28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024

Με αέρα ανωτερότητας άλωσε το Τσίρειο με ανατροπή(1-2).Πρώτο φαβορί για τον τίτλο η Ομόνοια

By on 13 Μαρτίου, 2021 0 580 Views

Aνώτερη η Ομόνοια, με αυτοπεποίθηση και νοοτροπία άλωσε το Τσίρειο και είναι πλέον στο +4 από την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα και ασφαλώς το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Με ανατροπή κέρδισε 2-1 την ΑΕΛ που δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο Τσίρειο. Παρόλο που προηγήθηκε νωρίς  η ΑΕΛ δεν είχε ηρεμία και αυτοπεποίθηση κάνοντας  πολλά λάθη ενώ η Ομόνοια ξεπέρασε την αρχική ψυχρολουσία και με πολύ καλή αντίδραση και εμφάνιση με τον νεαρό Λοίζου να είναι  εξαιρετικός ,έφθασε δίκαια στη νίκη.

Ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου στο Α΄ ημίχρονο αγνόησε τον πειθαρχικό έλεγχο και δεν έκανε χρήση της κίτρινης κάρτες σε παίκτες και των δυο ομάδων για φάουλ που ήταν ορισμός της κίτρινης ενώ στην φάση του πέναλτι για χέρι του Ντανίλο το οποίο δόθηκε από τον έλεγχο του VAR ξέχασε να τιμωρήσει τον αμυντικό της ΑΕΛ με κάρτα ,ενώ στο 84΄θα μπορούσε να αποβάλει τον Σάντος που πάτησε στο στήθος τον Λοίζου. Ορθά απέβαλε στο 93΄  τους Αβντιγιάι και Ντούρις που ήρθαν στα χέρια.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, έστω κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε τις λύσεις με τον… «δαιμόνιο» Λοΐζου να ταλαιπωρεί την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ, να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 25’ και τον Τσέποβιτς στο 45+1’ να ολοκληρώνει την ανατροπή από την άσπρη βούλα.

Η ΑΕΛ είχε προηγηθεί στο σκορ στο 3’ με ένα τρομερό  γκολ του Τεσέιρα, είχε τις φάσεις της για να ισοφαρίσει στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα με κορυφαία την κεφαλιά του Πάντιτς στο 90+1’, όμως με τη λήξη του βλέπει πλέον την κορυφή και την Ομόνοια από το -4.

Οι «πράσινοι» με αυτή τους την επικράτηση, έχουν αποκτήσει διαφορά 4 βαθμών και από τις δύο ομάδες της Λεμεσού και το προβάδισμα κατάκτησης του φετινού τίτλου.

3′ ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα του Ντανίλο από τα δεξιά, γυριστό σουτ του Αντρέ Τεσέιρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο.

12′ Λάθος του Σέχου στην άμυνα, ο Μαέ πλάσαρε από το ύψος της περιοχής με τον Φαμπιάνο να μπλοκάρει.

16′ Σκοράρει ο Τσέποβιτς μετά από ασίστ του Ασάντε, ο Παύλος Γεωργίου ακύρωσε το γκολ με τον Ασάντε να είναι πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ. Η φάση ελέγχθηκε και από τον AVAR που επικύρωσε την απόφαση του Β’ βοηθού ο οποίος χειρίστηκε πολύ ορθά την φάση.

25′ ΓΚΟΛ 1-1: Ο Τσέποβιτς γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής, ο Λοΐζου με πολύ ωραία ατομική ενέργεια έκανε το δυνατό αριστερό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια.

33′ Πλασέ του Τσέποβιτς εκτός περιοχής, έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε ο Βοζίνια.

40′ Μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Βοζίνια ο Λοΐζου, όμως το σουτ του κόντραρε στον Πάντιτς και κατέληξε σε κόρνερ.

42′ Εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι από τον Γ. Γκόμεθ αυτή τη φορά, έδιωξε ο Ντανίλο, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Ο Βασίλης Δημητρίου πάει να ελέγξει την φάση στο on-field review για χέρι του Ντανίλο.

45′ Πέναλτι για την Ομόνοια, καθώς ο Ντανίλο έδιωξε την μπάλα με το χέρι και όχι με το κεφάλι.Δόθηκε αλλά θα έπρεπε να δείξει και κάρτα ο διαιτητής

45+1′ ΓΚΟΛ 1-2: Ο Τσέποβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια που έπεσε στην αριστερή του γωνία με τη μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά.

49′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Έουλερ έδωσε την μπάλα στον Τόρες, το σουτ του οποίου έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.

54′ Μακρινό σουτ του Κούσουλου, απογειώθηκε ο Βοζίνια για να διώξει σε κόρνερ.

66′ Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σουτ του Αντωνίου από το ύψος της περιοχής, ανάγκασε τον Φαμπιάνο να διώξει με γροθιές σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Σάντος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνο.

73′ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ριέρα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Αντωνίου να κάνει το πλασέ όμως τον Φαμπιάνο να κάνει μία μεγάλη απόκρουση.

90+1′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Φαμπιάνο να αποκρούει την κεφαλιά του Πάντιτς που βρήκε και στο δοκάρι. 90+3′ Κόκκινη κάρτα για Αβντιγιάι και Ντούρις που ενεπλάκησαν .

ΑΕΛ (Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Πάντιτς, Τεσέιρα, Μεντόγεβιτς (64′ Ριέρα), Ζντραβκόφσκι (83′ Αβραάμ), Μαέ, Τόρες (83′ Μπάμπιτς), Έουλερ (64′ Σάντος), Αντωνίου, Γεωργίου (64′ Αβντιγιάι), Ντανίλο

Στον πάγκο: Κεραυνός, Αντάμοβιτς, Ψισιέ, Κυριάκου

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Γ. Γκόμεθ, Κούσουλος, Τιάγκο (77′ Τζιωνής), Λοΐζου (87′ Μποτεάκ), Ασάντε (77′ Παπουλής,94΄Λανγκ), Τσέποβιτς (77′ Ντούρις)

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Λανγκ, Γκόμες, Κακουλής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μεντόγεβιτς (3η), Σάντος / Κούσουλος, Ασάντε, Τιάγκο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:Ντούρις/ Αβντιγιάι(93΄)

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Γιάννης Αναστασίου

VAR: Τιμόθεος Χριστοφή

AVAR: Ιωάννης Λαζάρου

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαΐδης