24 Απριλίου, 2024
  • 24 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ:Η επιστροφή του Τιμούρ έδωσε νέα πνοή και νέα σιγουριά.Επιθυμώ την παραμονή του

ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ:Η επιστροφή του Τιμούρ έδωσε νέα πνοή και νέα σιγουριά.Επιθυμώ την παραμονή του

By on 25 Μαρτίου, 2021 0 2642 Views

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» της Cablenet.

Σημαδιακή ημέρα κ. Χαμπουλλά, 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση: «Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ανά το παγκόσμιο και ιδιαίτερα στους Κύπριους Έλληνες που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και παρά τις δυσκολίες και τα αλλότρια κίνητρα των ξένων δυνάμεων και κάποιων ντόπιων καταστάσεων κρατούν ακόμα Θερμοπύλες».

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την δουλειά του προπονητικού τιμ από τον ίδιο τον Τιμούρ και τους συνεργάτες του. Η επιστροφή του Τιμούρ έδωσε νέα πνοή και νέα σιγουριά. Προσωπικά έχουμε καθημερινή επαφή, παραβρίσκομαι σε αρκετέ προπονήσεις αλλά τον βλέπω και κατ’ ιδίαν και μιλάμε και για άλλα θέματα πέραν του ποδοσφαίρου, είναι ευχάριστη η παρέα του. Ανοίξαμε το κεφάλαιο επέκτασης της συνεργασίας, δεν υπάρχει κατάληξη αλλά για την ώρα επειδή μπαίνουμε σε μια πολύ σημαντική αγωνιστική περίοδο ενόψει και των ημιτελικών του Κυπέλλου, ήρθαμε και με τον ίδιο σε συνεννόηση ότι όταν ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα θα το επαναφέρουμε δεν συνδέονται μεταξύ τους όμως ή με την οποιαδήποτε κατάληξη. Υπάρχει αντίληψη από όλους στην διοίκηση ότι πρώτο μέλημα είναι η συστράτευση για να πετύχουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου και την έξοδο στην Ευρώπη».

Υπάρχουν κάποια κριτήρια για την παραμονή του;  «Η συμφωνία δεν αφορά μόνο ρήτρες και νούμερα είναι κάτι πιο σοβαρό. Θεωρούμε σημαντική την παρουσία του και προσωπικά επιθυμώ την παραμονή του , θέλουμε να τα δούμε όλα. Όλοι είμαστε σε πλήρη ταύτιση απόψεων για συσπείρωση ώστε τις επόμενες τρεις εβδομάδες που θα κληθούμε να δώσουμε σημαντικά ματς. Μας έχουν λείψει η επιτυχίες όχι γιατί είχαμε αγωνιστική πτώση αλλά και ατυχία. Αν δει κάποιος τους τελευταίους αγώνες και τα στατιστικά θα διαπιστώσει ότι μας αδικεί η βαθμολογική θέση».

Ολοι για όλα βγάζουν την γλώσσα τους περίπατο. Δεν πρέπει να ενοχλούμαστε. Είναι της μόδας ο κανιβαλισμός. Αν ήμουν στην θέση του θα ήμουν και εγώ ενοχλημένος. Κάποιοι ασκούν ισοπεδωτική κριτική μετά από αποτελέσματα της ομάδας. Εγώ τα προσπερνώ. Ο Τιμούρ είναι ευαίσθητο άτομο και τον ενοχλεί.”

– “Η επικοινωνία και η σχέση που έχω με τον Τιμούρ είναι άριστη. Η ευχή μου είναι επιστρέψουν πίσω οι χαρές και ασφαλέστατα να συνεχίσουμε μαζί για τα επόμενα χρόνια”.

Για την Διοίκηση

– “Από τα τέλη του 1990, το ΔΣ της Ανόρθωσης είναι το καλύτερο. Ο καθένας έχει και ένα ρόλο. Εργάζονται άοκνα για τα βάρη που έχουμε επωμιστεί. Θέσαμε μεγάλες αλλαγές. Ουδέποτε επεδίωξαν την προσωπική τους προβολή.”

Για τον Χρίστο Πουλλαϊδη

– “Ο κύριος Πουλλαϊδης είναι ο ιδιοκτήτης της Εταιρείας. Είναι σημαντική η αρωγή του για να ξεπεράσει η Ανόρθωση τις δυσκολίες. Έχουμε κωδικοποιήσει τους τρόπους συνεργασίας. Είναι πλήρως ενήμερος για όλα. Σε μεγάλα ζητήματα συναποφασίζουμε. Καταλήγουμε μαζί. Μιλώ για θέματα διοικητικής φύσεως όχι του αγωνιστικού”.

Για το αγωνιστικό

– “Ολοι περιμέναμε κάτι περισσότερα αλλά δεν υπάρχει δυσφορία. Βλέπω τις προοπτικές. Δεν θα κρίνω την ομάδα από τον τελευταίο μήνα. Έχουν μπει γερές και στερεές βάσεις στην Διοίκηση. Είμαι βέβαιος και με υπομονή, οικονομική ευρωστία, δεν θα αργήσουν να έρθουν καλά αποτελέσματα. Πέρσι για ακατανόητους λόγους διακόπηκε το πρωτάθλημα. Στην συνέχεια αποκλειστήκαμε από την Βασιλεία. Είχε στοιχίσει στην ομάδα και η συκοφαντία με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Μας κόστισε. Στο τέλος θα πανηγυρίσουμε τίτλους.”

– “Οι παρεμβάσεις μας είναι ελάχιστες. Ασφαλέστατα έχουμε κάνει λάθη. Είχαμε κάνει λάθος με την εμφάνιση της ομάδας και απολογηθήκαμε. Η ουσία είναι πως αυτή η Διοίκηση ανάλαβε μια μεγάλη ευθύνη σε μια εποχή που η Ανόρθωση αντιμετώπισε δυσκολίες. Αξιολογώ την Διοίκηση σε θέματα διαχείρισης, θα της δώσω άριστα. Δεν το λέω επειδή είμαι Πρόεδρος. Θα δημοσιοποιηθούν και οι οικονομικές καταστάσεις”.

Για Διαιτησία, VAR…

– “Δεν γίνεται πρωτάθλημα χωρίς κριτική στην διαιτησία. Πρέπει να είμαστε αυστηροί μαζί τους, ένα σφύριγμα μπορεί να στοιχίσει την χρονιά. Μπορεί κάποιοι να μας θεωρούν πως δεν είμαι καυστικός. Θεωρώ πως δεν εξυπηρετούμε το άθλημα με τις καθημερινές φωνές εναντίον των διαιτητών. Πολλές Διοικήσεις στέλνουν και ένα μήνυμα ως άλλοθι στους ποδοσφαιριστές. Η Κυπριακή Διαιτησία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πρόοδο. Το ερώτημα είναι μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ποδοσφαίρου; Η ΚΟΠ θα πρέπει να ομολογήσει πως απέτυχε το πρόγραμμα της για την εκπαίδευση των διαιτητών. Έχει αποτύχει. Έχουμε αναγκη να προωθηθούν νέοι διαιτητές. Θα πρέπει να παραμερίζονται όσοι κάνουν κακές διαιτησίες. Πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα. Να το στηρίξουμε. Να μην ασκούνται πιέσεις και να μην στοχοποιούμε. 

– “Φέραμε το VAR. Με τα πρώτα λάθη που έγιναν. Οι 80 παρεμβάσεις από τις 100 ήταν σωστές. Το αποτέλεσμα, το VAR έχει βελτιώσει την κατάσταση. Έχουν γίνει λάθη από βαρίστες και διαιτητές. Πρέπει να τους εκπαιδεύσουμε. 

– “Ο Ρόμαν Ντουπόφ είπε να κάνουμε ανταλλαγή διαιτητών. Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση οι νέοι διαιτητές. Να κάνουν λάθη και να μάθουν. Δεν πρέπει να διαλύεις τον διαιτητή από το ξεκίνημα του. Εγώ πιστώνω και εμπιστεύομαι τους ειδικούς. Φτάνει η ΚΟΠ να εφαρμόσει τις ποινές. Να είναι ίδιες για όλους”.

– “Η βαθμολογία δεν θα άλλαζε με ξένους διαιτητές. “

Για Επιτροπή Δεοντολογίας

– “Υπήρξε εκείνη η αστεία υπόθεση. Για προσυνεννοημένο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Έπεσε φυσικά. Θεωρώ ήταν ένα γεγονός που μας αποπροσανατόλισε. Το είδα στα μάτια τους. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε και να το ξεπεράσουν. Όταν είσαι έντιμος αθλητής και ακούς ξαφνικά κάποιος να αμφισβητούν το ήθος σου, πέφτεις ψυχολογικά. Ουδέποτε θα το συγχωρέσω γι’ αυτό που έκαναν στην Ανόρθωση. Έχει συμπληρωθεί φάκελος και θα αξιώσουμε την καταδίκη όσων συμμετείχαν στην συκοφαντική δυσφήμηση της Ανόρθωσης. Μας επηρεάσε αρνητικά, όχι μόνο σαν αγωνιστικά αλλά και διοικητικά.”

“- Μας λείπει μια είσοδος σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι πολύ διαφορετική”.

Για τα οικονομικά…

– “Ξεπερνά το 1,5 εκατ ευρώ η ζημιά μας από την Πανδημία.”

– “Επιβιώνουμε, είμαστε αισιόδοξοι πως θα έρθουν καλύτερες μέρες στα οικονομικά”.

«Από μια μελέτη που έγινε από την αρχή αδειοδότησης των γηπέδων πρέπει να δώσουμε 5.3 εκατομμύρια για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε στην έδρα μας στην Ευρώπη. Δυστυχώς η πολιτεία έχει αδικήσει την Ανόρθωση σε αυτό τον τομέα. Η Ανόρθωση είναι ο μόνος οργανισμός που διόρθωσε με ιδίο κόστος λάθος της κυβέρνησης γιατί ήταν σε τ/κ γη».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου:

– Δεν μας φοβίζει η κλήρωση με το ΑΠΟΕΛ. Είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας. Καλύτερα δυο παιχνίδια παρά ένα.

Το μήνυμα του στον κόσμο:

– Οφείλουμε να προστατεύσουμε την Ανόρθωση μας. Να παραμείνουμε συ στρατευμένοι. Να είμαστε πλαι πλαι σαν οικογένεια για να πετύχουμε τους στόχους μας.