ΘΕΜΑΤΑ
Like

Που δεν θα χρειάζεται το Coronapass

6 Μαΐου, 2021
383 Views
0 Comments
Που δεν θα χρειάζεται το Coronapass

Το μέτρο του Coronapass ΔΕΝ θα ισχύει στα πιο κάτω

Ανακοινώσεις αργά το βράδυ της Τετάρτης 5/5 προέκυψαν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού που ξεκίνησε στις 18:30 στο Προεδρικό, οι οποίες αφορούν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 10/5.

Μεταξύ των ανακοινώσεων είναι και το CoronaPass, χωρίς όμως να ισχύει παντού. Πιο συγκεκριμένα σε 5 περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται να το προσκομίσουμε.

Αναλυτικά που ΔΕΝ χρειάζεται:

  1. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με 50% πληρότητα και 1,5 μέτρο μεταξύ των προσώπων βάσει πρωτοκόλλου, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.  
  2. Επιτρέπεται η λειτουργία των κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων στη βάση του Πρωτοκόλλου, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.  
  3. Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και  υπό τις προϋποθέσεις ότι τηρείται το μέτρο του ενός προσώπου ανά 10 τ.μ., χωρίς καθήμενους σε εσωτερικούς χώρους. Επιτρέπονται τα τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.  
  4. Επιτρέπεται η πρόσβαση στις παράλιες σύμφωνα με το Πρωτόκολλο που ίσχυε το καλοκαίρι του 2020, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.  
  5. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε εξωτερικούς εκδρομικούς χώρους, φράγματα και ζωολογικούς κήπους, χωρίς την προσκόμιση Coronapass.  
  6. Δεν θα χρειάζεται στα μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου. 

Περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν σήμερα Πέμπτη. 

Comments are closed.