19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Χρυσή αλλαγή ο Τζιωνής.Κράτησε την Ομόνοια σε διαφορά ασφαλείας.Η ΑΕΚ απείλησε αλλά δεν είχε το γκολ

By on 18 Μαρτίου, 2021 0 577 Views

Με γκολ του Μαρίνου Τζιωνή στο 70′ η  Ομόνοια  νίκησε με 1-0 την  ΑΕΚ και αύξησε την απόσταση στο +7 από την δεύτερη θέση. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, καθοριστικές οι αλλαγές από τον Χένινγκ Μπεργκ με τους Παπουλή και Τζιωνή να κάνουν την διαφορά.

 

Η  Ομόνοθα ξεκίνησε τον αγώνα ασκώντας πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ  που όχι μόνο κατάφερε να εξουδετερώσει κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων αλλά με την πάροδο του χρόνου απείλησε την εστία του Φαμπιάνο.

Οι Λαρνακείς ήταν πιο απαιτητικοί στο παιχνίδι τους με τον… αιώνιο έφηβο Ακοράν Ρέγες να αποτελεί τον πυρήνα της δημιουργίας συνθηκών για το γκολ.

Στο 20’ ο Ακοράν μετά από μπαλιά του Τρισκόφκι απείλησε την εστία του Φαμπιάνο, κάτι που έγινε και στο 24’ με τον Ακοράν να τροφοδοτεί τον Τρισκόφσκι που έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία από πλεονεκτική θέση στην περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι όμως δεν μετουσίωσαν την υπεροχή τους στο α’ ημίχρονο, με την  Ομόνοια να… ψάχνεται για ένα 45λεπτο, κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις.

Πανομοιότυπο ήταν το σκηνικό στο β’ ημίχρονο με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες και την Ομόνοια  να βρίσκει την λύση με τον Τζιωνή που σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 70′.

Το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι το 60′ ενώ στο 63′ ο Τρισκόφσκι σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνου σε ένα διάστημα όπου οι «κιτρινοπράσινοι» πίεζαν τους γηπεδούχους. Η συγκεκριμένη φάση λειτούργησε σαν αφύπνιση με τον Χένινγκ Μπεργκ αν ρίχνει στον αγώνα τους Παπουλή και Τζιωνή οι οποίοι έκαναν την διαφορά στην επίθεση. Στο 70′ ο πρώτος έδωσε την ασίστ με τον δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να αντιδράσει με αποκορύφωμα το σουτ από τον Θάντι που κατέληξε στο δοκάρι, η Ομόνοια πήρε την υπεροπολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Oμόνοια (Χ.Μπεργκ):Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέζιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Λοΐζου (Τζιωνής 65′), Τιάγκο (Λανγκ 82′), Ασάντε (Παπουλής 65′), Τσέποβιτς (Κακουλλής 82′).
Στον πάγκο:Παναγή, Κίκο, Γκόμες, Μποτεάκ, Μαυρίας.
AEK(Σ.Αυγουστή):Moλ, Θάντι, Αντωνιάδης, Σπιρόφσκι (Φλοριάν 75′), Σπόλιαριτς (Ναράνχο 78′), Ακοράν (Χάουγκεν 78′), Τρισκόφσκι, Χέιτλι, Γκονζάλεθ, Ιωάννου (Σούτερντεν 75′), Μακρής (Νάντο 78′)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Φερνάντεθ, Μπέιτς, Μοϊσοφ

Κίτρινες: Λέζιακς / Νάντο

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης