20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ο Ζβέρεφ με απίθανη ανατροπή άφησε εκτός τελικού τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

Ο Ζβέρεφ με απίθανη ανατροπή άφησε εκτός τελικού τον Τσιτσιπά στο Σινσινάτι

By on 22 Αυγούστου, 2021 0 3586 Views

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε δικό του παιχνίδι από τον Ζβέρεφ με 2-1 σετ και έμεινε εκτός τελικού στο Σινσινάτι.

Ο Ελληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ, ισοφάρισε και προηγήθηκε με 4-1 στο τρίτο, αλλά ηττήθηκε στο τάι μπρέικ μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά (4-6, 6-3, 6-7) με τον Ζβέρεφ να παίζει στον τελικό με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Γερμανός ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς, με το σερβίς του να είναι σχεδόν αψεγάδιαστο, αλλά o Στέφανος μετά από ένα μπρέικ που θα… συζητηθεί στα σόσιαλ, επέστρεψε διαφορετικός και γύρισε την κατάσταση υπέρ του ενώ έχανε με 2-0 στο δεύτερο σετ, χάρη στην υπομονή του και τα πολλά λάθη του αντιπάλου του, στις άμυνες που έβγαζε ο ίδιος.

Ομως, λες και κατέβασε διακόπτη στο τρίτο σετ, ενώ προηγούνταν με 4-1 και ο Ζβέρεφ αγωνιζόταν με στομαχικές διαταραχές, κατάφερε να χάσει δικό του παιχνίδι δεχόμενος δύο μπρέικ!

Ένα μπρέικ έκανε την διαφορά στο πρώτο σετ

Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του δύσκολα στο πρώτο γκέιμ καθώς χρειάστηκε τρεις ευκαιρίες. Με δύο άσους ο Ζβέρεφ ισοφάρισε και ο Στέφανος πήρε προβάδισμα με 2-1 με πολύ καλό σερβίς (2 άσοι στο γκέιμ) και το έκλεισε με winner στην διαγώνιο.

Με άσο ξανά έκλεισε το σερβίς του και ισοφάρισε 2-2 ο Ζβέρεφ, ενώ από τρία χαμένα φόρχαντ του Τσιτσιπά έγινε το πρώτο μπρέικ στο παιχνίδι, με τον Γερμανό να προηγείται με 3-2. Αυτό το μπρέικ έκρινε και το σετ.

Ο Ζβέρεφ κράτησε εύκολα το σερβίς του και ο Στέφανος με άσο μείωσε σε 4-3, μένοντας μέσα στο σετ. Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο, με τον Ζβέρεφ να σερβίρει για το σετ και να το τελειώνει με άσο για το 6-4.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε όλο το σετ έχασε μόλις πέντε φορές πόντους στο σερβίς του ο Γερμανός.

Το toilet break του Τσιτσιπά εκνεύρισε Ζβέρεφ και κόσμο

Με το τέλος του πρώτου σετ ο Τσιτσιπάς πήρε τα πράγματά του και πήγε στα αποδυτήρια. Ο Ζβέρεφ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή και είπε ότι έχει πάρει μαζί του το κινητό για να πάρει οδηγίες από τον πατέρα του, κάτι που απαγορεύεται. Μάλιστα ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο Τσιτσιπάς…

Την ώρα που εξηγούσε ο διαιτητής ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του να κάνει κάτι, η κάμερα έπιασε τον πατέρα του Τσιτσιπά να στέλνει μηνύματα στο κινητό… Ο Στέφανος βγήκε στο court μέσα σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο…

Προβάδισμα ο Ζβέρεφ, απάντησε με 5-0 ο Στέφανος

Ο Γερμανός παρά τα νεύρα ξεκίνησε με μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Κράτησε το σερβίς του και έκανε το 2-0, παρά το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς έφτασε σε τρία μπρέικ πόιντ, που ήταν τα πρώτα του στο ματς. Εκεί ήρθε η αντίδραση του Ελληνα τενίστα.

Κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του αρχικά και να μειώσει σε 2-1 με ωραίο winner στην διαγώνιο. Βρήκε το πρώτο μπρέικ στο ματς χάρη σε δύο μαζεμένα λάθη του αντιπάλου του και ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του παίρνοντας προβάδισμα με 3-2. Ακολούθησε ένα ακόμη μπρέικ από τα παιδικά λάθη του Ζβέρεφ σε φαινομενικά εύκολους πόντους.

Στη συνέχεια το Νο3 του κόσμου κράτησε εκ νέου το σερβίς του για το 5-2 και είχε τρεις ευκαιρίες να τελειώσει το σετ. Με love game o Ζβέρεφ μείωσε 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 6-3 και την ισοφάριση.

Προβάδισμα 4-1 ο Τσιτσιπάς και ανατροπή από Ζβέρεφ

Στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ, ο Ζβέρεφ έσωσε μπρέικ πόιντ και πήρε προβάδισμα. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του και ακολούθησε το μπρέικ στο σερβίς του Γερμανού ο οποίος συνέχισε να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς πήρε προβάδισμα με 3-1 και ακολούθησε και νέο μπρέικ απέναντι σε έναν Ζβέρεφ που έδειχνε πολύ κουρασμένος και ταλαιπωρημένος.

Παρ’ όλα αυτά έκανε το μπρέικ και μείωσε σε 4-2 και με άσο πήγε το σκορ στο 4-3, ζητώντας όμως ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε τάση για εμετό. Ο Στέφανος κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 5-3 και το ίδιο έκανε ο Ζβέρεφ. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς, αλλά ο Ζβέρεφ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και ισοφάρισε σε 5-5! Και όχι μόνο αυτό, αλλά με τρεις σερί άσους προηγήθηκε 6-5 και ανάγκασε τον Στέφανο να σερβίρει για να πάει το ματς στο καθοριστικό τάι μπρέικ, κάτι που τελικά κατάφερε. Εκεί όμως ο Γερμανός ολοκλήρωσε την ανατροπή στο τρίτο σετ και θα παίξει στον τελικό με τον Ρούμπλεφ.

Το τάι μπρέικ

1-0 ο Ζβέρεφ με winner στην ευθεία

1-1 Ο Τσιτσιπάς με δυνατό σερβίς

2-1 Ο Ζβέρεφ με backhand winner

2-2 o Τσιτσιπάς με λάθος του Ζβέρεφ

3-2 με άσο ο Ζβέρεφ

3-3 winner στην διαγώνιο ο Τσιτσιπάς

4-3 ο Ζβέρεφ από αβίαστο λάθος στο φιλέ του Τσιτσιπά

5-3 ο Ζβέρεφ, γλίστρισε ο Στέφανος και έστειλε έξω το μπαλάκι

6-3 με καλό σερβίς ο Ζβέρεφ

6-4 winner στην διαγώνιο ο Τσιτσιπάς

7-4 ο Ζβέρεφ στον τελικό με λάθος του Τσιτσιπά