19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ 4-2:H βραδιά του Πίττα με Χατ-τρικ και του VAR που διόρθωσε την διαιτησία

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ 4-2:H βραδιά του Πίττα με Χατ-τρικ και του VAR που διόρθωσε την διαιτησία

By on 23 Αυγούστου, 2021 0 618 Views

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Τσίρειο ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 4-2 του Εθνικού Άχνας.

Ο Απόλλωνας στην πρεμιέρα διόρθωσε σημαντικά την εικόνα που έδειξε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Ζίλινα και στα φιλικά και η νίκη του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία και την ηρεμία της ομάδας.Κάποια κενά στην άμυνα καλύφθηκαν από την παραγωγική επίθεση και τον Πίττα που είχε εξειρετική βραδιά με τρία γκολ.

Ο ΕΘνικός ήταν ισάξιος αντίπαλος στο Τσίρειο και έδειξε καλά στοιχεία με αρκετές προσπάθειες στην επίθεση αλλά σίγουρα κάποια γκολ μπορούσε να τα αποφύγει με λίγη προσοχή ή τύχη!

Ο διαιτητής Τιμόθεος Χριστοφή έχασε τα δύο πέναλτι αλλά τα λάθη του τα διόρθωσε ο VARίστας Κ.Χριστοδούλου

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με πέναλτι(Δόθηκε από παρέμβαση το VAR για χέρι του Χάμπου)στο 8’ προηγήθηκε με σκόρερ τον Μάριο Ηλία. Ο Εθνικός συνέχισε και μετά το γκολ να είναι καλύτερος και να επιδιώκει δεύτερο γκολ αλλά σταδιακά ο Απόλλωνας βρήκε τα πατήματα του.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 28’ με γκολάρα από τον Ζράντι που με βολίδα «πυροβόλησε» τον κίπερ του Εθνικού. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι γύρισαν το παιχνίδι με γκολ του Πίττα με σουτ και κακή εκτίμηση από τον Μποκατίνοφ.

Στο β’ ημίχρονο ο Εθνικός μπήκε πάλι πιο δυνατά και πίεσε τον Απόλλωνα μέχρι να φθάσει στο το 2-2 με τον Φόλπρεχτ. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και να είναι μοιρασμένο αλλά τον Απόλλωνα ανεβασμένο και στο 79’ με πέναλτι που δόθηκε πάλι με παρέμβαση του VAR o Πίττας πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα έδωσε ξανά προβάδισμα στους γαλάζιους της Λεμεσού, και στο 90΄ ο ίδιος έκανε το 4-2 πετυχαίνοντας χατ τρικ!

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Κατελάρης, Ρομπέρζ, Φιλιώτης, Χαμάς (88΄ Ίντζια), Χάμπος, Κολ (75΄ Ψύχας), Ζράντι (88΄ Χαμάς), Ίλιεφ (64΄ Τζουμ), Νταμπό (75΄ Γιάνκα), Πίττας.
Στον πάγκο: Δημητρίου,  Αλεσάμι, Μάρκοβιτς,  Παπουνασβίλι

ΕΘΝΙΚΟΣ (Η.Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Περατικός, Μ.Ηλία, Ντόλεζαλ (81΄ Καρασάουσκ), Αμπντουλάγεφ (Κ.Ηλία), Κουντόμπιακ, Ζάκπα (75΄ Κουμής), Γκόρουπετς, Ιωάννου, Φόλπρεχτ (75΄ Φλοριάν), Ταράσοφ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Άδωνη,, Κυπριανού, Μωυσέως,, Χολ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζράντι/Ντόλεζαλ, Ταράσοφ, Ιωάννου, Μπογκαντίνοφ, Γκόρουπετς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1.677

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας