29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπάγερν – Ντόρτμουντ 4-2: στο τέλος το γυρίζουν πάντα οι Βαυαροί και ο Λέβα

Μπάγερν – Ντόρτμουντ 4-2: στο τέλος το γυρίζουν πάντα οι Βαυαροί και ο Λέβα

By on 6 Μαρτίου, 2021 0 409 Views

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο 9′ με δύο γκολ του Χάαλαντ 2-0 , αλλά το Klassiker το αποφάσισε το χατ τρικ του Λεβαντόφσκι και η φανέλα της Μπάγερν, που έκανε την ανατροπή (4-2) στο φινάλε και παρέμεινε μόνη 1η.

To Klassiker ήταν υπέροχο, χορταστικό, έντονο από κάθε άποψη. Τελικά όμως ήταν και προβλεπόμενο. Η Μπάγερν το κατέστησε για ακόμα μία φορά τέτοιο, καθώς κατάφερε να πάρει εντός έδρα το σκαλπ της Ντόρτμουντ για έβδομη διαδοχική μεταξύ τους αναμέτρησή. Η αλήθεια είναι ότι οι Βεστφαλοί το πίστεψαν περισσότερο από τις προηγούμενες. Ο Χάαλαντ τους έδωσε το δικαίωμα, αλά ο Λεβαντόφσκι τους υπενθύμισε το ποια ακριβώς είναι η καθεστηκυία τάξη στη Bundesliga.Και εάν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 στο 9′ και άντεξαν μέχρι το 88′, στο φινάλε ήταν και πάλι οι Βαυαροί που πανηγύρισαν, με το 4-2 να τους διατηρεί μόνους στην κορυφή.

Μόλις στα 75′ δευτερόλεπτα ο Χάαλαντ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπόατενγκ και ο Νόιερ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην αριστερή γωνία του. Στο 9′ και πάλι ο Νορβηγός χτύπησε εξ επαφής για το 19ο φετινό γκολ του. Ωστόσο, η Μπάγερν φούλαρε τις μηχανές και ο Λέβα άρχισε ξανά το μέτρημα. Στο 26′ από τέλεια ενέργεια του Σανέ μείωσε και στο 44′ η ανόητη ανατροπή του Νταούντ στον Γκορέτσκα έστειλε τον Πολωνό να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι επέμειναν, εκμεταλλεύτηκαν τον τραυματισμό του Χάαλαντ (τραυματίστηκε και ο Μπόατενγκ) και βγήκαν μαζικά μπροστά. Η δικαίωσή τους ήρθε στο 88′, όταν ο Γκορέτσκα έπιασε το μονοκόμματο από το ημικύκλιο για το 3-2 και ενάμιση λεπτό μετά ο Λέβα ολοκλήρωσε με τον ίδιο τρόπο το χατ τρικ του. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 21 γκολ σε 24 αγωνιστικές και κυνηγάει το απόλυτο γερμανικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (40 γκολ), ενώ έφτασε τα 20 τέρματα κόντρα στην πρώην ομάδα του. Και κάπως έτσι το ερώτημα παραμένει το ίδιο: Γίνεται να χάσει η Μπάγερν τον τίτλο;

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (71′ Χάβι Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ζίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (67′ Γκνάμπρι), Μίλερ (90′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ (90′ Ερναντές), Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Χιτς, Χούμελς, Ζαγκαντού (70′ Μορέι), Σουλτς, Μενιέ, Τσαν, Ντιλέινι (70′ Μπέλιγχαμ), Νταούντ, Αζάρ (60′ Μπραντ), Ρόις (76′ Ρεινιέρ), Χάαλαντ (60′ Τίγκες).