25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Με βήμα σημειωτόν !Στο 0-0 και Απόλλωνας -ΑΕΛ. Δυνατό ντέρμπι με ένταση αλλά Χωρίς γκολ

By on 8 Μαρτίου, 2021 0 660 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο Λεμεσιανό ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) και να… χαροποιούν την Ομόνοια η οποία βγάζει άλλη μια αγωνιστική στην κορυφή.Βήμα σημειωτόν για την πρώτη τετράδα στην 2η αγωνιστική της β΄ φάσης αφού τα δύο ντέρμπι εξήλθαν ισόπαλα 0-0 οπότε δεν είχαμε καμιά αλλαγή στις διαφορές μεταξύ των 4 διεκδικητών του τίτλου

Παρόλα αυτά με τον βαθμό που πήρε η ΑΕΛ μείωσε εκ νεού την διαφορά από την πρώτη θέση στον έναν βαθμό, ενώ ο Απόλλωνας απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.Η Ανόρθωση παραμένει στο -7 από την κορυφή και στο -3 από την 3η θέση.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι αλλά ο Απόλλωνας σιγά-σιγά ισορρόπησε. Βέβαια η μεγάλη ευκαιρία του α΄ μέρους χάθηκε από την ΑΕΛ και πιο συγκεκριμένα από τον Άντονι Γεωργίου στο 35΄. Ο Μαέ επέλεξε να μην τελειώσει την φάση, προτίμησε να το σιγουρέψει, έδωσε στον Γεωργίου ο οποίος έκανε το παλσέ αλλά αδύναμο και ο Ζοάο Πέδρο έδιωξε τον κίνδυνο

Ο Απόλλωνας βρήκε δίχτυα στο 45+1΄ με τον Μάρκοβιτς αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ για οφσάιντ του Νταμπό ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Σέρβο.

Το β΄ ημίχρονο άρχισε με δύο γυριστά σουτ από πλευράς Απόλλωνα με τους Πίττα και Γιούστε. Η είσοδος του Ντανίλο στο παιχνίδι έκανε πιο επιθετική την ΑΕΛ. Ο Αντωνίου έχασε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τον Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος απέκρουσε και το σουτ ου Ντανίλο και κράτησε το 0-0. Στο 67΄ ήταν η σειρά του Βοζίνια να πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση στο σουτ του Ντιγκινί στο 67΄.

Στο 82΄μ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα. Ο Αντάμοβιτς από το ύψος της περιοχής ανενόχλητος έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Υπήρχε πάθος  και ένταση στο παιχνίδι με πολλές κίτρινες κάρτες. Του έλειπε το γκολ παρά τις κινήσεις που έγιναν και από τους προπονητές για να δώσουν λύσεις στην δημιουργία επιθέσεων που να αποφέρουν ευκαιρίες.

Aυτό είναι το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων που έληξε ισόπαλο και μάλιστα χωρίς γκολ.Στα δυο προηγούμενα κέδισε η ΑΕΛ 2-1.

OΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

20΄ Απειλησε η ΑΕΛ. Ο Τόρες πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Μαλεκκίδη, έκανε την σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στα χέρια του Γιοβάνοβιτς σε κόρνερ.

21΄ Ο Ριέρα έστρωσε στον Έουλερ, αυτός έκανε το ωραίο σουτ και η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

27΄ Ο Νταμπό έδωσε στον Πίττα, αυτός βρήκε λίγο χώρο, έκανε το σουτ αλλά ο Βοζίνια σε ετοιμότητα απέκρουσε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

34΄ Ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας για χέρι του Ριέρα αλλά ο διαιτητής Λούκας Σωτηρίου που ήταν κοντά στην φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η μπάλα κτύπησε πρώτα στο σώμα του παίκτη της ΑΕΛ  και μετά στο χέρι οπότε σωστή απόφαση του διαιτητή.

35΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μαέ θα μπορούσε να σκοράρει, προτίμησε να το σιγουρέψει, έδωσε στον Γεωργίου ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά αδύναμο και  ο Πέδρο έδιωξε τον κίνδυνο

45+1΄ Σωστά ακυρώθηκε γκολ για τον Απόλλωνα με τον Μάρκοβιτς αφού στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την μπάλα Μακαλί Νταμπό.

46΄ Μπαλιά του Πέδρο από δεξιά, ο Πίττας έπιασε το γυριστό σουτ στη κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

54΄ Γυριστό σουτ του Γιούστε, η μπάλα έξω.

57΄ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Αντωνίου βρέθηκε από θέση μέσα δεξιά μπροστά από τον Γιοβάνοβιτς, έκανε το σουτ αλλά αμυντικος του Απόλλωνα έβαλαν τα πόδια και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

58΄ Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ. Η μπάλα βρέθηκε μπροστά στον Ντανίλο ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς σε εξαιρετική απόκρουση.

67΄ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ντιγκινί βρέθηκε σε καλή θέση, έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Βοζίνια ήταν σε ετοιμότητα και πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

82΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Άντονι Γεωργίου έκανε ωραία κίνηση και συρτή μπαλιά, ο Μαλεκκίδης δεν έδιωξε σωστά και ο Αντάμοβιτς από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Ζοάο Πέδρο, Μαλεκκίδης, Ρομπέρζ, Γιούστε, Μάρκοβιτς (70΄ Σακέτι), Κυριάκου (70΄ Ντένιτς), Ντιγκινί (79΄ Μπένσοπ), Μπίσεσβαρ (79΄ Γιαννιώτας), Πίττας, Νταμπό (79΄ Παπουνασβίλι).

Στον πάγκο: Δημητρίου,  Κατελάρης, Φιλιώτης, Ματέι.

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Πάντιτς, Έουλερ (85΄ Κυριάκου), Αντωνίου, Ζτραβκόφσκι (56΄ Ντανίλο), Μεντόγεβιτς, Ριέρα (73΄ Αντάμοβιτς), Μαέ, Τόρες, Γεωργίου (85΄ Αντβιγιάι)

Στον πάγκο: Κεραυνός, Αβραάμ, Κέρκεζ, Αντβιγιάι, Πσισιέ, , Μπάμπιτς,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζοάο Πέδρο, Μάρκοβιτς, Σακέτι, Ρομπέρζ/Ζτραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς, Έουλερ, Πάντιτς, Γεωργίου

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος