19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Είχε σούπερ Μάριο στο μανίκι!Ο Εθνικός μια ανάσα από την θέση σωτηρίας.Κέρδισε 1-0 την Ένωση

Είχε σούπερ Μάριο στο μανίκι!Ο Εθνικός μια ανάσα από την θέση σωτηρίας.Κέρδισε 1-0 την Ένωση

By on 20 Μαρτίου, 2021 0 499 Views

Σπουδαίο τρίποντο για τον Εθνικό ο οποίος επικράτησε της ΕΝΠ με 1-0 με «χρυσό» σκόρερ τον Μάριο Ηλία o οποίος μπήκε αλλαγή και με φρέσκα πόδια και καθαρό μυαλό οδήγησε την ομάδα του στη νίκη την οποία άξιζε. Με αυτή του τη νίκη ο Εθνικός έφτασε τους 31 βαθμούς ένα πιο λίγο από τη Ν.Σαλαμίνα που βρλίσκεται στη ζώνη σωτηρίας, ενώ η Ένωση με την ήττα έμεινε στους 27.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Εθνικός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και απειλούσε την εστία της Ένωσης.

Στο 9′ ο Μάιντεβατς έκανε το σουτ εντός περιοχής όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκατσέφσκι ενώ η επόμενη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 29′ και ήταν και πάλι για τον Εθνικό. Ο Ουαλί έκανε τη σέντρα στην περιοχή, στην προσπάθεια τους να διώξουν οι αμυντικοί της Ένωσης η μπάλα έφτασε στον Ντόλεζαλ που έκανε με τη μία το δυνατό σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η μοναδική καλή στιγμή για την ΕΝΠ στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 32′ με δοκάρι! Ο Ντένινγκ έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια έκανε και το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στο 43′ άλλη μια ευκαιρία για τον Εθνικό. Έγινε η σέντρα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Χουντόμπιακ ο οποίος έκανε το τελείωμα από κοντά ωστόσο απέκρουσε με το σώμα ο Γκατσέφσκι.

Στην επανάληψη η Ένωση ανέβασε ρυθμούς και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όμως και ο ΕΘνικός συνέχισε να είναι απειλητικός.

Στο 51′ ο Φελίπε δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπογκατίνοφ.

Στο 62′ ο Εθνικός βρήκε ευκαιρία με τον Παπαγεωργίου να κάνει το δυνατό σουτ όμως ο Γκατσέφσκι ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε και έδιωξε.

Στο 78′ ο Εθνικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μάριο Ηλία ο οποίος λίγο πριν πέρασε στο ματς. Ο Χουντόμπιακ εκτέλεσε το κόρνερ, έγινε μια κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Μάριο Ηλία ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα να αναπαφτεί στα δίκτυα του Γκατσέφσκι.

Στο 89′ ο Εθνικός έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη με τον Παπαγεωργίου. Έκανε την ατομική ενέργεια έκανε το σουτ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε ξανά σε αυτόν που έκανε νέο τελείωμα όμως και πάλι στο δοκάρι η μπάλα.

ΦΑΣΕΙΣ -ΓΚΟΛ

9΄ Πρώτη φάση στο παιχνίδι. Ο Ουαλί με δυσκολία έστειλε την μπάλα στην περιοχή της Ένωσης, πήρε ο Μαίντεβατς, ελευθερώθηκε, έπιασε ένα σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Γκατσέφσι απέκρουσε σε κόρνερ.

30΄ Νέα ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Ντόλεζαλ έπιασε το σουτ στη κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

32΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ένωση. Ο Ντένινγκ κατέβασε ωραία την μπάλα και ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, βρέθηκε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ από λίγο πλάγια θέση, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού.

43΄ Απίστευτη ευκαιρία για τον Εθνικό, από κοντά ο Μαίντεβατς δεν μπορεί να νικήσει τον Γκατσέφσκι ο οποίος απέκρουσε εξ’ επαφής με το σώμα.

53΄ Από δύσκολη θέση ο Ουαλί έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Γκατσέφσκι.

55΄ Το σουτ του Θεοδώρου σταμάτησε σε σώματα αμυντικών του Εθνικού, η μπάλα κατέληξε στον Μπελόνε ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Μπογκαντίνοφ.

62΄ Καλό σουτ του Παπαγεωργίου, έπεσε στην γωνιά ο Γκατσέφσκι και απέκρουσε την μπάλα.

78΄ ΓΚΟΛ. 1-0.Μετά από κόρνερ, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, ο Μάριος Ηλίας πρόλαβε τους αμυντικούς, έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

89΄ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Εθνικό. Το πλασέ του Παπαγεωργίου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Γκατσέφσκι, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο, έκανε νέο πλασέ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε πάλι από το δοκάρι.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Η.Χαραλάμπους): Μπογκαντίνοφ, Ουαλί (82΄ Περατικός), Κ.Ηλία, Ντεϊβίσον, Ντόλεζαλ (61΄ Παπαγεωργίου), Κουντόμπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Κυπριανού (46΄ Χριστοφή), Ταράσοφς, Μάιντεβατς (69΄ Μ.Ηλία).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωάννου,  Μιγκελίτο,  Χαραλάμπους, Κοστόφσκι

ΕΝΠ (Κ.Φερέρ): Γκατσέφσκι, Λουσέρο (82΄ Ιρέπ), Μπάλαζιτς, Κυριάκου, Μπαρμπόσα (90΄ Μουλαζίμης), Κοσμά (82΄ Ενγκό), Μπελόνε, Μπάρνι, Φελίπε, Ντένινγκ, Θεοδώρου (90΄ Γκαντό).

Στον πάγκο: Πέτρου, Μουλαζίμης, Κοτσώνης,  Μαϊσουράτζε,  Μαυρουδής, Ουντότζι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κύπριανου, Ταράσοβς (3η), Κουντόμπιακ/Μπελόνε, Ιρέπ

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

ΑVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης