25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • Τσιτσιπάς : «Δεν ένιωθα έτοιμος να παλέψω – Ανυπομονώ για το Τόκιο»

Τσιτσιπάς : «Δεν ένιωθα έτοιμος να παλέψω – Ανυπομονώ για το Τόκιο»

By on 28 Ιουνίου, 2021 0 3563 Views

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε στις δηλώσεις του στο SDNA.gr ότι δεν μπήκε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με τον Φράνσις Τιάφοου στον πρώτο γύρο του Wimbledon.

«Νιώθω ότι το σώμα μου ήταν έτοιμο να παίξω ξανά», όταν τον ρωτήσαμε για αυτό το μικρό κενό μετά τον τελικό του Roland Garros. «Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν είσαι δύο ώρες μέσα στο αυτοκίνητο κάθε μέρα, πάνω, κάτω (σ.σ. λόγω της φούσκας οι παίκτες μένουν στο κέντρο του Λονδίνου). Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να ρίξω εκεί το φταίξιμο… Δεν ήμουν έτοιμος… Για να πω την αλήθεια, δεν ένιωθα ψυχολογικά έτοιμος όταν μπήκα στον αγώνα, Δεν ένιωθα 100% έτοιμος να παλέψω και να δώσω έναν καλό αγώνα, όπως θα ήθελα».

Στη συνέντευξη τύπου στα αγγλικά είπε ότι υπήρχε η σκέψη να παίξει στη Μαγιόρκα ή το Ίστμπορν πριν το Λονδίνο. Γιατί δεν το έκανε; «Δεν ήταν μέρος του προγράμματος. Ως ομάδα πήραμε την απόφαση να παίξουμε κατευθείαν στο Wimbledon και νομίζω ότι ήταν και για μένα καλό, έχοντας παίξει τόσα πολλά τουρνουά πριν το Roland Garros και έχοντας περάσει σχεδόν τρεις εβδομάδες στη φούσκα στο Παρίσι. Υπήρχε πολλή ένταση, έβαλα πολλή ένταση σε κάθε αγώνα. Ήταν καλό για το μυαλό μου, για να αδειάσω λίγο. Ήταν σωστή απόφαση, αλλά θα μπορούσα να είχα παίξει ένα-δύο ματς πριν το Wimbledon, θα μου έκανε καλό».

Ο Στεφ έδειξε για άλλη μια φορά ότι το ranking έχει μεγάλη σημασία για εκείνον. «Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για ένα τουρνουά πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα αυτή την απόφαση. Θα μιλήσω στην ομάδα μου, θα δούμε πώς νιώθω, αν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ ξανά. Θέλω πολύ να σπρώξω τον εαυτό μου, να του δώσω περισσότερη ώθηση, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει βαθμολογικά μια μικρή διαφορά από το Νο.3. Όλη μου η προσοχή και όλη μου η ενέργεια θέλω να πάει εκεί, να μπορέσω να κάνω άλλο ένα career high, γιατί είναι στόχος και αυτός»

Πλησιάζει, βέβαια, και το Τόκιο. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα. Θα το διασκεδάσουμε και ελπίζω να παίξουμε καλό τένις, όλοι ως ομάδα. Θα είναι ένα καταπληκτικό event, παρότι θα είναι εκεί μόνο Ιάπωνες φίλαθλοι. Υπάρχει ανυπομονησία για τη διοργάνωση».

Το πλάνο είναι να αγωνιστεί σε μονό, διπλό (με τον αδερφό του) και μεικτό διπλό (με τη Σάκκαρη). «Σήμερα νομίζω ότι αποφασίστηκε το διπλό με τον Πέτρο. Με τα κριτήρια που μας έχουν δώσει μάλλον μπαίνουμε, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος. Και είμαι και μέσα, απόλυτα, για το μεικτό διπλό με τη Μαρία. Ξεκινάμε με μικρές προσδοκίες και χτίζουμε, ματς με ματς. Ελπίζουμε σε μετάλλιο, γιατί όχι;».