28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας οι Μπλε!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας οι Μπλε!

By on 17 Απριλίου, 2021 0 416 Views

Η Τσέλσι του Τούχελ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας! Οι Μπλε επικράτησαν 1-0 της Σίτι και βρέθηκαν για 4η φορά την τελευταία πενταετία στο μεγάλο ραντεβού του Γουέμπλεϊ. 

Το όνειρο ζωής του Τούχελ να βρεθεί σε έναν τελικό κυπέλλου Αγγλίας έγινε πραγματικότητα! Ο Γερμανός νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Καταλανό, οι Μπλε επικράτησαν 1-0 της Σίτι στον ημιτελικό και περιμένουν τον νικητή του Λέστερ- Σαουθάμπτον για να δουν τον αντίπαλό τους στο μεγάλο ραντεβού του Γουέμπλεϊ (15 Μαΐου). Τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία στον τελικό, 15η συνολικά  οι Λονδρέζοι που ανάγκασαν τους «Πολίτες» στην πρώτη φετινή απώλεια στόχου. Ετσι, θα κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν την 9η κούπα στην ιστορία τους. Η Μάντσεστερ θα επιστρέψει στο ίδιο γήπεδο σε οκτώ ημέρες για να διεκδικήσει το Carabao Cup κόντρα στην Τότεναμ

Κακό α’ μέρος, απογοήτευσε η Σίτι!

Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στον ημιτελικό, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και στο 6ο λεπτό βρήκε… δίχτυα, αλλά το γκολ του Ζίγιεχ ακυρώθηκε σωστά, μιας και ο Βέρνερ που έκανε την πάσα ήταν οφσάιντ. Οι Μπλε αιφνιδίασαν τη Σίτι, είχαν την κατοχή και άφηναν τους «Πολίτες» σε ρόλο αμυνομενου. Η κατοχή στο 20λεπτο έφτασε το 65%, αλλά και η ομάδα του Τούχελ δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει. Στο 19′ οι Λονδρέζοι είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά από την εξαιρετική πάσα του Τζέιμς, ο Τσίλγουελ έκανε κάκιστο τελείωμα. Βέβαια, η Τσέλσι με δυο μόνο τελικές προσπάθειες δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο. Η Μάντσεστερ αντέδρασε μετά το 35′, κυκλοφόρησε σωστά, αλλά είχε μόλις μια φάση στην εστία της αντιπάλου, αλλά η κεφαλιά του Φερναντίνιο πέρασε άουτ. 

Λυτρωτής ο Ζίγιεχ, ανησυχία για Ντε Μπρόινε!

Το β΄ μέρος ξεκίνησε άσχημα, πολύ άσχημα για τη Σίτι, αφού στο δεκάλεπτο ήταν πίσω στο σκορ και είδε τον Ντε Μπρόινε να τραυματίζεται. Ο Βέλγος αποχώρησε στο 49′ και στο 55′ η Τσέλσι άνοιξε το σκορ. Ο Βέρνερ έκανε υπέροχη κούρσα, ο Στέφεν δε βγήκε σωστά και ο Ζίγιεχ με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0! Ηταν η 9η ασίστ του Γερμανού, που έχει συμμετοχή σε 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του. Κι όμως η ομάδα που… αντέδρασε ήταν η Τσέλσι, με τον Ζίγιεχ να έχει μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Στέφεν. Μετά το 65′ η Σίτι ανέβασε στροφές, η κατοχή έφτασε στο 71%, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση της ομάδας του Γκουαρδιόλα ήρθε στο 84′! Ο Στέρλινγκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, επιβεβαιώνοντας την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται…

Τσέλσι: Κέπα, Σίλβα (88′ Ζουμά), Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Τσίλγουελ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Ζίγιεχ (79′ Εμερσον), Μάουντ (70′ Πούλισικ), Βέρνετ (79′ Χάβερτς)

Μαν. Σίτι: Στέφεν, Κανσέλο, Μεντί, Λαπόρτ, Ντίας, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (48′ Φόντεν), Ρόδρι, Στέρλινγκ, Ζεσούς, Τόρες (64′ Γκουντογκάν)