29 Μαρτίου, 2024
  • 29 Μαρτίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • ΒΑΛΕΜ:Εγώ αποφάσισα να φύγω από την Κύπρο.(διαβάστε τι είπε για την εμπειρία του στην Εθνική μας)

ΒΑΛΕΜ:Εγώ αποφάσισα να φύγω από την Κύπρο.(διαβάστε τι είπε για την εμπειρία του στην Εθνική μας)

By on 28 Φεβρουαρίου, 2021 0 603 Views

Eνδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Γιόχαν Βάλεμ στην ιστοσελίδα dhnet.be. Ο Βέλγος προπονητής μιλά για όλα όσα πέρασε στην Κύπρο, την πεποίθηση για τα επόμενα 3-4 χρόνια πως η Εθνική θα φέρει επιτυχίες, το προσωπικό δράμα με την σύντροφο του και τον γιο του. Δήλωσε ότι ήταν προσωπική επιλογή να αποχωρήσει από την Εθνική Κύπρου!

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής…

“Είμαι ανακουφισμένος, νομίζω έκανα τη πιο σωστή απόφαση. Ήταν το όνειρο μου να προπονήσω και να επιτύχω με μια εθνική ομάδα. Μόνο που στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι παίκτες, είναι το προσωπικό, η διοίκηση. Και υπήρχε και ο κορωνοϊός.”

“Δούλεψα για δυο χρόνια. Όλα ήταν προγραμματισμένα, είχαμε πρόγραμμα με μια νέα γενιά. Αλλά δεν έγιναν τα πράγματα όπως έπρεπε. Όταν εργάζεσαι με μη πτυχιούχους που θέλουν να σας διδάξουν ποδόσφαιρο, μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ενοχλητικό”.

“Έφυγα για να ζήσω άλλες εμπειρίες. Έφερα δώδεκα νέους διεθνείς στην πρώτη ομάδα. Δεν είχα τους τρεις καλύτερους παίκτες στη διάθεσή μου στην Κύπρο. Είμαι πεπεισμένος πως σε 2-3-4 χρόνια αυτή η ομάδα θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα γιατί υπάρχουν νέοι παίκτες με σωστή νοοτροπία”.

“Ήθελαν εναν Βέλγο προπονητή. Ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Τους ρώτησα, “ξέρετε πως η δημιουργία μιας ομάδας απαιτεί χρόνο; Χρειάζεται υπομονή.” Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα φέρει η εξέλιξη των παικτών. Περίμενα πως θα υπήρχε περισσότερη υπομονή.”

ΦΔΣΦΣΔΦΔΣΦΣΔΦΣΔΦΣΔ

“Yπήρχε πλάνο να έρθει ακόμη ένας Βέλγος βοηθός, το οποίο δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού και της έλλειψης πόρων. Ήμουν μόνος στο σπίτι μου. Ήταν αδύνατο. Μίλησα και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (προπονητής Εθνικής Βελγίου). Μου τηλεφώνησε για να διοργανώσουμε ένα φιλικό Βέλγιο-Κύπρος στις 3 Ιουνίου. Ήθελα να προσφέρω αλλά δεν μπορούσα.”

“Οι προπονητές απολύονται δυο-τρεις φορές μέσα στη σεζόν και βρίσκουν δουλειά. Θέλω να πω πως δεν με απέλυσαν αλλά ότι σταμάτησα. Είχα διαλέξει την Κύπρο για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Οι παίκτες της Εθνικής είχαν εκπλαγεί όταν έφυγα. Είχα καλή σχέση με τους παίκτες μου”.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Γιόχαν Βάλεμ για το πρσωπικό-οικογενειακό πρόβλημα με τον γιο του: “Υπήρχε ένα σχέδιο για τον γιο μου. Έπρεπε να πάει σε μια Γαλλοκυπριακή σχολή και στη συνέχεια να ενταχθεί σε σχολείο στο Βέλγιο. Στο ποδόσφαιρο είχε πάει στην Ακαδημία της Ομόνοιας. Είχα συμφωνήσει με την μητέρα του και τον δικηγόρο. Όταν ήρθε η στιγμή να υπογράψει για να μείνει μαζί μου, δεν εμφανίστηκε. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ για απαγωγή παιδιού. Είναι τρελό. (Στο σημείο αυτό ο Βάλεμ είχε συγκινηθεί) Σκόπευα να αποκτήσω ένα παιδί με τη σύντροφο μου. Όλα κατέρρευσαν. Εκεί ένιωσαν…νεκρός”

“Αρχισα να χάνω βάρος, δεν κοιμόμουν πολύ. Ηρθε και με βρήκε η αδερφή μου. Με βοήθησε να το ξεπεράσω. Ηταν δύσκολο να επιστρέψω στην Κύπρο. Βρέθηκα μόνος μου σ’ ένα ποδόσφαιρικό… κόσμο που δεν μου άρεσε και μια νοοτροπία που ήταν δύσκολο να αλλάξει. Θα μπορούσα να μείνω, να πηγαίνω στην παραλία 3-4 φορές την εβδομάδα, να δουλεύω το πρωί, έχοντας μια καλή ζωή. Είπα όχι. Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Έπρεπε να επιστρέψω, αυτό είναι όλο. Ήταν μια προσωπική απόφαση. Έμειναν έκπληκτοι που ζήτησα να φύγω. “