1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με ανατροπή η ΑΕΚ το τρίποντο. Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο Α΄ ημίχρονο αλλά έμεινε από δυνάμεις στο β΄

Με ανατροπή η ΑΕΚ το τρίποντο. Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο Α΄ ημίχρονο αλλά έμεινε από δυνάμεις στο β΄

By on 5 Απριλίου, 2021 0 4229 Views

΄

Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει της Ανόρθωση στην “Αρένα” με 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της β΄ φάσης του πρωταθλήματος Cyta.H Aνόρθωση ήταν πολύ καλύτερη στο Α΄ ημίχρονο όπου παρά τις απουσίες της με τρείς στην άμυνα έλεγχε το παιχνίδι και περιόρισε την δράση της ΑΕΚ ενώ εκτός από το γκολ που πέτυχε μπορούσε να φθάσει και σε δεύτερο αλλά ο Μολ και η επιπολαιότητα στην τελική πάσα την άφησαν στο 0-1 όσο είχε δυνάμεις και κυριαρχία. Στο β΄ ημίχρονο οι αλλαγές βελτίωσαν επιθετικά την ΑΕΚ ενώ η Ανόρθωση έδειξε σημάδια κούρασης ενώ η αλλαγή σχηματισμού στην άμυνα δεν βγήκε αφού στο δεξί άκρο με τον Καλτσά στην άμυνα έμειναν κενά. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο β΄ ημίχρονο και έφθασε στην ανατροπή βελτιώνοντας την απόδοση της.

Με το καλημέρα του αγώνα και συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό η Ανόρθωση πήρε προβάδισμα στο σκορ .Ο Καλτσάς που πήρε πολύ ωραία πάσα από τον Μίχα, από δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Οκριασβίλι εντός περιοχής με σουτ νίκησε τον Μολ για το 0-1. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και η Ανόρθωση να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα χωρίς να τα καταφέρουν. Έτσι το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η ΑΕΚ έφερε τον αγώνα στα ίσια. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ανόρθωση, ο Τάντι με πλασέ νίκησε τον Λόρια για το 1-1. Στο 75ο λεπτό η ομάδα της Λάρνακας με τον Τρισκόφσκι έκανε την ανατροπή. Ο Νάντο, πλάγια δεξιά και μετά από ωραία ενέργεια, έδωσε στον επιθετικό της ΑΕΚ που από κοντά πλάσαρε τον Λόρια για το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Σ.Αυγουστή): Μολ, Τάντι, Αντωνιάδης, Σπιρόφσκι (46′ Φλοριάν), Σπόλιαριτς (66′ Χάουγκεν), Ακοράν (66′ Νάντο) Τρισκόφσι(86′ Μόισοφ), Χέιτλι, Γκονζάλεθ, Ιωάννου (46′ Φερνάντεζ), Μακρής.

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Σαββίδης, Νάντο, Φλοριάν, Χάουγκεν, Μοισόφ, Ναράνχο, Φερνάντες, Ανδρέου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι (85′ Μανιάς), Οκριασβίλι, Μίχα (66′ Ελουντού), Καλτσάς, Κβιλιτάια, Ρισβάνης, Μαργκάσα (66′ Πηλέας), Κορρέα.

Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Π.Αρτυματάς, Μανιάς, Πηλέας, Αμπαρτζουμιάν, Διάκος, Χατζημιτσής, Ελουντού

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλοριαάν / Μαργκάσα, Ρισβάνης, Κορέια.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Σαββα Γιώργος

Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος