27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • N.KATΣΑΒΑΚΗΣ:Ο Κετσπάγια είναι Ανόρθωση.Δεν τιμά κανένα να συζητά τέτοιο θέμα.(Εύχομαι τα καλύτερα και στον Πουρσαϊτίδη)

N.KATΣΑΒΑΚΗΣ:Ο Κετσπάγια είναι Ανόρθωση.Δεν τιμά κανένα να συζητά τέτοιο θέμα.(Εύχομαι τα καλύτερα και στον Πουρσαϊτίδη)

By on 24 Μαρτίου, 2021 0 4147 Views

Ο πρώην άσος της Ανόρθωσης Νίκος Κατσαβάκης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων όταν ήταν παίκτης της «Κυρίας». Θυμήθηκε τις ιστορικές στιγμές που έζησε στην Ανόρθωση με τίτλους, διακρίσεις και την πρώτη παρουσία κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το έπος της Τραπεζούντας αναφέρθηκε και στον Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ έστειλε και τη δική του ευχή στον πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα της Αμμοχώστου και νυν προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Σάββα Πουρσαϊτίδη

«Ήταν πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε και μας είχαν τρελάνει με την καλή έννοια. Ήταν συνεχόμενες χρονιές που η ομάδα κάθε χρόνο είχε και μια διάκριση. Χτίσαμε μια δυνατά ομάδα και καρπωνόμασταν κάθε χρόνο τις επιτυχίες. Τότε η ομάδα είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα και από το πουθενά καταφέραμε την πρώτη χρονιά να πάρουμε το πρωτάθλημα… Με παίκτες που δεν ήταν εγνωσμένης αξίας, που έπαιζαν προηγουμένως σε μικρομεσαίες ομάδες και με ορισμένους πιο έμπειρους . Αυτό το πράγμα συνεχίστηκε και ήρθαν όλες εκείνες οι μεγάλες επιτυχίες με τον Κετσπάγια προπονητή. Δεν ήταν τίποτα τυχαίο. Στην Κύπρο έζησα τα καλύτερά μου ποδοσφαιρικά χρόνια, έζησα μεγάλες επιτυχίες και με αγάπησε ο κόσμος όπως και εγώ αυτούς. Καταφέραμε να βάλουμε για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ανοίξαμε το δρόμο στις υπόλοιπες.Να μη ξεχνάμε και την πρόκριση κόντρα στην Τραμπζονσπόρ.Νομίζω τότε όλη η Κύπρος ήταν μαζί μας».

Για τον Κετσπάγια και για τα όσα ακούγονται για το μέλλον του στην Ανόρθωση: «Σε καμία περίπτωση. Αν θέλει ο κόσμος την ταπεινή μου άποψη, ο Τιμούρ πρέπει να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την Ανόρθωση. Το γεγονός ότι δεν πήγαν καλά στη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και η ομάδα είναι 4η δεν σημαίνει ότι είναι καταστροφή. Διεκδικεί το κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν είναι τιμητικό να κάνουμε αυτή τη ζήτηση όταν μιλάμε για τον Τιμούρ, τόσο για τον ίδιο όσο και για κανέναν. Δεν ξέρω τι έχει γίνει, όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Κετσπάγια είναι ο ίδιος Ανόρθωση. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία του κόσμο σκέφτεται έτσι. Δεν χαρακτηρίζω αρνητική μια χρονιά όπως τη φετινή που η ομάδα είναι στην 4η θέση. Κανείς δεν κάνει συμβόλαιο ότι θα πάρει το πρωτάθλημα.Στην περσινή χρονιά η ομάδα ήταν πρώτη με την Ομόνοια.Πρέπει να μπαίνουν μακροχρόνιοι στόχοι και μην ξεχνάμε ότι η ομάδα πέρασε μια δεκαετία που ψαχνόταν πριν έρθει ο Τιμούρ. Αυτή είναι η δική μου ταπεινή άποψη».

Για τους ελλαδίτες Ρισβάνη και Μανιά: «Είναι πολύ καλοί παίκτες και καλό που τους έχει στο ρόστερ της η Ανόρθωση».

ΓΙΑ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗ

Τους πήρε μαζί στην Ανόρθωση ο Τιμούρ Κετσπάγια τη σεζόν 2004-05. Φορώντας τα κυανόλευκα κατάφεραν να γράψουν Ιστορία με την «Κυρία».

Ο λόγος για τους ελλαδίτες Νίκο Κατσαβάκη και Σάββα Πουρσαϊτίδη, με τον πρώτο να μιλά στον Super Sport fm 104.0 και να αναφέρεται στην προπονητική ευκαιρία που δόθηκε από το ΑΠΟΕΛ στον πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα της Αμμοχώστου.

«Είχαμε έρθει μαζί στην Κύπρο και μαζί ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Τώρα δόθηκε στον Σάββα η ευκαιρία μέσα σε αυτή τη κρίση που περνά το ΑΠΟΕΛ να αναλάβει μια μεγάλη ομάδα. Τα ποδοσφαιρικά του βήματα ήταν εξαιρετικά, στα πρώτα του προπονητικά βήματα του στη Νέα Σαλαμίνα επίσης άφησε καλές εντυπώσεις. Του δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία και τα πρώτα δείγματά, χωρίς να το γνωρίζω 100%, είναι πολύ θετικά από αυτά που βλέπω και ακούω. Είναι μεγάλη ευκαιρία και του εύχομαι τα καλύτερα. Μακάρι να τα πάει καλά με τον ΑΠΟΕΛ γιατί το αξίζει».