19 Απριλίου, 2024
  • 19 Απριλίου, 2024

Τρίποντο με ανατροπή για τη σωτηρία της η Ν.Σαλαμίνα.Από ήρωας…μοιραίος ο Καϊκέ

By on 7 Μαρτίου, 2021 0 523 Views

H Νέα Σαλαμίνα γιόρτασε τα γενέθλια της με νίκη επί του Ερμή με 2-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Η νίκη ήρθε με ανατροπή με τον Σιαθά να ήταν η χρυσή αλλαγή αφού μπήκε στο παιχνίδι ,σκόραρε το 1-1 και ετοίμασε το νικητήριο  γκολ . Άνοιξε το σκορ ο Ονησίφορος Ρουσιάς στο 61′, ισοφάρισε ο Σιαθάς στο 78′, με τον Βάγκνερ να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 84΄.Τραγική φιγούρα του αγώνα ο τερματοφύλακας του Ερμή Καϊκέ που ενώ με εκπληκτικές αποκρούσεις κρατούσε τη νίκη και το Χ για τον Ερμή στο 84΄έκανε τραγικό λάθος με ασταθή απόκρουση σε εύκολο σουτ και το δώρο του…το πήρε ο Βάγκνερ και χάρισε τη νίκη στη Νέα Σαλαμνίνα..

Οι «ερυθρόλευκοι» που αξιοποίησαν και την απώλεια βαθμών της ΕΝΠ και ανέβηκαν στους 32 βαθμούς, παρέμειναν στους 25 βαθμούς οι «φτεροπόδαροι» της Αραδίππου.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο την σκέψη στο πως θα αναχαιτίσουν τους αντιπάλους παρά να δημιουργήσουν, με αποτέλεσμα τις ελάχιστες σημαντικές ευκαιρίες. Ο Ερμής ήταν η ομάδα που ήταν καλύτερη στα σημεία, όμως δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Βεσελόφσκι. Οι «φτεροπόδαροι» απείλησαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, ενώ για την Νέα Σαλαμίνα η σημαντικότερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 44’ όταν ο Βάγκνερ έκανε την κεφαλιά και ο Κάικε… απογειώθηκε για να εξουδετερώσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τον ρυθμό να κυμαίνεται σε πιο ψηλά επίπεδα και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Στο 61’ ο Ρουσιάς με προβολή μετά από σέντρα από τον Κύπρου άνοιξε το σκορ, διαφοροποιώντας τα δεδομένα στο ματς.

Η Νέα Σαλαμίνα βρήκε την… απάντηση από τον πάγκο καθώς οι δύο αλλαγές του Σάββα Δαμιανού είχαν την λύση για το γκολ. Στο 78’ ο Μπρένο έκανε την σέντρα και ο Σιαθάς με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.  Στο 84’ ο Βάγκνερ αξιοποίησε το ολέθριο λάθος από τον Καϊκέ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την ομάδα της Αμμοχώστου.

ΕΡΜΗΣ(Ν.Μαρτίδης):Καϊκέ, Χολτ, Ντίας, Καραγκούνης (Κοβάσεβιτς 86′), Σιντιμπέ, Δημητρίου, Γαβριήλ, Γκάταριτς (Σάντο 70′), Mέιρα, Βάλπορτ (Κύπρου 57′), Ρουσιάς
Στον πάγκο: Φιρινίδης, Κυριακίδης, Παπαθανασίου, Παντελή, Λέμος

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΞΑ(Σ.Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Νικολάου (Μπρένο 64′), Χριστοφόρου, Καμισοκό, Μούστιβαρ (Τσουκαλάς 36′ ), Κονφέ, Οσέι, Ντουβεντρού (Σιαθάς 64′), Ντανίλο, Βάγκνερ (Ανδρέου 87′)
Στον πάγκο: Ονησιφόρου, Κρεάν, Παύλου, Πική, Σανκό

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιντιμπέ / Οσέι, Ντανίλο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Στρούθου Ανδρέας
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Τράττος Λεόντιος