25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με αλλαγές στην άμυνα η Εθνική μας στην Μάλτα.Εκτός και οι Λαίφης,Ανδρέου

Με αλλαγές στην άμυνα η Εθνική μας στην Μάλτα.Εκτός και οι Λαίφης,Ανδρέου

By on 31 Αυγούστου, 2021 0 389 Views

Η προσαρμογή της εθνικής μας ομάδας με τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Τα Κάλι» είναι η άμεση επιδίωξη του προπονητή και των παικτών της ομάδας μας , οι οποίοι βρίσκονται από χθες στη Μάλτα, για τον αυριανό (21:45) αγώνα στο πλαίσιο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πριν από την αποψινή πρόβα, θα προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Κωστένογλου (21:00).

Έως τότε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει το περιθώριο χρόνου για να αποφασίσει, πώς θα καλύψει τις απουσίες τεσσάρων βασικών αμυντικών. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης μπήκε στο ιατρικό δελτίο λίγο πριν ενσωματωθεί στην αποστολή. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο έτερος «Βέλγος», Στέλιος Ανδρέου, ενώ στο απουσιολόγιο είναι ως γνωστό και οι Ιωάννης Κούσουλος, Μηνάς Αντωνίου. Μια τετράδα που είχε αξιοποιηθεί στα προηγούμενα παιχνίδια της Κύπρου, τέθηκε νοκ άουτ.

Επί κυπριακού εδάφους η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, συνοδευόμενη από ένα θετικό νέο: την ενημέρωση από πλευράς ΚΟΠ πως όλα τα τεστ των μελών της αποστολής, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας, βγήκαν αρνητικά. Έτσι, στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται κανονικά οι Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Κώστας Αρτυματάς, Δημήτρης Χριστοφή, Ανδρέας Αβραάμ, Μάριος Αντωνιάδης, Μιχάλης Ιωάννου, Ονησίφορος Ρουσιάς,

Νεόφυτος Μιχαήλ, Ανδρέας Καρώ, Δημήτρης Θεοδώρου, Ιωάννης Πίττας, Χαράλαμπος Κυριάκου, Φάνος Κατελάρης, Δημήτρης Δημητρίου, Μάριος Ηλία, Θωμάς Ιωάννου, Κωνσταντίνος Παναγή, Λοΐζος Λοΐζου, Φώτης Παπουλής, Μαρίνος Τζιωνής, Παναγιώτης Ζαχαρίου,  Πάρης Ψάλτης, Νικόλας Παναγιώτου, Αλεξάντερ Γκόγκιτς, Νικόλας Ιωάννου, Γρηγόρης Κάστανος, Πιέρος Σωτηρίου. Οι τρεις τελευταίοι -ξενιτεμένοι- είχαν πτήση απευθείας για Μάλτα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, μιλώντας στον Super Sport FM 104, είπε για την αυριανή αναμέτρηση: «Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμαστε φαβορί όμως ο στόχος μας είναι η νίκη. Να κάνουμε τους βαθμούς μας 7. Δεν θα είναι εύκολο, η Μάλτα έχει τους δικούς της στόχους και θυμίζω το 2-2 με τη Σλοβακία που είναι ενδεικτικό για τη δυναμικότητά της. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, έχουμε τη δική μας αξία ως ομάδα».

Όσον αφορά στο μεθεπόμενο παιχνίδι της εθνικής μας, με φιλοξενούμενη τη Ρωσία, ανέφερε: «Ενδεχόμενη νίκη επί της Μάλτας θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων να έρθουν το Σάββατο στο ΓΣΠ, είναι ένας επιπλέον λόγος για να θέλουμε να νικήσουμε. Βάσει των κανονισμών της UEFA απαγορεύεται να ταξιδέψουν Ρώσοι. Αν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου και έχουν κάρτα φιλάθλου και είναι πλήρως εμβολιασμένοι, μπορούν να πάρουν εισιτήριο. Όπως ισχύει για τους Κύπριους».