28 Μαρτίου, 2024
  • 28 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Tης πήρε τον αέρα…Εύκολα 2-0 την ΑΕΚ ο Απόλλωνας που έχασε και πέναλτι

Tης πήρε τον αέρα…Εύκολα 2-0 την ΑΕΚ ο Απόλλωνας που έχασε και πέναλτι

By on 12 Μαρτίου, 2021 0 657 Views

Πολύ ημαντικό διπλό στην «Αρένα» πανηγύρισε ο Απόλλωνας που νίκησε 2-0 την ΑΕΚ, έπιασε την ΑΕΛ στην βαθμολογία, πλησίασε την κορυφή και την Ομόνοια στον ένα βαθμό και αυτόματα βάζει πίεση στους αντιπάλους του που παίζουν μεταξύ τους το Σάββατο.

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του ντέρμπι του Τσιρείου ο Απόλλωνας θα το εκμεταλλευτεί από την στιγμή που έκανε την δουλειά του στην Λάρνακα.

Στο 19΄ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Τρισκόφσκι αλλά σωστά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η ΑςΕΚ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ. Στο 39΄ ο Μοισόφ έκανε ολέθριο λάθος, γλίστρησε ενώ κρατούσε την μπάλα και ο Νταμπό έκλεψε και έδωσε έτοιμο γκολ τον Ντιγμκινί που έκανε το 1-0.

Στο 47΄ ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ναράνχο. Μέχρι να το δει ο Θεουλή στην οθόνη του VAR και να το υποδείξει (δεν το υπέδειξε στην κανονική ροή) φτάσαμε μέχρι το 50΄ για να το εκτελέσει ο Ντιγκινί και αν αποκρούσει ο Πίττας.

Παρόλα αυτά ο Νταμπό στο 52΄ ξέφυγε από το κέντρο και έκανε το 2-0 αφού ο Μόισοφ πάλι γλίστρησε τρέχοντας πίσω από τον άσο του Απόλλωνα και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους σε ένα διάστημα όπου ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος. Το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού ο Απόλλωνας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ που μετά το 2-0 δεν είχε κουράγιο ούτε δυνάμεις για να αντιδράσει αποτελεσματικά.Αυτή είναι η Τρίτη φετινή νίκη του Απόλλωνα σε βάρος της ΑΕΚ σε ισάριθμα παιχνίδια

Στο 22΄η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Σπιρόφσκι από τον Γιούστε που μπήκε πρώτος στην περιοχή. Ο διαιτητής δεν θεώρησε ικανό το σπρώξιμο να προκαλέσει την πτώση του παίκτη της ΑΕΚ ωστόσο αν  έδινε πέναλτι θα ήταν καλυμμένος από τον κανονισμό.

AEK(Σ.Αυγουστή): Μολ, Τάντι, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ (65΄ Χάουγκεν), Ιωάννου (78΄ Φερνάντες), Σπιρόφσκι, Χέιτλι (78΄ Νάντο), Ακοράν, Μακρής (78΄ Σπόλιαριτς), Τρισκόφσκι, Ναράνχο (55΄ Φλοριάν)
Στον πάγκο: Τέουνκενς, Γκονζάλεθ,   Σαββίδης, Λαφράνς

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ψύχας (64΄ Φιλιώτης), Μάρκοβιτς (45΄ Ντένιτς), Χάμπος (82΄ Κατελάρης), Μπίσεσβαρ (82΄ Ματέι), Πίττας (82΄ Γιαννιώτας), Ντιγκινί, Νταμπό
Στον πάγκο: Δημητρίου, Μπένσοπ, Παπουνασβίλι, Μαλεκκίδης, Ντένιτς,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χέιτλι/Ψύχας

Διαιτητής:
 Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης
VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας