25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024

Καλό που δεν έΧασαν, Πάφος και ΑΠΟΕΛ(1-1)

By on 6 Μαρτίου, 2021 0 427 Views

H Πάφος και το ΑΠΟΕΛ συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο1-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Άνοιξαν στο σκορ οι φιλοξενούμενοι στο 52′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντε Βινσέντι, ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο 84′ με τον Μπεριγκό.

Παραμένει η διαφορά των δύο βαθμών (36-34) υπέρ της Πάφος FC στην μάχη για την πρωτιά στον β’ όμιλο.Η ισοπαλία δεν χαλά καμιά  από τις δυο ομάδες αφού ο ένας βαθμός τους αυξάνει την διαφορά από την ζώνη κινδύνου και νιώθουν σιγουριά. Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε με αρκετές αλλαγές αφού έχει την Τετάρτη τον επαναληπτικό του κυπέλλου με την Ομόνοια

Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισαν τα λάθη στις μεταβιβάσεις και η αδυναμία δημιουργίας φάσεων. Το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που είχε την μπάλα στην κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα ενώ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το προβάδισμα με αποκορύφωμα την ευκαιρία με τον Μπεν Σαχάρ στο 17’.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα όμως έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Τόρες στο 41’ μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Πάνιτς και σούταρε με  την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Ζόρζε.

Οι φιλοξενούμενοι με μόνιμη πηγή κινδύνου τον Κλωναρίδη επιδίωξε να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα όμως οι «γαλαζοκίτρινοι»υστέρησαν στην τελική προσπάθεια.

Στο β’ ημίχρονο είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με πιο γρήγορο ρυθμό, ευκαιρίες εκατέρωθεν και δύο… γκολάρες. Ο Ντε Βινσέντι στο 51’ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ η Πάφος βρήκε την λύση με εξαιρετική συνεργασία των Πάνιτς, Φουρ, Αουρέλιο και τελικό αποδέκτη τον Μπεριγκό ο οποίος με προβολή ισοφάρισε στο 84’ του αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

17′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ! Ο Κλωναρίδης έκλεψε την μπάλα από τον Κβίντα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έστειλε την μπάλα στον… ολομόναχο Μπεν Σαχάρ ο οποίος από κοντά σουτάρει έξω!

41′ Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο! Ο Τόρες μπήκε στην περιοχή μετά από εξαιρετική πάσα από τον Πάνιτς, σουτάρει και η μπάλα καταλήγει σε κόρνερ.

45’+1′ O Πάνιτς σουτάρει, ο Ουζόχο μαζεύει την μπάλα.

48′ Ο Κλωναρίδης από δεξιά μπήκε στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα, πέφτει και μαζεύει την μπάλα ο Ρούντκο.

51′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Ντε Βινσέντι με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανοίγει το σκορ!

Ο Αργεντινός αφιέρωσε το σκορ στους τραυματίες συμπαίκτες του Εφραίμ και Μπερν.

65′ Ο Κατσαντώνης στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ αρχικά από τον βοηθό διαιτητή. Στην συνέχεια η φάση ελέγχθηκε από το VAR και ακυρώθηκε το γκολ με την δικαιολογία ότι ο Μπεν Σαχάρ χρησιμοποίησε το χέρι προτού η μπάλα καταλήξει στον Κατσαντώνη.

68′ Ο Αουρέλιο από κοντά πλασάρει, Ανουάρ σώζει το ΑΠΟΕΛ!

70′ Πλασέ από τον Μπεν Σαχάρ μετά από συνεργασία με τον Ντονγκαλά, έδιωξε σε κόρνερ ο Ρούντκο.

81′ Στην αντεπίθεση το ΑΠΟΕΛ, ο Ντονγκαλά τροφοδοτεί τον Γουίλερ ο οποίος μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει, πέφτει και μαζεύει την μπάλα με διπλή προσπάθεια ο Ρούντκο.

84′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Μπεριγκό με προβολή ισοφαρίζει σε 1-1! Μετά από συνεργασία των Πάνιτς, Φουρ και Αουρέλιο ο τελευταίος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μπεριγκό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με προβολή.

90’+1′ Ο Βαλακάρι σουτάρει, ο Ουζόχο πέφτει και εξουδετερώνει!

ΠΑΦΟΣ(Σ.Κωνσταντινίδης):Ρούντκο, Σάιθ, Κβίντα, Τόρες (Μπεριγκό 72′), Φουρ, Αουρέλιο, Φυλακτού (Καμπράλ 62′), Πάνιτς, Αραγιούρι, Βαλακάρι, Ράκελς (Βα 62′)

Στον πάγκο: Πέτρου, Βαρέλα, Αντωνίου, Ιάνοφ, Κούζικ, Λελιούκιν

ΑΠΟΕΛ (Σ.Πουρσαϊτίδης):Ουζόχο, Σάντος, Ζόρζε, Γουήλερ, Σιέλης, Σατσιάς (Γαβριήλ 72′), Κλωναρίδης (Ντογκαλά 59′), Ντε Βινσέντι, Μπεν Σαχάρ, Ανουάρ, Κατσαντώνης

Στον πάγκο οι: Σίλβα, Ντίας, Νούχιου, Ζαχίντ, Ενσούε, Μερκής, Ζαμπάλα.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος

VAR: Σωτηρίου Λούκας

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης