29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-1: Υπέγραψε τη χειρότερη ιστορία του “Ανφιλντ”

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-1: Υπέγραψε τη χειρότερη ιστορία του “Ανφιλντ”

By on 5 Μαρτίου, 2021 0 415 Views

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, η Λίβερπουλ γνωρίζει πέντε διαδοχικές εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα και το 0-1 από την Τσέλσι στέλνει τους Μπλε στην τετράδα και τους Κόκκινους στο -4.

Ηταν Χριστούγεννα του 1923. Η Λίβερπουλ γνώριζε την τέταρτη διαδοχική ήττα στο γήπεδό της για το πρωτάθλημα. Τέλη Φεβρουαρίου του 2021, με το 0-2 από την Εβερτον θα ισοφάριζε την χειρότερη εντός έδρας επίδοσή της. Ωσπου την επισκέφτηκε η Τσέλσι. Και ο Μάουντ υπέγραψε το πιο ταπεινωτικό σερί στην ιστορία του “Ανφιλντ”, καθώς ποτέ τους οι Reds δεν έσκυψαν το κεφάλι πέντε φορές στη σειρά μέσα στο σπίτι τους. 

Οι Μπλε ήταν επικίνδυνοι, με τον Βέρνερ να χάνει απίθανη ευκαιρία μόνος του (16′), όπως και ο Μανέ (28′). Στο 42′ ήρθε το γκολ, καθώς οι αμυντικοί κοιτούσαν τον Μάουντ να κάνει τέλεια παράλληλη κίνηση και να σουτάρει από το ημικύκλιο στην αριστερή γωνία. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε στη γραμμή (54′) το 0-2 και έπειτα η Λίβερπουλ ανέλαβε να πιέσει. Ωστόσο, η κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ στο 85′ ήταν η μοναδική προσπάθειά της σε όλο το ματς εντός εστίας. Τόσο πολύ καθυστερημένη να κάνει αληθινή φάση σε αγώνα πρωταθληματος είχε από το 2010 και πάλι κόντρα στην Τσέλσι. Οι Κόκκινοι βουλιάζουν αδιανόητα για εστεμμένη ομάδα και κανείς δεν μπορεί να διακρίνει που βρίσκεται ο πάτος…

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Καμπάκ, Φαμπίνιο, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (62′ Τσάμπερλεϊν) Τιάγκο (80′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ (62′ Ζότα), Φιρμίνο

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Ζίγιεχ (62′ Πούλισικ), Μάουντ (80′ Κόβατσιτς), Βέρνερ (90’+1′ Χάβερτς).