18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γιουβέντους – Μίλαν 0-3: Σκόνη και θρύψαλα

Γιουβέντους – Μίλαν 0-3: Σκόνη και θρύψαλα

By on 9 Μαΐου, 2021 0 436 Views

Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς τους, η Μίλαν πέρασε (έπειτα από 10 χρόνια) με το τρελό 0-3 από την απίστευτα κακή Γιουβέντους και την πέταξε εκτός Champions League, για να ανέβει 3η στο +3. Ηταν Μάρτιος του 2011, όταν ο Γκατούζο χάριζε στη Μίλαν τη νίκη στο φέουδο της Γιουβέντους. Χρειάστηκε να περάσει ακριβώς μία 10ετία, ώστε να ξαναπάρουν τέτοια χαρά εκεί μέσα οι Ροσονέρι. Και η η αλήθεια είναι ότι άξιζε η αναμονή, καθώς στο πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς και για τους δύο στο Καμπιονάτο (σ.σ.: συγκατοικούσαν στην 4η θέση), έφυγαν με το απίθανο 0-3, διαλύοντας τους Μπιανκονέρι, που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο. Οπως αόρατος έμεινε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με την ομάδα του να βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, δηλαδή εκτός Champions League, με τρεις μόνο αγωνιστικές να απομένουν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν τακτικά καλύτεροι σε ένα α μέρος όπου δεν παίχτηκε σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στην τελευταία στιγμή του (45’+1′), ο Σέζνι έκανε λάθος έξοδο, ο Μπραΐμ Ντίαθ πήρε την κόντρα από τον Κουαδράδο και το τελειώσε εύστοχα με σούπερ curler στην απέναντι γωνία ψηλά. Η Γιούβε μπήκε δυνατά στην επανάληψη, αλλά πραγματικά δεν μπορούσε καν να στήσει την παραμικρή επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη περιοχή. Αντιθέτως, ήταν η Μίλαν που ειχε την τεράστια ευκαιρία να βάλει δεύτερο, μιας και ο Κιελίνι έκανε χέρι εντός περιοχής. Μόνο που ο Σέζνι ψάρεψε τον Κεσί (σ.σ.: ο Πολωνός έχει πιάσει 3/4 πέναλτι κόντρα στη Μίλαν), με τους Μιλανέζους να αστοχούν για πέμπτη φορά φέτος από την άσπρη βούλα.

Ηταν όμως τόσο χάλια η Γιούβε, ώστε οι Ροσονέρι έβρισκαν διάφορους τρόπους για να χτυπήσουν. Και το έκαναν ακόμα δύο φορές. Στο 78′ ο Ρέμπιτς έπιασε τρομερό βολέ και το έστειλε συστημένο στο αριστερό παράθυρο. Στο 83′ ο Τομόρι σηκώθηκε στον Θεό και με σκαστή κεφαλιά γιγάντωσε το δράμα των γηπεδούχων, που τώρα κινδυνεύουν με ιστορικά κακή χρονιά και κανείς δεν βλέπει με ποιον τρόπο θα τη σώσουν. Οσο για τους νικητές, βρέθηκαν στο +3 από την αντίπαλό τους, αν και έχασαν με ακόμα έναν φετινό τραυματισμό τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Κουαδράδο, Κιελίνι, Ραμπιό, Μπεντανκούρ (67′ Κουλουσέφσκι), ΜακΚένι, Κιέζα (80′ Ντιμπάλα), Μοράτα, Κριστιάνο Ρονάλντο

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Τομόρι, Κίερ, Καλάμπρια, Ερναντές, Κεσί, Μπενασέρ (81′ Μεϊτέ), Σαλεμάκερς (82′ Νταλότ), Μπραΐμ Ντίαθ (70′ Κρούνιτς), Τσαλχάνογλου, Ιμπραΐμοβιτς (66′ Ρέμπιτς).