28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΛ με μεγάλο διπλό.Μακριά από τη τριάδα η Ανόρθωση

Ζωντανή στη μάχη του τίτλου η ΑΕΛ με μεγάλο διπλό.Μακριά από τη τριάδα η Ανόρθωση

By on 21 Μαρτίου, 2021 0 702 Views

H AEΛ πέρασε με νίκη (1-2)από το Αντώνης Παπαδόπουλος μετά από πολλά χρόνια και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου ενώ η Ανόρθωση έμεινε πλέον μακριά από την πρώτη τριάδα και της παρέμεινε ο στόχος του κυπέλλου. Η ΑΕΛ στις δυο πρώτες και τελευταίες της προσπάθειες  στο παιχνίδι πέτυχε δυο γκολ με τον Μαέ εκθέτοντας την άμυνα της Ανόρθωσης και κατάφερε να αντέξει στο β ΄ημίχρονο στην πίεση της Ανόρθωσης με τον Βοζίνια να έχει μια εκπληκτική απόκρουση και άλλες θετικές επεμβάσεις ενώ στο 92΄την γλύτωσε το δοκάρι.

 Η Ανόρθωση ήταν πολύ άσχημη στο Α΄ ημίχρονο στο αμυντικό κομμάτι αλλά και χωρίς καλή οργάνωση ωστόσο το γκολ του Κβιλιτάια στο 45΄της έδωσε ψυχολογία στο β΄ ημίχρονο αλλά τότε της έλειψε η τύχη και η ευστοχία. Η αλλαγή συστήματος και η αλλαγή του Βργκοτς με τον Κορρέα έκλεισε τις τρύπες στην άμυνα και οργανωτικά βελτιώθηκε αλλά οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ.Σπουδαία νίκη για την ΑΕΛ .Δεν άξιζε την ήτα με την συνολική εικόνα του αγώνα η Ανόρθωση αλλά η ουσία  είναι ότι έχασε τις ευκαιρίες την ώρα που η ΑΕΛ ήταν απόλυτα εύστοχη. Ο νεαρός Κορρέα πάντως στο β΄ ημίχρονο όταν πήρε την θέση του Βργκοτς έδειξε ότι έχει τα κότσια να βοηθήσει και στη συνέχεια σίγουρα πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

Αιφνιδίασε η ΑΕΛ, πέτυχε το ζητούμενο νωρίς και όταν αντέδρασε η Ανόρθωση άντεξε στην άμυνα και αυτό είναι το σημαντικό γι αυτήν .Το VAR πάντως παρέμβηκε και ακύρωσε γκολ της Ανόρθωσης στο 84΄από τον Μανιά αφού προηγήθηκε οφσάιντ του Μίχα που βάδιζε στην περιοχή της ΑΕΛ και όταν πήρε το ριμπάουντ συνελήφθη σε θέση οφσάιντ.

Με τη νίκη της η ΑΕΛ έφτασε στους 62 βαθμούς και είναι στην 2η θέση στο -4 από την πρωτοπόρο Ομόνοια . Από την άλλη, η Ανόρθωση παραμένει στην 4η θέση με 53 βαθμούς. Είναι στο -9 από την 3η θέση που χαρίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

12΄ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Μαέ ανοίγει το σκορ. Σέντρα του Σάντος, μόνος ο Μαέ με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

27΄ Η μπάλα στρώθηκε στον Οκριασβίλι, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά έξω.

37΄ Ο Ντανίλο συγκρούστηκε με τον Λόρια και σωστά δόθηκε φάουλ υπέρ της Ανόρθωσης. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ριέρα σκόραρε αλλά δεν μέτρησε η φάση.

43΄ ΓΚΟΛ 0-2 Εξαιρετική μπαλιά του Ντανίλο στον Μαέ, ο οποίος έφυγε πίσω από την άμυνα και αφού πέρασε τον Λόρια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

45΄+1 Σέντρα του Καλτσά, προβολή του Κβιλιτάια, η μπάλα πέρασε έξω.

45΄+3 Δυνατό σουτ του Οκριασβίλι, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω.

45΄+4 ΓΚΟΛ 1-2 Εξαιρετική ενέργεια του Κβιλιτάια, πέρασε τρεις αμυντικούς στην περιοχή μπροστά του και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

62΄ Ο Κβιλιτάια βρήκε τον Καλτσά, ο οποίος έκανε το διαγώνιο πλασέ στην κίνηση με τον Βοζίνια να διώχνει εντυπωσιακά  σε κόρνερ.

64΄ Ο Οκριασβίλι βρέθηκε στο έδαφος μετά από προσπάθεια να κάνει γυριστό. Σωστά δεν δόθηκε πέναλτι, όπως ζήτησαν οι γηπεδούχοι αφού ο Πάντιτς δεν έκανε παράβαση.

69΄ Φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Xουσπάουερ έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στον Πάντιτς και να απομακρύνεται.

71΄ Ο Μεντόγεβιτς έφυγε πίσω από την άμυνα της Ανόρθωσης, όμως καθυστέρησε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος. Ζήτησαν φάουλ οι φιλοξενούμενοι που σωστά δεν δόθηκε.

72΄ Κόκκινη κάρτα στον βοηθό προπονητή της ΑΕΛ, Χρίστο Παντελή για διαμαρτυρίες. Κίτρινη κάρτα και στον Κέρκεζ.

81΄ Αντεπίθεση για την ΑΕΛ, ο Ντανίλο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά ψηλά έξω.

83΄ Σουτ του Μπουσουλάτζιτς, απέκρουσε ασταθώς ο Βοζίνια, ο Μίχα με κεφαλιά βρήκε τον Μανιά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέσω VAR το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο Μίχα ήταν οφ σάιντ.

90΄Κεφαλιά του Μανιά στο δοκάρι και χαμένη ευκαιρία για το 2-2

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς (46΄ Κορρέα), Κ. Αρτυματάς, Γκαλίτσιος (9΄ Αμπαρτζουμιάν), Κορέια, Μαργκάσα (63΄ Μίχα), Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (73΄ Μπουσουλάτζιτς), Καλτσάς, Οκριασβίλι (73΄ Μανιάς), Κβιλιτάια

Στον πάγκο: Τζουρ, Πηλέας, Π. Αρτυματάς, Ελουντού

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου, Τεϊσέιρα (34΄ Ψισιέ), Πάντιτς, Σάντος, Μεντόγεβιτς, Ζντραβκόφσκι(92΄Χ.Κυριάκου), Ρέιρα (85΄ Κέρκεζ), Ντανίλο, Τόρες (84΄ Α. Αβραάμ), Μαέ (86΄ Μαέ)

Στον πάγκο: Κεραυνός,  Αντάμοβιτς, Έουλερ, Παπαφώτης, Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι / Σάντος, Κέρκεζ (προπονητής),

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Παντελή (βοηθός προπονητής ΑΕΛ)

ΓΗΠΕΔΟ: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης

VAR: Σωτηρίου Λούκας

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας