19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1: Με αχτύπητο δίδυμο και… καρδιοχτύπια

Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1: Με αχτύπητο δίδυμο και… καρδιοχτύπια

By on 17 Ιουνίου, 2021 0 239 Views

Με τους Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ να είναι γι’ ακόμα μια φορά οι «δράστες» μετά την πρεμιέρα, η Ουκρανία επιβλήθηκε 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας. Άγχος και δυσκολία μέχρι το φινάλε για τους νικητής, που παραμένουν στο κόλπο για τα νοκ-άουτ του Euro.

Το έκαναν στην πρεμιέρα με την Ολλανδία. Το έκαναν παρέα απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία. Το είχαν κάνει και στο τελευταίο του παιχνίδι πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κόντρα στην Κύπρο.

Οι Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ σκόραραν για τρίτο διαδοχικό ματς μαζί για την εθνική ομάδα της Ουκρανίας και παρά την ανησυχία στο δεύτερο ημίχρονο, χάρισαν στο σύνολο του Σεφτσένκο τους τρεις βαθμούς με το τελικό 2-1 στο δεύτερό τους ματς για τον 3ο όμιλο.

Αξιοπρεπής εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο από την Βόρεια Μακεδονία, η οποία μείωσε, πίεσε, έφτιαξε λίγες στιγμές, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Φυσικά, προστίθεται στις εμπειρίες της ομάδας του Ανγκελόφσκι που κράτησε το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση μέχρι το φινάλε, αφού ο Ντιμιτρίεβσκι απέκρουσε και πέναλτι του Μαλινόβσκι στο 84′.

Ο 3ος όμιλος:

1.Ολλανδία 3 (1 ματς)

2.Αυστρία 3 (1 ματς)

3.Ουκρανία 3 (2 ματς)

4.Βόρεια Μακεδονία 0 (2 ματς)

Η ποιότητα «έσπασε» την οργάνωση

Όσο κι αν έδειχνε η κατάσταση πως η Ουκρανία θα χρειαζόταν ιδιαίτερη φαντασία για να διασπάσει την οργάνωση της Βόρειας Μακεδονίας, τελικά απλά έπρεπε η ποιότητα να εμφανιστεί στο χορτάρι. Κι όταν έχεις Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ, αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Η ομάδα του Σεφτέσνκο με τον Ζιντσένκο στο χώρο του κέντρου να βλέπει ανά διαστήματα πως δεν μπορούσε καν να τρέξει μπροστά γιατί οι αντίπαλοι είχαν ταχύτατες επιστροφές, έπρεπε να παίξει με υπομονή.

Η Βόρεια Μακεδονία δεν απειλούσε, δεν κατάφερνε να κρατήσει τη μπάλα, επιχειρούσε κυρίως από δεξιά δίχως ιδιαίτερο αποτέλεσμα κι έφτιαξε μονάχα μια καλή φάση. Λίγο μετά το μακρινό του Μαλινόβσκι που απέκρουσε ο Ντιμιτριέβσκι, οι τυπικά φιλοξενούμενοι στο ματς απάντησαν με τον Ελμάς από το πρώτο δοκάρι, πλασάροντας άουτ. Ένα λάθος στα μετόπισθεν, ήταν αρκετό για δικαιωθεί η Ουκρανία για τις προσπάθειές της…

Το γνωστό δίδυμο «ξαναχτύπησε»

Οι ίδιοι σκόρερ, με την ίδια σειρά όπως και στο ματς της πρεμιέρας με την Ολλανδία και μάλιστα, βρίσκουν αμφότεροι δίχτυα για τρίτο διαδοχικό ματς της εθνικής ομάδας της χώρας τους! Στο 29′, ο Μούσλιου δεν μάρκαρε σωστά, επέτρεψε στον Γιαρμολένκο να πλασάρει με το αριστερό, εκείνος νικήθηκε από τον πορτιέρε, όμως από το κόρνερ ήρθε το γκολ. Τακουνιά του Καραβάεφ στο πρώτο δοκάρι, πλασέ από το δεύτερο και 1-0 από τον αστέρα της Γουέστ Χαμ στο 29′.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, από κάθετη του Γιαρμολένκο, ο Γιάρεμτσουκ έφυγε μόνος του, πλάσαρε σωστά για το 2-0 κι αφού πρώτα απορούσε αν ήταν οφσάιντ, τελικά χρίστηκε σκόρερ κανονικότατα. Η απάντηση θα μπορούσε να έρθει πολύ γρήγορα και το ματς ν’ αποκτήσει τρομερό ενδιαφέρον αφού ο Γκόραν Πάντεφ δεν ήθελε να παραιτηθεί τόσο γρήγορα. Ο «γερόλυκος», όμως, έφυγε λίγο πιο νωρίς στον χώρο που βρήκε μπροστά του παίρνοντας την κάθετη και η λόμπα με την οποία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών, δεν μέτρησε ποτέ…

Μισή αντίδραση…

Η Βόρεια Μακεδονία δεν ήθελε να συνεχίσει με παθητικό ρόλο και να επιτρέψει στην Ουκρανία να αισθανθεί άνεση με το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Και προς τιμήν της ομάδας του Ανγκελόφσκι, οι παίκτες του το έδειξαν αμέσως. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους ο Αντέμι πλάσαρε στην κλειστή γωνία με τον Μπούστσαν ν’ απομακρύνει, για να έρθει στο 55′ το δοκάρι του Τραϊκόφσκι που είχε περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι και εν τέλει το γκολ!

Ο Πάντεφ ανατράπηκε από τον Καραβάεφ, ο Αλιόσκι νικήθηκε από την άσπρη βούλα, όμως, στην επαναφορά ξανασούταρε δυνατά για το 2-1! Πλέον με περισσότερη αυτοπεποίθηση σε αρκετά πιο ανοιχτό παιχνίδι και με τους Ουκρανούς ορισμένες φορές να δείχνουν σε σύγχυση στα καρέ τους, οι διεθνείς της Βόρειας Μακεδονίας κυνηγούσαν την ολική επαναφορά. Ο Μπούστσαν απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Έλμας που πήρε φάλτσα και έσκασε και μπροστά του στο 68′, με τον Μαλινόβσκι από πλευράς Ουκρανίας να επιχειρεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της ομάδας του και το προβάδισμα.

Ακόμα κι αν στο 84′ ο εκείνος βρέθηκε στην άσπρη βούλα για να καθαρίσει το ματς έπειτα από χέρι του Αβραμόφσκι, ο Ντιμιτρίεβσκι απέκρουσε, όμως απλά διατήρησε το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, όταν και επιβεβαιώθηκε το 2-1 ως αποτέλεσμα του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (77′ Σίντουρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (69′ Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ (69′ Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90′ + 2′ Σόμπολ)

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτρίεφσκι, Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι (85′ Τρισκόφσκι), Αλιόσκι, Νικόλοφ (46′ Τραϊκόφσκι), Αντέμι (85′ Ριστέβσκι), Μπάρντι (77′ Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ, Σπιρόφσκι (46′ Τσουρλίνοφ)