά την αποβολή ο Άρης προσπάθησε να πάρε τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 39ο λεπτό. Ο Χαμάς σέντραρε από αριστερά και ο Γιάνκα με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Άρης βρήκε δοκάρι μετά από δυνατό σουτ του Στεπίνσκι εκτός περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας έδωσε χώρο, ταμπουρώθηκε στην άμυνα και προσπαθούσε στις αντεπιθέσεις. Ο Άρης, παρά την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους «κυανόλευκους». Ένα μακρινό σουτ του Καζού στο 68ο λεπτό ήταν ότι καλό δημιούργησε στο μισάωρο του ημιχρόνου. Στο τέλος προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και είχε την μεγάλη φάση για να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Ρογκάκλια η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Έτσι, ο Απόλλωνας πήρε μία παλικαρίσια νίκη, παίζοντας για πάνω από 60 λεπτά με 10 παίκτες

ΑΡΗΣ (Λ.Λουκά): Βανά, Ράντου (46΄ Σλόγκαρ), Σικόρσκι (77΄ Ανδρέου), Στεπίνσκι, Καζού, Φράγκος (46΄ Γκαρσία), Γιάγκο, Σίλντενφελντ, Ρονγκάλια, Μπαμπίτσκα (19΄ Πατσέκο) (77΄ Σπόλιαριτς), Σιμιόν
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Λόπες,  Μπράουν, , Κβάτσουκ, Ελευθερίου, Μουσούντα, Ιωσηφίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Δημητρίου, Πίττας, Ίλιεφ, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς (70΄ Στορ), Κυριάκου, Φιλιώτης (86΄ Μαυρίας), Γιάνκα (70΄ Αλεσάμι), Κολ, Ζράντι
Στον πάγκο: Ντούριν, Ουέλιγκντον, Νταμπό, Ίντζια, Μαλεκκίδης, Παπουνασβίλι, Σπόλιαριτς, Αλεσάμι,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στεπίνσκι, Γιάγκο, Ρονγκάλια, Σλόγκαρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Χάμπος Κυριάκου
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1.657
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος