23 Απριλίου, 2024
  • 23 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήγαν όλα στραβά για την Εθνική μας.Απουσίες,μέτρια εμφάνιση,άδικη αποβολή και βαριά ήττα στην Μάλτα(3-0)

Πήγαν όλα στραβά για την Εθνική μας.Απουσίες,μέτρια εμφάνιση,άδικη αποβολή και βαριά ήττα στην Μάλτα(3-0)

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2021 0 667 Views

Απογοητευτική ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα στο Στάδιο Τα’ Κάλι, με 3-0 από τη Μάλτα, για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής που απέβαλε τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου.Δεν ήταν καλή η εμφάνιση της Εθνικής μας που είχε απουσίες που φάνηκαν στην μεσοαμυντική γραμμή(Λαίφης-Κούσουλος) ενώ η άδικη αποβολή του Σωτηρίου σε ένα χρονικό σημείο που πήγε να ανέβει η ομάδα μας επηρέασε καταστροφικά την Εθνική μα ςαφού αμέσως ήρθε το 1-0

Η βραδιά ξεκίνησε άσχημα πριν αρχίσει καν ο αγώναςγια την Εθνική, αφού ο Πιέρος Σωτηρίου ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και τελικά δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, αν και είχε δηλωθεί στο αρχικό σχήμα. Τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Χριστοφή.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η Εθνική μας κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Πίττα, όμως ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα που πέτυχε ο άσσος του Απόλλωνα. Από εκεί και μετά, η Εθνική μας κατέβασε ρυθμό, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει. Οι Μαλτέζοι απείλησαν με τον Μοντεμπέλο στο 8’ και τον Πολ Εμπόνγκ στο 36’. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 40ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Πίττα. Αμέσως μετά όμως έγινε η φάση του αγώνα, καθώς ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου έπεσε στην περιοχή της Μάλτας και ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο, η οποία ήταν η δεύτερη (είχε δεχτεί και μία στο 5’), με αποτέλεσμα να μείνουμε με 10 ποδοσφαιριστές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ατάρντ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Μαλτέζους με τον Τζόζεφ Εμπόνγκ (46’) και οκτώ λεπτά αργότερα και πάλι ο Ατάρντ έγραψε το τελικό 3-0. Η Εθνική μας δεν συνήλθε ποτέ από το σοκ της αποβολής του Σωτηρίου, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Κίτρινες: Τζ. Εμπόνγκ 18′, Σο 50′, Π. Εμπόνγκ 58′ / Σωτηρίου 5′, Παπουλής 45+4′
Κόκκινες: Σωτηρίου 40′ (δεύτερη κίτρινη)

Μάλτα (Ν. Μάνγκια): Μπονέλο, Σο (59′ Ζ. Μουσκάτ), Πέπε, Μποργκ, Ατάρντ, Πισανί, Τέουμα (85′ Καρουάνα), Καμενζούλτ, Τζ. Εμπόνγκ (59′ Ντίμετς), Π. Εμπόνγκ (70′ Σαταριάνο), Μοντεμπέλο (70′ Γκρετς).
Στον πάγκο: Γκρετς, Γκαλέα, Άγκιους, Βέλα, Τζ. Γκρέτς, Μικαλέφ, Κορμπολάν, Σαταριάνο, Μουσκάτ, Ντίμετς, Ζ. Μουσκάτ, Καρουάνα

Κύπρος (Ν. Κωνστένογλου): Μιχαήλ, Αντωνιάδης (64′ Κατελάρης), Κ. Σωτηρίου, Καρό, Ιωάννου, Αρτυματάς, Χάμπος (71′ Λοΐζου), Ψάλτης, Παπουλής (58′ Ηλία), Πίττας (58′ Παναγιώτου), Χριστοφή (58′ Κάστανος)
Στον πάγκο: Δημητρίου, Γκόγκιτς, Ζαχαρίου, Αβραάμ, Παναγιώτου, Κατελάρης, Λοΐζου, Ηλία, Κάστανος, Τζιωνής.