28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Tσέλσι – Πόρτο 0-1: Οι Μπλε επιστρέφουν στα ημιτελικά!

Tσέλσι – Πόρτο 0-1: Οι Μπλε επιστρέφουν στα ημιτελικά!

By on 13 Απριλίου, 2021 0 345 Views

Η γκολάρα του Ταρέμι ήρθε αργά, πολύ αργά (0-1) για την Πόρτο και δεν ήταν ικανή να βάλει εμπόδια στον δρόμο της Τσέλσι για τα ημιτελικά του Champions League (2-1 συνολικό σκορ).

Η Τσέλσι «εγκλώβισε» τους Δράκους για 93 λεπτά και το απίθανο γκολ του Ταρέμι στο τέλος (0-1), δεν ήταν αρκετό για την Πόρτο να πετάξει εκτός διοργάνωσης τους Μπλε. Το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την ομάδα του Τούχελ, το διαχειρίστηκε ιδανικά σχεδόν σε όλο το ματς κι έτσι επέστρεψε στα ημιτελικά του Champions League έπειτα από μια επταετία. Ετσι, οι Λονδρέζοι περιμένουν στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης

Ημίχρονο χωρίς… τελική!

Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πιο επιθετική κυκλοφορούσε σωστά και είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά η ωραία προσπάθεια του Μάουντ δε βρήκε στόχο. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και η Πόρτο μετά το δεκάλεπτο προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική. Οι Μπλε μπορεί να είχαν τον έλεγχο, αλλά οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Η Πόρτο πίεζε ψηλά και είχε καλή στιγμή με τον Γκρούιτς. Η κατοχή για τους «Δράκους» έφτασε στο 60%, ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Στην καλύτερή τους φάση, στο 33΄ο Ταρέμι πέρασε τον Τσίλγουελ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. To ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλη φάση, την Πόρτο να έχει μεγαλύτερη ενέργεια αλλά χωρίς την ουσία. Είναι χαρακτηριστικό πως το α΄ μέρος ολοκληρώθηκε και χωρίς σουτ εντός εστίας, το δεύτερο στη φετινή διοργάνωση.

Θα μείνει στην Πόρτο η γκολάρα του Ταρέμι!

Το β΄ μέρος άρχισε με την Τσέλσι πιο επιθετική. Οι Μπλε κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και σε τρια λεπτά είχαν δυο καλές στιγμές. Στο 54ο λεπτό ο Πούλισικ από πάσα του Τσίλγουελ δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καντέ έβγαλε τον Μάουντ σε θέση βολής, αλλά ο Μπεμπά έσωσε με προβολή. Η Τσέλσι είχε το ματς εκεί που ήθελε, η Πόρτο άρχισε να ρισκάρει μετά το 60′, αλλά όταν κάνει την πρώτη προσπάθεια εντός στόχου στο 65΄ (κεφαλιά του Ταρέμι), τότε δεν μπορεί να περιμένει περισσότερα… Ο Κονσεϊσάο τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά οι Μπλε του Τούχελ ήταν αρκετά δυνατοί για να δώσουν την παραμικρή ελπίδα στους «Δράκους». Βέβαια, η Πόρτο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη γοήτρου, με ένα απίθανο ψαλίδι του Ταρέμι και θα θυμάται πως νίκησε εκτός έδρας για πρώτη φορά σε νοκ άουτ ματς αγγλική ομάδα.

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (86′ Ζίγιεχ), Πούλισικ, Χάβερτς (90′ Ζιρού)

Πόρτο (Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά (75′ Νανού), Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Κορόνα (75′ Ντίας), Σ. Ολιβέιρα (84′ Βιεϊρά), Ουρίμπε, Οτάβιο, Μαρεγκά (75′ Εβανίλσον), Γκρούγιτς (63′ Ταρέμι)