16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Kέρδισαν οι Γεραμανοί αλλά στο τέλος πέρασαν οι Γάλλοι(Παρί-Μπάγερν 0-1,έσπασε τα δοκάρια ο Νεϊμάρ)

Kέρδισαν οι Γεραμανοί αλλά στο τέλος πέρασαν οι Γάλλοι(Παρί-Μπάγερν 0-1,έσπασε τα δοκάρια ο Νεϊμάρ)

By on 13 Απριλίου, 2021 0 416 Views

Ο Νεϊμάρ έσπασε τα δοκάρια, η Μπάγερν νίκησε στο Parc des Princes (0-1) όμως η Παρί Σεν Ζερμέν τής πήρε το στέμμα και πέρασε στους «4» του Champions League.

Το σκηνικό ήταν τέλειο για να ισχύσει ο νόμος του ποδοσφαίρου, όμως η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο δεν το επέτρεψε. Ο Νεϊμάρ είχε τρία δοκάρια στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι όμως το μοναδικό γκολ, όμως η PSG πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για δεύτερη σερί χρονιά και μάλιστα σε βάρος της ομάδας που πέρυσι την νίκησε στον τελικό.

Το πρώτο 45λεπτο θα μπορούσε κανείς να πει ότι χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο, τα πάντα ήταν ήσυχα. Η Μπάγερν είχε την κατοχή από την αρχή, αλλά την Παρί δεν την ενοχλούσε καθόλου αυτό. Η ομάδα του Ποκετίνο έβγαζε την μπάλα με επίδειξη τεχνικής από την άμυνα και έδειχνε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά στην κόντρα. Η πρώτη φάση ήρθε στο 25’ όταν ο Σανέ έκανε το φαλτσαριστό σουτ άουτ ενώ ο Μίλερ περίμενε μόνος και ούρλιαζε. Από το σημείο αυτό και μετά το ματς άλλαξε. Εντελώς.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Μπαπέ, για να χάσει ο πρώτος μεγάλη ευκαιρία. Ομως αυτή δεν θα ήταν τίποτα μπροστά σε ό,τι θα ακολουθούσε. Στο 37’ έπειτα από διαδοχικά step-over, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, τρία λεπτά αργότερα ο έκανε νέα εκπληκτική ντρίμπλα και curler που πήγε στο οριζόντιο κοντά στο παραθυράκι και στο 39’ σε τετ-α-τετ ύστερα από πάσα του Μπαπέ έστειλε για 3η φορά την μπάλα στο σίδερο του Νόιερ. Ενα λεπτό μετά, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ.

Στο 40’ ο Αλάμπα έκανε το σουτ, ο Νάβας δεν απέκρουσε πειστικά, η μπάλα υψώθηκε και με κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ έκανε το 0-1. Η εξέλιξη επηρέασε την PSG και στο φινάλε Αλάμπα (44’) και Σανέ (45+2’) είχαν ευκαιρίες για τους Βαυαρούς αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Σταδιακά η Παρί ισορρόπησε τον ρυθμό, αλλά στο τέλος δέχτηκε τρομερή πίεση, δίχως όμως να λυγίσει και θα δώσει εκείνη το παρών στα ημιτελικά.

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Νάβας, Νταγκμπά, Κιμπεμπέ, Ντανίλο, Ντιαλό (59′ Μπάκερ), Παρέδες, Γκουέγ, Ντράξλερ (72′ Κεν), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (88′ Ερέρα), Μπαπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Κίμιχ, Αλάμπα, Κομάν, Μίλερ, Ντέιβις (71′ Μουσιάλα), Τσουπό-Μοτίνγκ (85′ Χάβι Μαρτίνεθ).