19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ίντερ – Αταλάντα 1-0: Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι… τίτλου!

Ίντερ – Αταλάντα 1-0: Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι… τίτλου!

By on 9 Μαρτίου, 2021 0 374 Views

Κυνική η Ίντερ, σκόραρε με… μιάμιση ευκαιρία, λύγισε την ανώτερη αλλά αναποτελεσματική Αταλάντα (1-0), έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες και επανέφερε στο +6 την διαφορά της από την 2η Μίλαν και στο +10 (με ματς περισότερο) από την 3η Γιουβέντους.

Τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες επιθέσεις της Serie A, αλλά τα γκολ έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ένα σημειώθηκε και αυτό ήταν αρκετό για να δώσει στην πρωτοπόρο Ίντερ μια υπέρ πολύτιμη νίκη επί της Αταλάντα (1-0), η οποία την επανέφερε στο +6 από την 2η Μίλαν και στο +10 (με ματς περισσότερο) από την 3η Γιουβέντους, στον δρόμο της ομάδας του Αντόνιο Κόντε προς το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2010.

Εξαιρετικοί στην πίεση ψηλά οι Μπεραγκαμάσκι, ζόρισαν τρομερά την κυκλοφορία των Νερατζούρι, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο απείλησαν, επί της ουσίας, μόνο στο λάθος γύρισμα του Ρομέρο στον Σπορτιέλο, με τον τερματοφύλακα της Αταλάντα να αποσοβεί το αυτογκόλ με κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι, αντίθετα, βρήκαν (λίγο πιο) εύκολα διαδρόμους και με την συμπλήρωση του ημιώρου άγγιξαν το γκολ σε δύο διαδοχικές κεφαλιές ύστερα από κόρνερ, μια με τον Ζαπάτα (απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς) και μια με τον Τζιμσίτι (έδιωξε ο Μπρόζοβιτς πάνω στην γραμμή).

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι έβαλε τον Ίλισιτς μετά την ανάπαυλα, η Αταλάντα έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, αλλά η τρομερά αποτελεσματική Ίντερ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν και αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, άνοιξε το σκορ στην πρώτη τελική της προσπάθεια, με σουτ του Μίλιαν Σκρίνιαρ από το ύψος του πέναλτι (54′).

Η ούτως ή άλλως ανώτερη Αταλάντα ανέβασε και άλλο στροφές, απείλησε πρωτίστως με σουτ των Ζαπάτα και Μουριέλ, η… ταμπουρωμένη στο τελευταίο 20λεπτο Ίντερ άντεξε στην πίεση και οδεύει με σταθερό βήμα προς το Σκουντέτο, φτάνοντας τις 7 διαδοχικές νίκες και διακόπτοντας το σερί 4 νικών της ομάδας του Μπέργκαμο, η οποία έμεινε στη 5η θέση, στο -1 από την 4η Ρόμα.

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς – Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Χακίμι (84′ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς(77′ Γκαλιαρντίνι), Βιδάλ (52′ Έρικσεν), Πέρισιτς (84′ Νταρμιάν) – Λουκάκου, Μαρτίνες (77′ Αλέξις Σάντσες).

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο – Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι (81′ Παλομίνο) – Μέχλε, Φρόιλερ (81′ Πάσαλιτς), Ντε Ρουν, Γκόσενς – Μαλινόφσκι (46′ Ίλιτσιτς), Πεσίνα (72′ Μίραντσουκ) – Ζαπάτα (70′ Μουριέλ).