28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Euro 2020: Τα σενάρια πρόκρισης από τον 4ο όμιλο

Euro 2020: Τα σενάρια πρόκρισης από τον 4ο όμιλο

By on 22 Ιουνίου, 2021 0 396 Views

Τσεχία και Αγγλία θα μονομαχήσουν για την 1η θέση του 4ου ομίλου, όμως και οι δύο κινδυνεύουν να πέσουν στην 3η θέση, αν και έχουν προκριθεί. Η Κροατία δίνει μεγάλη μάχη με τη Σκωτία και αν υπάρξει νικητής, προκρίνεται.

Ο 4ος όμιλος του Euro 2020 μοιάζει να είναι αρκετά ξεκάθαρος, με Τσεχία και Αγγλία να μονομαχούν για την 1η θέση την Τρίτη (έχοντας προκριθεί ήδη) και Κροατία με Σκωτία για την 3η. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει συνδυασμός αποτελεσμάτων που φέρνει τους Κροάτες πάνω απ’ τους Τσέχους ή τους Σκοτσέζους πάνω απ’ τους Άγγλους.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Νικητής 4ου ομίλου – Δεύτερος 6ου ομίλου (Γαλλία ή Γερμανία ή Πορτογαλία ή Ουγγαρία)
  • Δεύτερος 4ου ομίλου – Δεύτερος 5ου ομίλου (Σουηδία ή Σλοβακία ή Ισπανία ή Πολωνία)
  • Τρίτος 4ου ομίλου – Νικητής 5ου ομίλου (Σουηδία ή Σλοβακία ή Ισπανία ή Πολωνία) ή Ολλανδία*

*Αν προκριθεί ο 3ος του ομίλου

  • Η βαθμολογία του 4ου ομίλου: Τσεχία 4 (3-1), Αγγλία 4 (1-0), Κροατία 1 (1-2), Σκωτία 1 (0-2)
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Τρίτη 22/6, 22:00): Κροατία – Σκωτία (Γλασκώβη), Τσεχία – Αγγλία (Λονδίνο)

Τσεχία: Η Τσεχία με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία καταλαμβάνει την 1η θέση. Αν χάσει και η Σκωτία νικήσει την Κροατία ή αν αυτό το παιχνίδι έρθει ισόπαλο, τότε τερματίζει στη 2η θέση. Αν χάσει κι η Κροατία νικήσει τη Σκωτία, για τη 2η θέση όλα θα εξαρτηθούν απ’ το σκορ και από το αν καλυφθεί η διαφορά τερμάτων στον όμιλο (+2 η Τσεχία, -1 η Κροατία). Πάντως, ακόμα και ως 3η, η Τσεχία έχει προκριθεί.

Αγγλία: Η Αγγλία με νίκη προχωράει ως πρωτοπόρος. Αν ηττηθεί αλλά η Κροατία νικήσει τη Σκωτία ή αυτό το παιχνίδι έρθει ισόπαλο, τότε οι Άγγλοι μένουν στη 2η θέση. Αν ηττηθεί και νικήσει η Σκωτία, η 2η θέση θα εξαρτηθεί απ’ τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας (+1 η Αγγλία, -2 η Σκωτία). Με 4 βαθμούς πάντως, ακόμα κι ως 3η, θα προκριθεί στα νοκ άουτ.

Κροατία: Η Κροατία μπορεί να φτάσει μέχρι τη 2η θέση κι αυτό με συνδυασμό αποτελεσμάτων, αφού χρειάζεται ήττα της Τσεχίας απ’ την Αγγλία και δική της νίκη επί της Σκωτίας, αλλά παράλληλα να καλυφθεί η διαφορά τερμάτων των δύο ομάδων (+2 η Τσεχία, -1 η Κροατία). Με απλή νίκη χωρίς να πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, η Κροατία θα βρεθεί στις καλύτερες τρίτες, αφού θα έχει 4 βαθμούς. Με ισοπαλία ή ήττα αποκλείεται.

Σκωτία: Η Σκωτία χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί ως 2η και παράλληλα ήττα της Αγγλίας απ’ την Τσεχία και να καλυφθεί η διαφορά τερμάτων στον όμιλο (+1 η Αγγλία, -2 η Σκωτία). Αν νικήσει αλλά δεν συμβούν τα υπόλοιπα που χρειάζεται, με 4 βαθμούς θα τερματίσει 3η και θα περιλαμβάνεται στις καλύτερες τρίτες που θα προχωρήσουν.

Τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  1. Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Εάν έπειτα απ’ την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι’ αυτές τις ομάδες
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  7. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  8. Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  10. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Τα κριτήρια διαβάθμισης για τις ομάδες στην 3η θέση

  1. Περισσότερους βαθμούς
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Περισσότερες νίκες
  5. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  6. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020