ΔΙΕΘΝΗ
Like

Έρευνα της UEFA για ρατσιστικά συνθήματα των Ούγγρων οπαδών στο παιχνίδι με τη Γαλλία

21 Ιουνίου, 2021
204 Views
0 Comments
Έρευνα της UEFA για ρατσιστικά συνθήματα των Ούγγρων οπαδών στο παιχνίδι με τη Γαλλία

Η UEFA είναι έτοιμη να αρχίσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν Ούγγροι οπαδοί χρησιμοποίησαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίων Γάλλων διεθνών, μεταξύ των οποίων οι Κιλιάν Μπαπέ και Καρίμ Μπενζεμά, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ουγγαρίας και Γαλλίας, που έληξε 1-1.

Αυτό έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία. Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε αυτή που έχει ήδη ανακοινωθεί σχετικά με τις προσβολές του Αρναούτοβιτς στον Αλιόσκι, στην αναμέτρηση της Αυστρίας με τη Βόρεια Μακεδονία (είχαν νικήσει 3-1 οι Αυστριακοί).

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (DPA) στη Βουδαπέστη, ακούγονταν θόρυβοι ζώων κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε φορά που ο Μπαπέ ακουμπούσε την μπάλα, ενώ προς τον αλγερινής καταγωγής Μπενζεμά απευθύνονταν φυλετικά συνθήματα.

«Σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 των πειθαρχικών κανονισμών της UEFA, έχει διοριστεί επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχίας για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για ενδεχόμενα περιστατικά μεροληψίας που συνέβησαν στην “Πούσκας Αρένα” κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας και της Πορτογαλίας στις 15 Ιουνίου 2021 και μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ουγγαρίας και της Γαλλίας, που έπαιξαν στις 19 Ιουνίου 2021», αναφέρεται στον ιστότοπο της UEFA.

Περισσότεροι από 55.000 θεατές, κυρίως Ούγγροι, βρέθηκαν στην «Πούσκας Αρένα» για τον αγώνα εναντίον της Γαλλίας, καθώς η Βουδαπέστη είναι η μόνη πόλη από όσες φιλοξενούν συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που επιτρέπει την εκμετάλλευση της πλήρους χωρητικότητας του γηπέδου.

Comments are closed.