Like

Πουρσαϊτίδης:Nα επιστρέψουμε στους πρωταγωνιστικούς μας στόχους

24 Ιουνίου, 2021
4024 Views
0 Comments
Πουρσαϊτίδης:Nα επιστρέψουμε στους πρωταγωνιστικούς μας στόχους

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε για όλα στην εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR».

Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ και το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη: «Το ότι δεν υπάρχει η Ευρώπη, το μόνο θετικό είναι ότι έχεις λίγο χρόνο περισσότερο να προετοιμαστείς. Αλλά, μετά τη περσινή σεζόν, θεωρώ ότι πρέπει να χτίσουμε μια ομάδα η οποία θα είναι αντάξια της ιστορίας αυτής της ομάδας. Που να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικούς στόχους. Όσο κι αν βάζουμε με αυτό πίεση στους εαυτούς μας, πρέπει να μπουν ξανά πρωταγωνιστικοί στόχοι».

Για τους στόχους της ομάδας: «Το αν θα θεωρηθεί επιτυχημένη ή όχι η νέα σεζόν θα κριθεί στο τέλος του πρωταθλήματος. To ΑΠΟΕΛ είναι ιστορική ομάδα με τους περισσότερους τίτλους. Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον τίτλο. Τώρα, αν δεν έρθει ο τίτλος δεν θα μας κατηγορήσει κανένας. Ο κόσμος πλέον θέλει να δει ένα ΑΠΟΕΛ που να είναι πρωταγωνιστής στον αγωνιστικό χώρο και να κυριαρχεί. Πλέον οι φίλαθλοι μας μπορούν να αξιολογήσουν την προσπάθεια που θα γίνει πιο σωστά. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει αρκετή δυσκολία. Υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε όμως να φέρουμε στην ομάδα παίκτες που έχουν το μέταλλο του πρωταθλητισμού και προσωπικότητα. Όποια κίνηση έχει γίνει ως τώρα, είναι με παιδιά που μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ».

Για την πρόκληση του ιδίου να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στον δρόμο των επιτυχιών, είπε: «Είμαι ένας άνθρωπος που ζει στην Κύπρο πάρα πολλά χρόνια. Πέρα από το ΑΠΟΕΛ και έζησα μεγάλες στιγμές. Ξέρω τη νοοτροπία αυτής της ομάδας. Δεν είναι εύκολο. Πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση μου έδωσε την πλήρη ελευθερία των κινήσεων και διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε μια αξιοπρεπή για το ΑΠΟΕΛ πορεία».

Για τις μετεγγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα και από την ανταπόκριση της διοίκησης στα θέλω τα δικά μου. Είμαι ευγνώμων για τη διοίκηση. Κάνουμε το καθήκον μας όλοι. Σας λέω όμως ότι όποιος ποδοσφαιριστής κι αν έρθει, αν δεν έρθει ο κόσμος πίσω δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τη δύσκολή μας αποστολή».

Για τους απαιτητικούς φίλους του ΑΠΟΕΛ: «Ναι έχουμε απαιτητικούς φιλάθλους. Τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί δεν ικανοποίησαν τον κόσμο και τους εαυτούς τους. Φέτος όμως πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους».

Για τον προγραμματισμό: «Έχω μια διαφορετική νοοτροπία για τα μετεγγραφικά. Δούλευα τα προηγούμενα χρόνια στη Νέα Σαλαμίνα που είχε μικρό μπάτζετ. Προτιμούσα αντί να κάνω 12 μετεγγραφές όπως είχα τη δυνατότητα να κάνω οκτώ και να υπάρχει ποιότητα».

Πόσες μετεγγραφές θα γίνουν ακόμα, πέραν του Θεοδώρου που οι πληροφορίες τον θέλουν παίκτη του ΑΠΟΕΛ: «Τον Θεοδώρου δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε αυτή τη στιγμή μετεγγραφή. Θα κάνουμε άλλες 2-3 κινήσεις σίγουρα. Ψάχνω ένα δεξί μπακ και άλλον ένα παίκτη στο κέντρο. Θεωρώ ότι το ρόστερ μας με άλλες 2-3 κινήσεις θα είναι πλήρες».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ήρθαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια τα επόμενα χρόνια. Είναι δύσκολο σε μια μετεγγραφική περίοδο να αντικατασταθούν όσοι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν σε ένα προπονητή για τον λόγο ότι δεν μπορείς να αποζημιώσεις τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι τα deal που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σχετικά καλά για την ομάδα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τον πρόεδρο και τη διοίκηση. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί δεν έρχονται για τον Πουρσαϊτίδη, έρχονται για το ΑΠΟΕΛ»

Για τις αποχωρήσεις που θα προκύψουν: «Θα δώσω μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια παιδιά. Δεν μπορεί το 70-80% των ποδοσφαιριστών που είχαμε πέρσι να μην είναι τόσο καλοί. Στον χώρο που ζούμε δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Για τον Ουζόχο: «Ξέρουμε τι έχει περάσει ο Ουζόχο. Από εκεί και πέρα είναι ο Νεόφυτος Μιχαήλ και άλλα παιδιά. Αν υπάρξει ανάγκη τότε ποδοσφαιριστές θα αξιολογηθούν μέχρι τέλος Αυγούστου».

Για τους Γεωργιανούς που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ: «Ο Κβιλιτάια είναι ακριβώς ο στράικερ που θέλω. Ήταν μία κίνηση που μου λύνει τα χέρια. Ο Οκριασβίλι πέραν από τις ικανότητες, είναι ένας χαρακτήρας και μια προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερε η διοίκηση να τον φέρει στο ΑΠΟΕΛ. Για τον τρίτο της παρέας, τον Νταουσβίλι κακώς γράφτηκαν όλα αυτά στα ΜΜΕ. Έχω ζήσει στην Κύπρο χρόνια, έχω περάσει από την Ανόρθωση και ο καθένας μιλά και λέει ότι θέλει. Είπα από τη στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο με άλλη ομάδα δεν θα κινηθώ. Μιλήσαμε μετά που έλυσε το συμβόλαιό του. Ήθελε πολύ να έρθει στο ΑΠΟΕΛ. Μετά την υπογραφή ήταν χαρούμενος και συγκινημένος».

Αν ενδιαφέρει ο Τάαμαρι: «Δεν ξέρω αν ισχύει. Βλέπω καθημερινά στον Τύπο να γράφονται διάφορα. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι. Ο παίκτης ανήκει σε άλλη ομάδα, έχει πληρώσει για τον Μούσα. Σίγουρα θα ήμουν ευτυχισμένος αν είχα τον Μούσα, όμως θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι», ήταν η σχετική δήλωση.

Comments are closed.