16 Απριλίου, 2024
  • 16 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Τα χαμόγελα στη Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Τα χαμόγελα στη Μπαρτσελόνα

By on 7 Μαρτίου, 2021 0 390 Views

Η Ρεάλ ισοφάρισε (1-1 στο 88′), κράτησε τη διαφορά από την Ατλέτικο στο -5 και έκανε χαρούμενη τη Μπαρτσελόνα, που μείωσε στους δύο βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου.

Το Derbi Madrileño μπορεί να μην ανέδειξε νικητή στο γήπεδο, αλλά στην πραγματικότητα νικητής υπήρξε. Μόνο που βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα ανατολικά: στη Βαρκελώνη. Το 1-1 της Ατλέτικο με τη Ρεάλ έσωσε τη δεύτερη, έκοψε τα φτερά της πρώτης και έκανε τους πάντες στη Μπαρτσελόνα να σκάσουν ένα τεράστιο χαμόγελο, καθώς πλησίασαν στο -2 από την κορυφή.

Οι Ροχιμπλάνκος ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προηγήθηκαν με το υπέροχο εξωτερικό πλασέ του Λουίς Σουάρες, ο οποίος υπέγραψε το 10ο γκολ του κόντρα στη Βασίλισσα. Η Ρεάλ που φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Φελίπε, δεν είχε απαντήσεις. Καμία ουσιαστικά καλή ευκαιρία σχεδόν σε όλο το ματς. Αντιθέτως, ήταν ο Κουρτουά που σε δύο περιπτώσεις (53′, 55′) την έσωσε από τα χειρότερα.

Ο Ομπλάκ που επίσης προς το τέλος χρειάστηκε να επέμβει, νίκησε διαδοχικά στην ίδια φάση τον Μπενζεμά (90′), αλλά οκτώ λεπτά αργότερα ο Γάλλος ήταν που πανηγύρισε. Αφού έπαιξε το 1-2 με τον Καζεμίρο σε κλειστό χώρο, πλάσαρε για να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή στο -5 από την 1η θέση. Για τους γηπεδούχους ήταν ένα σοκ, αλλά διατηρούν το πλεονέκτημα του ότι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Παρέμειναν όμως χωρίς εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι από τον Φεβρουάριο του 2015.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Ερμόσο, Φελιπε, Τρίπιερ, Κόκε, Λεμάρ (57′ Σαούλ), Γιορέντε, Καράσκο (64′), Κορέα (84′ Κοντογκμπιά), Λουίς Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Νάτσο, Λούκας Βάθκεθ, Μεντί, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκο (60′ Βινίσιους), Ασένσιο (60′ Βαλβέρδε), Μπενζεμά.