29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 3-0 (παράταση): Πρόκριση – θρίλερ και «βλέπει» κούπα!

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 3-0 (παράταση): Πρόκριση – θρίλερ και «βλέπει» κούπα!

By on 4 Μαρτίου, 2021 0 420 Views

Σε έναν δραματικό ημιτελικό, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Σεβίλλη στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας – Ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν απέκρουσε πέναλτι στο 1-0, ο Ζεράρ Πικέ έστειλε το ματς στην παράταση με γκολ στο 94′, με τους φιλοξενούμενους να λυγίζουν με δέκα παίκτες.

Και όμως, στην πιο κακή σεζόν της Μπαρτσελόνα εδώ και χρόνια (από πολλές απόψεις), οι Μπλαουγκράνα μπορεί να την κλείσουν με τίτλο, αφού πανηγύρισαν (δικαίως) την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, η Μπάρτσα λύγισε την Σεβίλλη με 3-0 στο «Καμπ Νόου», ανέτρεψε το 2-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και, στον τελικό της 17ης Απριλίου που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της… Σεβίλλης, θα διεκδικήσει το 31ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Οι Μπλαουγκράνα συνέχισαν με το… πόδι πατημένο στο γκάζι από τη νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» το Σάββατο (27/2) και κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ρόναλντ Κούμαν να παρατάσσει την ίδια διάταξη (3-5-2) και ενδεκάδα, αφού ο Πέδρι ξεπέρασε σε χρόνο – ρεκόρ τον τραυματισμό του.

Ο (μεταμορφωμένος προς το καλύτερο) Ουσμάν Ντεμπελέ, με καταπληκτικό σουτ, νίκησε στο 12′ τον Τόμας Βάτσλικ (πήρε την θέση του τραυματία Μπόνο κάτω από τα δοκάρια) και απέδωσε (ποδοσφαιρική) δικαιοσύνη για την Μπάρτσα, η οποία ήταν ανώτερη και, μάλιστα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Μάρκος Ακούνια να διώχνει πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Λιονέλ Μέσι.

Η Σεβίλλη, με αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος και θεωρητικά πιο επιθετική διάθεση, ξεκίνησε με πίεση ψηλά, αλλά με το πέρασμα των λεπτών έπεσε και πάλι, χωρίς να γίνει απειλητική για την εστία του Μαρκ Αντρέ Τερ – Στέγκεν.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ανταγωνιστικοί, ο Κούμαν έκανε (άθελά του) κακό στην ομάδα του με την είσοδο του Αντουάν Γκριεζμάν, γιατί έφερε πίσω τον (πολύ δραστήριο) Ντεμπελέ και το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, δεν ερχόταν, με τον Τζόρντι Άλμπα να αγγίζει ένα φοβερό τέρμα, αλλά στο απευθείας βολέ του, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αντ’ αυτού, μάλιστα, η Σεβίλλη έχασε μοναδική ευκαιρία για το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης, όταν κέρδισε πέναλτι σε φάουλ του Όσκαρ Μινγκέθα στον Λούκας Οκάμπος. Ο Αργεντινός επιθετικός, όμως, είδε τον Τερ Στέγκεν να αποκρούει την εκτέλεσή του, κρατώντας «ζωντανούς» τους γηπεδούχους (73′).

Στην παράταση και κόντρα σε δέκα, οι Μπλαουγκράνα «χτύπησαν» άμεσα με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ ύστερα από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα (95′), για το 3-0 που έδινε πλέον την πρόκριση στην Μπάρτσα.

Η Σεβίλλη, ακόμα και με δέκα, τα έπαιξε όλα για όλα, διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για χέρι του Κλεμάν Λενγκλέ στην περιοχή (υπάρχει, αλλά βάσει κανονισμών δεν ήταν πέναλτι) αλλά και για αποβολή του Μινγκέθα με δεύτερη κίτρινη στη φάση του πέναλτι, η Μπάρτσα κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα με τραυματία τον Πικέ και βίωσε την πιο ευχάριστη βραδιά της φετινής σεζόν.

Αντίπαλος στον τελικό θα είναι μια εκ των Λεβάντε ή Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι οποίες παίζουν απόψε (4/3, 22:00) στην έδρα της πρώτης, στην ρεβάνς του 1-1 στο «Σαν Μαμές».

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (78′ Ζούνιορ Φίρπο), Πικέ, Λενγκλέ – Ντεστ (63′ Γκριεζμάν), Μπουσκέτς (78′ Ιλάις Μορίμπα), Πέδρι (89′ Μπρέιθγουεϊτ), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Τζόρντι Άλμπα – Μέσι, Ντεμπελέ (89′ Τρινκάο).

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγι): Βάτσλικ – Αλέις Βιδάλ (53′ λ. τρ. Χεσούς Νάβας), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια (53′ Ρέκικ) – Φερνάντο, Χορδάν (106′ Μουνίρ Ελ Χανταντί), Όλιβερ Τόρες (63′ Οκάμπος) – Σούσο (79′ Πάπου Γκόμες) – Εν Νεσίρι, Λούουκ Ντε Γιονγκ (53′ Ράκιτιτς).