29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024

Μόνο η νίκη στο ντέρμπι ανεβάζει τον Απόλλωνα(πιθανό σχήμα)

By on 1 Μαρτίου, 2021 0 797 Views

Νίκησε και η ΑΕΛ, νίκησε και η Ομόνοια και αυτόματα η πίεση μεγαλώνει στον Απόλλωνα ενόψει και του μεγάλου ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Όχι πως υπήρχε περίπτωση να διαφοροποιηθεί ο στόχος του διπλού αλλά πλέον οι απώλειες «απαγορεύονται».

Το κίνητρο είναι μεγάλο το οποίο δημιουργείται από μόνο του πριν από τόσο μεγάλα ματς, ενώ όλο αυτό ενισχύεται όσον αφορά και το βαθμολογικό κομμάτι. Ο Απόλλωνας θέλει νίκη και μόνο νίκη για να διατηρήσει τις αποστάσεις που είχε και πριν την αγωνιστική από Ομόνοια και ΑΕΛ και την ίδια στιγμή να θέσει σε μεγάλο βαθμό νοκ-άουτ από την υπόθεση τίτλος την Ανόρθωση.

Για να γίνουν όλα αυτά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα πρέπει να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τη νίκη επί της Ένωσης και πολύ περισσότερο σε σχέση με την εικόνα που είχε στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε, ο Μπένσοπ και ο Σακέτι δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας αλλά επιστρέφουν οι Ντιγκινί, Γιούστε, Μαλεκκίδης και Γιαννιώτας.

Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά στην 11άδα που αφορούν περισσότερο την επιθετική γραμμή. Ντιγκινί και Νταμπό διεκδικούν την θέση στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς να σημαίνει ότι αν πάρει  θέση ο Νταμπό ο Ντιγκινί δεν θα είναι βασικός. Αν παίξει ο Νταμπό στην κορυφή ίσως δούμε τον Ντιγκινί στο άκρο αντί του Παπουνασβίλι που ήταν μέτριος με την Ένωση και του Γιαννιώτα που προέρχεται από τραυματισμό. Αν επιλεχθεί ο Ντιγκινί στην κορυφή τότε ο Γιαννιώτας θα δώσει την μάχη με τον Παπουνασβίλι. Οι υπόλοιποι θα είναι ο Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, οι Γιούστε και Ρομπέρζ στο κέντρο της άμυνας, ο Γκεριέ μάλλον αριστερά και ο Πέδρο δεξιά. Χάμπος, Ντένιτς, Μάρκοβιτς είναι οι τρεις που διεκδικούν τις δύο θέσεις στο κέντρο, ο Μπίσεσβαρ θα κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο και αριστερά ο Πίττας.