18 Απριλίου, 2024
  • 18 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κράτησαν ανοικτούς λογαριασμούς Εθνικός-Ολυμπιακός(1-1)

Κράτησαν ανοικτούς λογαριασμούς Εθνικός-Ολυμπιακός(1-1)

By on 3 Μαρτίου, 2021 0 5241 Views

Άφησαν ανοικτή την πρόκριση Εθνικός και Ολυμπιακός αφού συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1 στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου. Ο Σάλι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 34’, ισοφάρισαν στο 84’ με τον Ουαλί οι γηπεδούχοι. Αστόχησε από το σημείο του πέναλτι ο Σαντάνα στο 61’. Στις 17 Μαρτίου στο Μακάρειο θα κριθεί το εισιτήριο της πρόκρισης στους «4» του θεσμού με τον Ολυμπιακό να έχει το δικαίωμα και στην λευκή ισοπαλία..

Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που ξεκίνησε τον αγώνα δημιουργώντας τις πρώτες ευκαιρίες, με τους ποδοσφαιριστές  του Ολυμπιακού να αργούν να… βρουν τα πατήματα τους.

Οι «μαυροπράσινοι» κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από την πίεση των γηπεδούχων και με σκόρερ τον Σάλι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 34΄της αναμέτρησης.

Στο β’ ημίχρονο ο Σαντάνα έχασε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας από το σημείο του πέναλτι στο 61’ και ο Ολυμπιακός το… πλήρωσε στην συνέχεια.Το πέναλτι κέρδισε ο Μάντζης σε πτώση του στην περιοχή από επαφή που θεωρήθηκε σπρώξιμο από τον διαιτητή και το VAR.  Στο 84΄μετά από εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση αξιοποιώντας την ανισορροπία που προέκυψε. Ο Ντόλεζαλ απέναντι σε τετ-α-τετ με τον Μιχαήλ τροφοδότησε τον Ουαλί οποίος από κοντά ισοφάρισε για το τελικό 1-1.Kακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού την στιγμή που είχε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης.

Πέναλτι ζήτησε και ο Εθνικός στο Α΄ ημίχρονο όταν υπήρξε παρόμοιο σπρώξιμο με αυτό στο οποίο δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό αλλά δεν θεωρήθηκε παράβαση ενώ ακυρώθηκε και πέναλτι που δόθηκε στον Εθνικό αφού το VAR εντόπισε οφσάιντ μετά από 6΄εξέταση της φάσης.

Εθνικός: Στρατηλάτης, Ιωάννου (Ουαλί 56′), Κ.Ηλία , Χαραλάμπους (Κουντόμπιακ 67′), Περατικός, Ντολεζάλ, Κοστόφσκι (Ζάκπα 71′), Κυπριανού (Γκόρουπετς 56′), Χριστοφή, Ταράσοφς, Μάιντεβατς (Μ.Ηλία 67′)
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Παπαγεωργίου, Κουσιάππα, Κονέ

Oλυμπιακός: Μιχαήλ, Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι, Ψάλτης, Σάλι (Χάνι 90′), Σαντάνα, Μανρίκε, Σαρφό (Χαραλάμπους 86′), Πεχλιβάνης (Κωνσταντινίδης 90′), Μάντζης (Κοστόφ 88′).
Στον πάγκο: Καράδαης, Λ.Ανδρέου, Ευτυχίδης, Βενιζέλος, Κυριάκου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περατικός, Κυπριανού, Ταράσοφς /  Σωτηρίου, Μανρίκε

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας