ΔΙΕΘΝΗ
Like

Ουγγαρία: Τιμωρία δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών για ομοφοβική και ρατσιτσική συμπεριφορά των οπαδών

9 Ιουλίου, 2021
251 Views
0 Comments
Ουγγαρία: Τιμωρία δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών για ομοφοβική και ρατσιτσική συμπεριφορά των οπαδών

Η UEFA επέβαλε τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στην Ουγγαρία για την ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στα πρόσφατα ματς του Euro με Γαλλία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει τα δύο επόμενα εντός έδρας της η εθνική Ουγγαρίας, μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας από την UEFA για την ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στα πρόσφατα ματς του Euro με Γαλλία, Πορτογαλία και Γερμανία.

Μάλιστα της επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον, η εθνική Ουγγαρίας θα παίξει ακόμη ένα εντός έδρας ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι κόντρα στην Πορτογαλία οι Ούγγροι οπαδοί τραγουδούσαν ομοφοβικά συνθήματα με αποδέκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ γενικά οι παίκτες της εθνικής ομάδας δεν γονάτιζαν στην κλασική συμβολική κίνηση κατά του ρατσισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετοί θεατές στην «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» δεν έδειξαν σεβασμό σε σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς της Ουγγαρίας είναι με Αγγλία (2/9, 21:45) και Ανδόρα (8/9, 21:45) για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Comments are closed.