20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε αυτό που ήθελε στο Μακάρειο και περιμένει την Ομόνοια ο Απόλλωνας

Πήρε αυτό που ήθελε στο Μακάρειο και περιμένει την Ομόνοια ο Απόλλωνας

By on 21 Μαρτίου, 2021 0 477 Views

Το ζητούμενο για τον Απόλλωνα ήταν να πάρει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού μέσα στο Μακάρειο. Και αυτό πέτυχε η ομάδα του Γιάννη Πετράκη που με γκολ των Γκεριέ (39’) και Νταμπό κατάφερε να αποδράσει από την Λευκωσία και να μειώσει ξανά την απόσταση από την κορυφή και την Ομόνοια  στο -4 την οποία περιμένει στο μεγάλο ντέρμπι στο Τσίρειο μετά την διακοπή.

Μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσεις, είχε όμως σημαντικές ευκαιρίες η ομάδα της Λεμεσού, με κορυφαία αυτή στο 2′ με τον Πίττα να σημαδέυει την οριζόντια δοκό. Αντέδρασε και απείλησε ο Ολυμπιακός  με τον Μάντζη στην πορεία, όμως ο Γκεριέ ήταν αυτός που ήταν εύστοχος στο 39′ και έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα, που βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Νταμπό στο 59′ για να απλοποιήσει τα δεδομένα. Το τελευταίο 30λεπτο του παιχνιδιού, ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και ο Ολυμπιακλός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του Κοστόφ και του Χάνι.

2′ Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα. Σέντρα του Πέδρο από τα δεξιά, ο Πίττας έκανε την προβολή με τη μπάλα να σταματάει στην οριζόντια δοκό του Μιχαήλ. Η μπάλα βρήκε στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, όμως δεν πέρασε τη γραμμή τέρματος και μάζεψε στη συνέχεια.

9′ Ο Μάντζης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γιοβάνοβιτς με σουτ εκτός περιοχής, όμως μπλόκαρε τη μπάλα ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

24′ Διαμαρτυρίες για πέναλτι από τους γηπεδούχους για χέρι του Γιούστε μετά από διώξιμο του Ρομπέρζ στην περιοχή των φιλοξενουμένων. Η επαναληπτική προβολή, δείχνει πως η μπάλα βρίσκει στην κοιλιακή χώρα του αμυντικού του Απόλλωνα και όχι στο χέρι.

27′ Σέντρα του Κωνσταντινίδη από τα δεξιά, ο Μάντζης έπιασε την κεφαλιά με τον Γιοβάνοβιτς να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

39′ ΓΚΟΛ 0-1: Μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ η μπάλα έφτασε στον Γκεριέ από κεφαλιά του Νταμπό στο πρώτο δοκάρι, που με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ.

59′ ΓΚΟΛ 0-2: Ο Πέδρο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά με τον Νταμπό να πλασάρει ιδανικά τον Μιχαήλ από το ύψος της μικρής περιοχής.

67′ Έπεσε επικίνδυνα στα πόδια του Κοστόφ ο Σακέτι εντός περιοχής, ωστόσο διαιτητής και VAR δεν έδειξαν να υπάρχει κάποια παράβαση, με τον κ. Θεουλή να υποδεικνύει τη γωνία της μικρής περιοχής.

77′ Σέντρα του Γιαννιώτα από τα δεξιά, έπιασε την κεφαλιά ο Πίττας δίχως όμως να βρει στόχο με τη μπάλα να περνάει έξω.

79′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από προσπάθεια του Κοστόφ που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Γιούστε κι έφτασε στον Χάνι που ήταν απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς. Το σουτ του Ιορδανού πέρασε πάνω από την εστία.

Ολυμπιακός (Τσ. Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Κωνσταντινίδης, Γαρουφαλιάς, Μάντζης (64′ Κοστόφ), Γκουστάβο (73′ Χαραλάμπους), Κα (64′ Σαρφό), Ανδρέου, Σωτηρίου (64′ Ψάλτης), Νάνι, Κυριάκου, Χάνι (81′ Ευτυχίδης)

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Μανρίκε, Ανδρέου Λ., Βενιζέλος, Χαραλάμπους

Απόλλων (Γ. Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο (82′ Ψύχας), Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκεριέ, Ντένιτς, Χάμπος (82′ Φιλιώτης), Πίττας, Παπουνασβίλι (52′ Γιαννιώτας), Μπίσεσβαρ (52′ Σακέτι), Νταμπό (65′ Μπένσοπ)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Κατελάρης, Μαλεκκίδης, Φώτη

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Ανδρέου Π.

4ος: Ιωάννης Αναστασίου

VAR: ΚυριάκοςΧριστοδούλου

AVAR: ΠέτροςΠέτρου

Παρατηρητής: ΜάριοςΤσαγγάρης