18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΤΣΟΡΝΙΓΚΕΡ:Δεν χάσαμε το πρωτάθλημα.Με όλο το σεβασμό,μόλις τώρα ξεκινήσαμε

ΤΣΟΡΝΙΓΚΕΡ:Δεν χάσαμε το πρωτάθλημα.Με όλο το σεβασμό,μόλις τώρα ξεκινήσαμε

By on 30 Ιουλίου, 2021 0 4728 Views

Απάντηση στην κριτική που γίνεται από τον κόσμο έδωσε ο προπονητής του Απόλλωνα, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό με τη Ζίλινα.Όπως φαίνεται ο Γερμανός προπονητής έχει …άγνοια κινδύνου και δεν έχει αντιληφθεί την κουλτούρα και την νοοτροπία στο κυπριακό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τις απαιτήσεις του κόσμου του Απόλλωνα αλλά και την έλλειψη υπομονής:

Για τον αποκλεισμό: «Είναι μεγάλη η απογοήτευση, ειδικά με τον τρόπο που έπαιξαν τα παιδιά για 75′. Πάλεψαν για να μην αποκλειστούμε, είχαμε μεγάλες ευκαιρίες με τον Πίττα και τον Φιλιώτη. Είχαμε πρόβλημα και με την μπάλα και χωρίς αυτή. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα, στο ότι οι παίκτες έχουν πολλές επαφές με την μπάλα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε πολύ γρήγορα. Στο πρώτο παιχνίδι για 35′ ήμασταν καλύτεροι, σήμερα για 75′. Συγχαρητήρια στη Ζίλινα, βάσει και των δύο αγώνων το άξιζαν. Από τα πέντε γκολ που δεχτήκαμε, τα τρία ήταν μετά από εύκολα λάθη στα οποία χάσαμε την μπάλα. Είναι κρίμα που είμαστε εκτός Ευρώπης με αυτό τον τρόπο. Έγινε δύο φορές μετά από πρέσινγκ. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ σε αυτό. Εύχομαι στη Ζίλινα καλή συνέχεια και να απολαύσουν το παιχνίδι στο Καζακστάν».

Για τη Ζίλινα: «Είναι εντυπωσιακή. Βάλαμε παίκτη στο 75′ και τον πέρασε με ευκολία ο παίκτης της Ζίλινα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτή την εντυπωσιακή, ταλαντούχα ομάδα. Έχουν τη φιλοσοφία της Σάλτσμπουργκ και της Λειψίας, είναι πολύ επιθετικοί προς την μπάλα, θέλουν να παίζουν γρήγορα και στα εντός έδρας παιχνίδια ο αγωνιστικός χώρος υποστηρίζει αυτό το παιχνίδι».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Δεν μπορούν να παραπονεθούν για την τακτική, αλλά για τα αποτελέσματα. Είμαι εδώ γιατί η ομάδα ήθελε αλλαγή. Με όλο το σεβασμό στην άποψη του κόσμου, δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι. Δεν είναι άσπρο-μαύρο».

Αν θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ: «Οι μεταγραφές τελειώνουν 31 Αυγούστου. Περιμένω ότι θα κάνουμε κάποιες αλλαγές. Είναι μέρος της αλλαγής, πρέπει να δούμε ποιοι ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού μας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν πρέπει να έχουμε εδώ παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι. Είναι ξεκάθαρη η επιδίωξη της ομάδας να γίνουν αλλαγές. Θέλουμε παίκτες που να τρέχουν και να παίζουν με 1-2 επαφές με την μπάλα. Αν βελτιωθήκαμε τόσο πολύ μέσα σε μια εβδομάδα, δεν ανησυχώ για τα αποτελέσματα. Δεν χάσαμε το πρωτάθλημα, ούτε κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος. Μόλις τώρα ξεκινήσαμε».