ΔΙΕΘΝΗ
Like

Αφγανιστάν: Η αρχηγός της εθνικής ομάδας καλεί τη FIFA να σώσει τις συμπαίκτριές της από τους Ταλιμπάν

20 Αυγούστου, 2021
249 Views
0 Comments
Αφγανιστάν: Η αρχηγός της  εθνικής ομάδας καλεί τη FIFA να σώσει τις συμπαίκτριές της από τους Ταλιμπάν

Η αρχηγός της γυναικείας εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν, Σάμπναμ Μομπάρεζ, κάλεσε τη FIFA να σώσει τις συμπαίκτριές της από τους Ταλιμπάν.

Η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία του Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια έχει σκορπίσει τον τρόμο στο γυναικείο πληθυσμό στην πρωτεύουσα, Καμπούλ. Εξαίρεση δεν αποτελούν οι αθλήτριες και η αρχηγός της γυναικείας εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν, Σάμπναμ Μομπάρεζ, εξέφρασε κραυγή αγωνίας.

Κάλεσε τη FIFA να «σώσει» την ίδια και τις συμπαίκτριές της από τους Ταλιμπάν. «Δεν είμαι εντάξει με αυτήν την κατάσταση. Ξέρω ότι θα ψάξουν να με βρουν. Η FIFA μπορεί να με βοηθήσει; Θα απαντήσει στην έκκλησή μου; Πρέπει να λάβει δράση για τις συμπαίκτριές μου», έγραψε στα social media η Μομπάρεζ, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να πείσει τις συμπαίκτριές της ότι όλα θα είναι όπως πριν στη χώρα. «Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο για ν’ αποκτήσουμε φωνή, τώρα όμως η δημοσιότητα είναι πρόβλημα. Είναι πιο εύκολο να τις βρουν και να τις σκοτώσουν.

Όταν μιλάμε μέσω WhatsApp ακούω τα κορίτσια να κλαίνε. Φοβούνται για τις ζωές τους. Δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί αύριο. Κρύβονται, η ομοσπονδία έχει εξαφανιστεί», υποστήριξε σε συνέντευξή της στην Tribuna Expresso.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (16/8) ο 19χρονος διεθνής Αφγανός μέσος, Ζάκι Ανουάρι, έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από αεροσκάφος στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει την Καμπούλ, μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Comments are closed.