25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο τέλος σκοράρει ο Απόλλωνας…Του έβαλε δύσκολα η Ανόρθωση αλλά έσωσε τον βαθμό στο 94′(1-1)

Στο τέλος σκοράρει ο Απόλλωνας…Του έβαλε δύσκολα η Ανόρθωση αλλά έσωσε τον βαθμό στο 94′(1-1)

By on 10 Απριλίου, 2021 0 3721 Views

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Απόλλων και Ανόρθωση με γκολ των Οκριασβίλι και Γκεριέ. Ο Οκριασβίλι άνοιξε το σκορ στο 59′ όμως ο Γκεριέ στο 94′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έσωσε τον βαθμό για τον Απόλλωνα. Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ από τους Γιαννιώτα και Οκριασβίλι.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με γκολ για τον Απόλλωνα στα 20 δευτερόλεπτα ωστόσο ακυρώθηκε. Ο Μπίσεσβαρ έκανε την κεφαλιά πάσα στον Νταμπό, αυτός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Λόρια που απέκρουσε ασταθώς, και στη συνέχεια ο Γιαννιώτας σκόραρε. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και διαφάνηκε ότι ο Νταμπό ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 8′ η Ανόρθωση σκόραρε με διαγώνιο σουτ του Οκριασβίλι ωστόσο το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και από τον ίδιο τον Λούκα Σωτηρίου και ακυρώθηκε για φάουλ του Κορέια στον Πέδρο στο ξεκίνημα της φάσης.Φάνηκε ο παίκτης της Ανόρθωσης να βρίσκει την μπάλα και στη συνέχει να πατά τον αντίαπλο του και είναι μια απόφαση που θα αναλυθεί και θα συζητηθεί

Στο 36′ ο Ντένιτς έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε μόλις έξω σε κόρνερ.

Στο 41′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Γιούστε έκανε την κεφαλιά ωστόσο ο Βργκοτς επέμβηκε την τελευταία στιγμή και έστειλε κόρνερ.

Με την έναρξη της επανάληψης στο 49′ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στην επανάληψη. Ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε στην περιοχή και έκανε και το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ στο 59′ με τον Οκριασβίλι! Ο Μίχα έδωσε στον Οκριασβίλι ο οποίος σύγκλινε και έκανε το σουτ από διαγώνια θέση από το ύψος της περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς και έκανε το 0-1.

Στο 68′ ο Απόλλωνας έχασε ευκαιρία με τον Ντιγκινί, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως έπεσε σωτήρια και μπλόκαρε ο Λόρια.

Στο 79′ ο Μπένσοπ δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Αρτυματά και έφυγε σε κόρνερ.

Στο 89′ ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου με ένα «κεραυνό» του Ματέι ωστόσο ο Λόρια έπεσε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Ακόμη μια καλή φάση για τον Απόλλωνα στο 90′ με σουτ του Ντιγκινί, όμως μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης.

Στο 94′ ο Απόλλωνας κατάφερε να πετύχει το γκολ που ήθελε. Ήταν η κετέλεση κόρνερ, και ο Γκεριέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-1.Ήταν η τελευταία φάδη του αγώνα και λάθος διώξιμο σε κορνερ απο το νεαρό Κορρέα που έφερε τελικά το γκολ του Απόλλωνα.Η Ανόρθωση ζήτησε επιθετικό φάουλ αφού πριν φθάσει η μπάλα στον σκόρερ ο Ντικινί τραβούσε από την φανέλα τον Πηλέα και ο Θεουλή στο VAR εξέτασε μόνο αν είχε χέρι από τον σκόρερ ωστόσο δεν θεώρησε ότι υπήρχε φάουλ στο τράβηγμα της φανέλας

Κίτρινες: Ρομπέρζ, Γιούστε, Γιαννιώτας, Ματέι / Οκριασβίλι, Νταουσβίλι, Ρισβάνης, Πηλέας

Απόλλων (Γ. Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ντένιτς, Πίττας, Νταμπό, Ρομπέρζ, Γιαννιώτας (62′ Ντιγκινί). Μπίσεσβαρ (66′ Μπένσοπ), Χάμπος (66′ Ματέι), Γιούστε, Γκεριέρ.

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκότς, Ρισβάνης, Κορέα, Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι (77′ Χριστοφή), Μίχα (77′ Πηλέας), Καλτσάς, Κβιλιτάια (65′ Μαργκάσα).