Like

ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Σίγουρα ήθελα να μείνω αλλά σεβαστή η απόφαση του Τσάβι Ρόκα

21 Απριλίου, 2021
2045 Views
0 Comments
ΣΩΦΡΟΝΗΣ:Σίγουρα ήθελα να μείνω αλλά σεβαστή η απόφαση του Τσάβι Ρόκα

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ»

Αναλυτικά:

Είχαμε την ανακοίνωση της κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με την ΑΕΚ. Ήταν κάτι που περίμενες; «Αυτό το πράγμα στο ποδόσφαιρο δεν το περιμένεις ποτέ. Είναι κάτι που έρχεται με τα αποτελέσματα και διάφορα άλλα. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πάρθηκε μια απόφαση, είναι σεβαστή, έχω ευχαριστήσει όλους εκεί στην ΑΕΚ. Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί, δεν έχω παράπονο από κανέναν και φεύγω σαν φίλος. Ξέρω ότι και σαν παίκτης και σαν προπονητής είχα εκτίμηση από τον κόσμο. Σίγουρα ήθελα να μείνω και τη νέα σεζόν να ολοκληρώσω το έργο μου. Πάρθηκε μια απόφαση με τον πρόεδρο και συνεχίζουμε».

Υπήρχε όρος για ανανέωση συμβολαίου εάν βγει η ομάδα στην Ευρώπη; «Θα σας πω κάτι. Μου φώναξε η ΑΕΚ και σε λιγότερο από 24 ώρες έπρεπε να κάτσω στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι κυπέλλου. Όταν μιλήσαμε με τον πρόεδρο του είπα ότι ο στόχος μου είναι να ανεβάσουμε την ομάδα και να βγούμε στην Ευρώπη. Του είπα να βάλει αυτό τον όρο και εφόσον αποφασίσουμε να μην συνεχίσουμε μαζί, κανένα πρόβλημα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια, και στο παιχνίδι κυπέλλου, αλλά μετά η ομάδα άρχισε και έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αρκετός κόσμος της ΑΕΚ έκανε τρελά σενάρια. Στην πορεία χάλασε αυτό και ήταν κρίμα. Ο στόχος ο δικός μου ήταν όσο πιο ψηλά γίνεται και στους δύο θεσμούς. Είχαμε να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος την τέταρτη θέση, έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέραμε και ήταν κρίμα».

Τι άλλαξε και υπήρχε πτωτική πορεία στην ΑΕΚ; «Ήταν ξεκάθαρο ότι πήγαμε σε κάποιες λύσεις τον Ιανουάριο με παίκτες που είχαν αγωνιστικά λεπτά. Δεν μας βγήκαν, να είμαστε ειλικρινείς. Και επίσης κάποια πράγματα που δεν είναι της ώρας να τα συζητήσουμε επηρέασαν τα αποδυτήρια. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους, τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες. Όταν χαλάσει κάτι θέλει μεγάλη προσπάθεια να το κερδίσεις ξανά. Είχαμε ευκαιρίες για να πάμε ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία, βέβαια το ίδιο ισχύει και για την Ανόρθωση για να μην λέμε μόνο τα δικά μας».

Τι χάλασε στα αποδυτήρια; «(γέλιο). Αυτό που χαλάει τα αποδυτήρια είναι τα αποτελέσματα. Στις νίκες είναι όλα καλά, στις αποτυχίες βγαίνουν τα προβλήματα στην επιφάνεια. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα, και το γνωρίζει ο πρόεδρος, είναι ότι δουλέψαμε πολύ και η ομάδα έδειξε βελτίωση. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο και βλέπουμε μπροστά. Μπορεί και μετά τις δηλώσεις που έκανα μετά το παιχνίδι να ήταν καλύτερο να διακοπεί άμεσα η συνεργασία μας. Εγώ ήθελα να παραμείνω και τη νέα χρονιά, όμως αν ξέρω ότι τελειώνω τη σεζόν και φεύγω δεν ήταν σωστό να ήμουν εκεί από την στιγμή που άρχισε ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Δεν θα ήταν σωστό για μένα. Το ζήτησα και από τον πρόεδρο να με ενημερώσει για να ηρεμήσω και εγώ. Δεν γινόταν κάθε φορά να με ρωτάνε αν μίλησα με τον Τσάβι. Αφού πάρθηκε απόφαση από τον Τεχνικό Διευθυντή ότι δεν μπορώ να δουλέψω με τον Σωφρόνη και πρέπει να πάω με κάποιον που εμπιστεύεται καλά έκανε γιατί η ΑΕΚ πέρασε αρκετά τη φετινή σεζόν».

Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την σχέση σου με τον Τσάβι Ρόκα. Ποια είναι η αλήθεια; «Ο Τσάβι έκανε σπουδαίο έργο στην ομάδα και η ΑΕΚ έμαθε να λειτουργεί με Τεχνικό Διευθυντή. Πήγανε στη σίγουρα λύση με τον Τσάβι, την επιτυχημένη λύση. Εγώ τον Τσάβι τον γνώρισα τώρα όταν ήρθε στην Κύπρο. Είναι απόφαση δική του ώστε να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή την επόμενη σεζόν».

Εννοείς ότι ήταν απόφαση του Τσάβι Ρόκα η αποχώρησή σου; «Αν έλεγε ο Τσάβι να συνεχίσουμε μαζί θα συζητούσαμε τώρα; Αφού το είπε και η διοίκηση ότι θα αποφάσιζε ο Τσάβι. Δεν είχα κανένα θέμα μαζί του. Ο άνθρωπος ήρθε, είδε και ήθελε να συνεχίσει με το δικό του πλάνο. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Σας είπα, είναι σημαντικό ότι με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. που εκτιμώ ιδιαίτερα πάρθηκε η καλύτερη απόφαση για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί η ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν να αλλάξει τρεις προπονητές. Και δεν θα ήταν καλό για μένα να άρχισε η νέα σεζόν και στα πρώτα παιχνίδια, με την πρώτη αποτυχία να φύγει ο προπονητής».

Comments are closed.