25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χρυσή αλλαγή ο Μπένσοπ. Στο 92΄έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου. Ο Απόλλωνας στο -1 από την Ομόνοια

Χρυσή αλλαγή ο Μπένσοπ. Στο 92΄έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου. Ο Απόλλωνας στο -1 από την Ομόνοια

By on 5 Απριλίου, 2021 0 655 Views

Ο Απόλλωνας το ήθελε περισσότερο και κατάφερε να πάρει την νίκη στο σούπερ ντέρμπι του Τσιρείου με τον Μπέντσοπ ,η χρυσή αλλαγή του Πετράκη να κάνει το 1-0 στο 90+2 και να δίνει την νίκη στους γαλάζιους.

O Aπόλλωνας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και η ομάδα που έψαχνε το γκολ ενώ η Ομόνοια έπαιξε πρώτα για να μην δεχθεί γκολ και προς το τέλος επιδίωξε με πιο επιθετικό σχήμα να σκοράρει αλλά στα τελυταία λεπτά έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Χούμποτσαν για επιπόλαιη ενέργεια πάνω στον Πίττα εκτός φάσης ουσιαστικά και στο τέλος δέχθηκε το γκολ από κεφαλιά.Ένα γκολ που άξιζε περισσότερο ο Απόλλωνας και στο χρονικό σημείο που ήρθε ήταν λυτωτικό αφού ο Απόλλωνας μείωσε στον ένα βαθμό από την κορυφή και πλέον η μάχη για τον τίτλο πήρε φωτιά και είναι ανοικτή αφού με νίκη επί του Ολυμπιακού μειώνει και η ΑΕΛ στον ένα βαθμό.

Στο 13ο λεπτό έγινε λάθος στην άμυνα της Ομόνοιας, ο Πίττας έδωσε για τον Νταμπό που δεν έκανε καλά το σουτ και ο Λούφτνερ απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 17ο λεπτό ο Κούσουλος έχασε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 25ο λεπτό ο Γκόμε έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει σε κόρνερ. Στο 33ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε σουτ του Τζιωνή. Λίγο μετά ο Κούσουλος έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Στο 35΄ο Φαμπιάνο απέκρουσε το φοβερό τακουνάκι του Μπίσεσβαρ! Στο 44΄ο Γκεριέρ έκανε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ με τον Φαμπιάνο να μαζεύει. Στο 45+1 ο Χάμπος έκανε το σουτ και η μπάλα απομακρύνθηκε.

Μέχρι το 54, ο Απόλλωνας είχε δυο άστοχα σουτ με τους Μπίσεσβαρ και Πίττα. Στο 62΄η Ομόνοια απείλησε με διαδοχικά κόρνερ. Στο 73ο λεπτό ο Πίττας με μακρινό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 76ο λεπτό ο Παπουλής από κοντά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γιοβάνοβιτς. Στο 80 το σουτ του Πίττα έφυγε μόλις έξω.

Στο 83ο λεπτό ο Χούμποτσαν είδε κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Πίττα.

Στο 89ο λεπτό ο Μπέντσοπ έκανε ένα κακό σουτ. Στο 92΄ο Μπέντσοπ με κεφαλιά εντός περιοχής κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-0 για τον Απόλλωνα και χαρίζοντας του μια σπουδαία νίκη.

ΦΑΣΕΙΣ -ΓΚΟΛ

14΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Χούμποτσαν έκανε το λάθος, ο Πίττας έβαλε την κόντρα, η μπάλα κατέληξε στον Νταμπό ο οποίος από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά ο Λούφτνερ σαν από μηχανής Θεός έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ.

16΄ Απάντησε η Ομόνοια στις ευκαιρίες. Ο Γκόμεθ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κούσουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

19΄ Ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια για χέρι του Μπίσεσβαρ σε σουτ του Λοίζου. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και ούτε το VAR ασχολήθηκε με την φάση.

21΄ Το σουτ του Γκόμεθ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

31΄ Ο Γκεριέ έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, γύρισε στον Νταμπό αλλά την τελευταία στιγμή τον έκοψε με ωραίο τρόπο ο Χούμποτσαν.

32΄ Ωραία κίνηση από τον Τζιωνή, μπήκε από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

35΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ζοάο Πέδρο έκανε την συρτή μπαλιά από δεξιά, ο Μπίσεσβαρ έκανε το τακουνάκι αλλά ο Φαμπιάνο σε ετοιμότητα έπεσε στην γωνιά και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

45΄ Απειλεί ο Απόλλωνας. Ο Γκεριέ έπιασε την κεφαλιά από κοντά και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Φαμπιάνο.

45+1΄ Δυνατό σουτ του Χάμπου, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία αλλά ο Χούμποτσαν με το κεφάλι έδιωξε την μπάλα.

62΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Τζιωνής βρέθηκε σε θέση βολής μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά έπεσε ο Γκεριέ και απέκρουσε την μπάλα με το  σώμα.

71΄ Κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ για διαμαρτυρίες.

73΄ Κινήθηκε κατά μέτωπο ο Πίττας, εξαπέλυσε έναν κεραυνό, η μπάλα άγγιξε το αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο και έφυγε έξω.

76΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια, ο Παπουλής βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς μετά από άσα του Τσέποβιτς, έκανε το πλασέ αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας του Απόλλωνα πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

80΄ Πήρε την μπάλα ο Πίττας εκτός περιοχής, κλεισμένος από δύο έπιασε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

83΄ Μένει με δέκα ποδοσφαιριστές η Ομόνοιας λόγο αποβολής του Χούμποτσαν με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Πίττα.

92΄Σέντρα του Ντένις και ο Μπένσοπ με δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 1-0 για τον Απόλλωνα. Χρυσή αλλαγή για τον Πετράκη αφού μπήκε στο παιχνίδι στο 74΄στην θέση του Μπίσεβαρ

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Γιούστε, Ρομπέρζ, Πέδρο, Γκεριέ, Χάμπος, Ντένιτς, Μπίσεσβαρ (74΄ Μπένσοπ), Πίττας, Γιαννιώτας (61΄ Ντιγκινί), Νταμπό (74΄ Ματέι).

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Φιλιώτης, Κατελάρης, Σακέτι, Ψύχας, Παπουνασβίλι

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Τιάγκο (65΄ Παπουλής) (85΄ Λανγκ), Λοίζου (85΄ Μποτεάκ), Ασάντε (74΄ Τσέποβιτς).

Στον πάγκο: Παναγή, Λανγκ, Μαυρίας, Παναγιώτου, Γκόμες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζοάο Πέδρο, Γιανιώτας, Γκεριέ/Γκόμεθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:Χούμποτσαν (83΄)

Διαιτητής: Guida Marco (Ιταλία)

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

VAR: Calvarese Gianpaolo (Ιταλία)

AVAR: Χριστοφή Τιμόθεος

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης