25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Η Ανόρθωση έδωσε ελπίδα στο όνειρο της…

By on 11 Απριλίου, 2021 0 1506 Views

Στην Ανόρθωση άφησε ανάμικτα συναισθήματα ο αγώνας με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Η εμφάνιση της ομάδας και το ισόπαλο αποτέλεσμα μετά από τρεις ήττες ικανοποίησαν και βοήθησαν στην ψυχολογία ενόψει του αγώνα κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο το χρονικό σημείο και ιδιαίτερα ο τρόπος που σημειώθηκε το γκολ του Απόλλωνα με το οποίο ισοφάρισε το πανέμορφο γκολ του Οκριασβίλι, προκάλεσε από την μια πικρία και από την άλλη παράπονα για την μεταχείριση της διαιτησίας. Καταρχήν ο αγώνας τέλειωνε με νίκη αν δεν γινόταν λάθος διώξιμο της μπάλας σε κόρνερ ενώ θα κατέληγε στον Λόρια και δεν θα είχε ευκαιρία ο Απόλλωνας. Είναι για αυτές τις στιγμές που κλάνει λόγο συχνά ο Τιμούρ Κετσπάγια .Στιγμιαία λάθη είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να πάρει αυτό που παλεύει…Στην εκτέλεση του κόρνερ υπήρξαν διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ πριν καταλήξει η μπάλα στον σκόρερ του Απόλλωνα και για χέρι από τον σκόρερ. Η εξέταση από τον VAR ,Θεουλή Χρυσοβαλάντη ήταν πάλι πρόχειρη και όχι ολοκληρωμένη. Μπορεί να εξετάστηκε η περίπτωση χεριού και λόγω του χρονικού σημείου να μην ξεκαθάρισε στα ριπλέι και δεν φάνηκε χέρι ωστόσο προηγήθηκε φάουλ αφού επιθετικός του Απόλλωνα φαίνεται να τραβά επίμονα και έντονα από την φανέλα τον Πηλέα της Ανόρθωσης και τον παρεμποδίζει να πηδήξει για κεφαλιά  ένα κλικ πριν το γκολ. Ανεξάρτητα αν ο Απόλλωνας μετά το γκολ του Οκριασβίλι θα μπορούσε να φθάσει στην ισοφάριση στην Ανόρθωση απορούν και νιώθουν απογοήτευση για τον χειρισμό της φάσης από το VAR αλλά και τον διαιτητή που έπρεπε να δει το φάουλ να το δώσει  και αν είχε λάθος θα το διόρθωνε μετά από εξέταση στο VAR όπως έγινε και στο γκολ που ακυρώθηκε για φάουλ του Κορέια στον Πέδρο,φάση γαι την οποία υπάρχει συζήτηση αν έπρεπε να θεωρηθεί ξεκάθαρη παράβαση.

Η Ανόρθωση δεν ξεχνά ότι και στον προηγούμενο αγώνα της με την ΑΕΚ ακυρώθηκε καθαρό γκολ για το 2-0 ,αφού δόθηκε φάουλ πριν ολοκληρωθεί η φάση και στο τέλος φάνηκε ότι δεν υπήρχε φάουλ. Σήμερα θα αποφασιστεί από την διοίκηση αν θα υπάρξει επίσημη αντίδραση για την στάση της διαιτησίας ή αν θα παραμείνει στην τακτική της να μην ασχολείται με την διαιτησία ανεξάρτητα από τα λάθη της. Πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φίλοι της Ανόρθωσης αντιδρούν και ζητούν αντίδραση ιδιαίτερα γιατί δεν ελέγχθηκε το γκολ της ισοφάρισης όπου φαίνεται να γίνεται επιθετικό φάουλ.

Κατά τα άλλα από σήμερα ο Κετσπάγια και οι παίκτες του μπαίνουν στον ρυθμό του αγώνα της Τετάρτης με το ΑΠΟΕΛ με στόχο το αποτέλεσμα που θα τους δώσει το δικαίωμα να ελπίζουν στην πρόκριση στον τελικό. Ο Κετσπάγια μπορεί να μην είναι βέβαιο αν θα συνεχίσει στην Ανόρθωση και στη νέα χρονιά αλλά θέλει πολύ το κύπελλο και το έκανε ξεκάθαρο. Ανέλαβε την ευθύνη για την πορεία στο πρωτάθλημα αλλά θέλει ,αν θα φύγει ,ο τελευταίος του αγώνας να είναι ο τελικός του κυπέλλου.

 Μπορεί στο πρωτάθλημα φέτος η τελική κατάληξη να μην ήταν αυτή που στόχευε ο Τιμούρ και η ομάδα, μπορεί να έβαλε φωνές από τον πάγκο περισσότερες από αυτές που έπρεπε ,μπορεί να έκανε λάθη, μπορεί  να μην του βγήκαν κάποιες μεταγραφές , μπορεί να μην είναι επικοινωνιακός αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν δουλεύει και δεν παλεύει με πάθος και αγάπη για την Ανόρθωση. Και το πιο σημαντικό; Δεν μπορεί κανείς να πει πως δεν είναι αλήθεια πως όταν ανέλαβε  η παρούσα διοίκηση την ομάδα ήταν καταχρεωμένη και σε κατάσταση διάλυσης με υποχρεώσεις  τεράστιες, αποφάσισε την επιστροφή του Τιμουρ και παρά την εικόνα διάλυσης της ομάδας κατάφεραν να κάνουν τους Ανορθωσιάτες από την πρώτη χρονιά να ελπίζουν και να ονειρεύονται ότι θα ξαναδούν την ομάδα τους να πανηγυρίζει τίτλο. Το οικονομικό νοικοκύρεμα πιστώνεται στην διοίκηση, το αγωνιστικό στον προπονητή. Και αν δει κάποιος ψύχραιμα και αντικειμενικά τα δύο χρόνια άσχετα με την τελική κατάληξη της φετινής  περιόδου, η Ανόρθωση ναι επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ πριν δύο χρόνια ήταν κομπάρσος και στα πρόθυρα διάλυσης. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και η απογοήτευση για την θέση στην βαθμολογία δεν μπορεί να αναιρέσει  την προσπάθεια και το δικαίωμα στην ελπίδα και στο όνειρο που έδωσε η ομάδα με τον Τιμουρ Κετσπάγια αφεντικό στον πάγκο.