25 Απριλίου, 2024
  • 25 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Συγκλονιστικό 2-2 που δεν άρεσε σε Ανόρθωση-Απόλλωνα.Με 10 παίκτες από το 23΄η ομάδα της Λεμεσού

Συγκλονιστικό 2-2 που δεν άρεσε σε Ανόρθωση-Απόλλωνα.Με 10 παίκτες από το 23΄η ομάδα της Λεμεσού

By on 1 Μαρτίου, 2021 0 544 Views

Συγκλονιστικό παιχνίδι με δραματική εξέλιξη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αλλά το ντέρμπι της πρεμιέρας της β΄ φάσης του πρωταθλήματος Cyta ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα δεν ανέδειξε νικητή.

Το 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, σε ένα παιχνίδια που τα είχε όλα, τέσσερα γκολ, ένταση, αποφάσεις μέσω VAR, αποβολές, αλλά δεν είχε νικητή γεγονός που χαροποίησε την Ομόνοια και την ΑΕΛ περισσότερο .Ο Απόλλωνας παίζοντας με 10 παίκτες πήρε βαθμό εκτός έδρας αλλά είχε προηγηθεί 0-2 και προκαλεί  πικρία ενώ η Ανόρθωση που έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ  και χαμένες ευκαιρίες αλλά έφθασε στην ισοπαλία οπότε τα συναισθήματα των δύο μονομάχων είναι ανάμικτα

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Η υπεροχή του μετουσιώθηκε σε γκολ στο 10΄ με τον Ντιγκινί, ενώ οι «γαλάζιοι» πίεσαν και για δεύτερο γκολ μέχρι ρτο 23΄. Εκεί έμεινα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γκεριέ. Αρχικά ο ρεφ Χριστοφή έβγαλε την κίτρινη στον αριστερό μπακ του Απόλλωνα αλλά ο VAR Γιώργος Νικολάου του υπέδειξε να δει την φάση. Αφού την είδε, την αξιολόγησε ξανά και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή από την Αιτή ενώ ο Καλτσάς συνέχισε με δεμένο το κεφάλι.

Η Ανόρθωση στο υπόλοιπο του α΄ μέρους δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, πράγμα που έκανε με το ξεκίνημα του β΄ μέρους. Η «Κυρία» έβαλε πίεση, έχασε ευκαιρίες αλλά σε μια αντεπίθεση ο Απόλλωνας έκανε το 2-0 με τον Ντιγκινί στο 60΄. Πέντε λεπτά αργότερα στο 65΄ η Ανόρθωση μείωσε σε 2-1 με τον Οκριασβίλι για να φτάσουμε στην φάση του 75΄. Σε εκείνο το λεπτό η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ρομπέρζ μετά από σουτ του Οκριασβίλι, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτε   αλλά ο VAR Γιώργος Νικολάου του υπέδειξε να το δει στην οθόνη. Αφού αξιολόγησε ξανά την φάση ο Τιμόθεος Χριστοφή υπέδειξε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 78΄ ο Κβιλιτάια.Υπήρχε χέρι και το θέμα ήταν αν ήταν μέσα ή έξω. Τα πόδια του αμυντικού του Απόλλωνα ήταν εκτός περιοχής ωστόσο το χέρι του ήταν μέσα και υποδείχθηκε το πέναλτι.

 Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους και μετά το 2-2 αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε για καμιά ομάδα.

10΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Γκεριέ έκανε την μπαλιά από αριστερά αλλά ο Πίττας αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να βάλει σωστά την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

10΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ο Πίττας  έκανε την συρτή μπαλιά από δεξιά και ο Ντιγκινί με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την άμυνα της Ανόρθωσης να παρακολουθεί με τα μάτια.

15΄ Επικίνδυνο γύρισμα του Καλτσά, ο Γιοβάνοβιτς έπεσε σωστά και μάζεψε την μπάλα μπροστά από τον Κβιλιτάια.

16΄ Ο Κορέια την τελευταία στιγμή πήρε την μπουκιά από το στόμα του Νταμπό που ήταν έτοιμος να μπει στην μικρή περιοχή και να εκτελέσει τον Λόρια.

23΄ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ. Ο Τιμόθεος Χριστοφή πήγε να δει ξανά την φάση στο φάουλ του Γκεριέ στον Καλτσά μετά από υπόδειξη του VAR Γιώργου Νικολάου και αφού την αξιολόγησε αποφάσισε να αναιρέσει την κίτρινη και να του δείξει κόκκινη.

23΄ Ο Τιμόθεος Χριστοφή απέβαλε και τον αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα Μιχάλη Φανή για διαμαρτυρίες.

45+1΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Οκριασβίλι πέρασε την μπάλα στην περιοχή και από κοντά ο Κβιλιτάια έστειλε την μπάλα έξω.

47΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Καλτσάς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και με εξουδετερωμένο τον Γιοβάνοβιτς, ο Ρομπέρζ έκοψε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

50΄ Σουτ του Οκριασβίλι, έπεσε και μάζεψε την μπάλα ο Γιοβάνοβιτς.

57΄ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Αμπαρτζουμιάν έπιασε το σουτ από κοντά αλλά ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, ο Αρμένιος δοκίμασε για δεύτερο σουτ αλλά έπεσε με αυτοθυσία και έδιωξε σε κόρνερ ο Χάμπος Κυριάκου.

60΄ ΓΚΟΛ. 0-2. Κόντρα επίθεση για τον Απόλλωνα, ο Ντιγκινί δεν μπόρεσε σε πρώτο χρόνο να νικήσει τον Λόρια στο τετ-α-τετ αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

65΄ ΓΚΟΛ. 1-2. Μειώνει η Ανόρθωση στο σκορ. Ο Κορέια έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οκριασβίλι με πλασέ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

67΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Καλτσάς ήταν έτοιμος να σκοράρει αλλά ο Μαλεκκίδης έπεσε με αυτοθυσία και σταμάτησε με το σώμα του την πορεία της μπάλας.

75΄ Ο Οκριασβίλι έπιασε ένα σου, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ρομπέρζ και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο VAR Γιώργος Νικολάου υπέδειξε στον διαιτητή Τιμόθεο Χριστοφή να πάει να δει την φάση και αφού την αξιολόγησε υπέδειξε πέναλτι για την Ανόρθωση.

78΄ ΓΚΟΛ. 2-2. Ο Κβιλιτάια εκτέλεσε το πέναλτι και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Λόρια, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι (63΄ Μανιάς), Οκριασβίλι, Μίχα (46΄ Χουσμπάουερ), Αμπαρτζουμιάν (83΄ Χριστοφή), Καλτσάς, Βργκοτς (25΄ Μπουσουλάτζιτς), Ρισβάνης, Κβιλιτάια
Στον πάγκο: Τζουρ, Γκαλίτσιος, Π.Αρτυματάς,  Μαργκάσα, Κορρέα, 

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζοάο Πέδρο (83΄ Φιλιώτης), Γκεριέ, Μάρκοβιτς, Χάμπος (83΄ Ντένιτς), Μπίσεσβαρ (70΄ Κατελάρης), Ντιγκινί, Πίττας (83΄ Γιαννιώτας), Νταμπό (33΄ Μαλεκκίδης).
Στον πάγκο: Δημητρίου, Ψύχας,  Παπουνασβίλι, Ματέι, Γιαννιώτας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οκριασβίλι/Γιούστε, Ντένιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γκεριέ
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Νικολάου ΓιώργοςAVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης