20 Απριλίου, 2024
  • 20 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Α.ΜΙΧΑΪΛΙΔΗΣ:Υπήρχαν προβλήματα και κάνουμε μελέτες(Παραδοχή για τον φωτισμό στο Στέλιος Κυριακίδης)

Α.ΜΙΧΑΪΛΙΔΗΣ:Υπήρχαν προβλήματα και κάνουμε μελέτες(Παραδοχή για τον φωτισμό στο Στέλιος Κυριακίδης)

By on 25 Φεβρουαρίου, 2021 0 695 Views

Για τα μέτρα χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινωθούν και έχουν να κάνουν με τα του αθλητισμού μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια για το πρόβλημα με τον φωτισμό στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα μέτρα χαλάρωσης που θα ανακοινωθούν και πώς θα επηρεάσουν τον αθλητισμό: «Η ενημέρωση που έχουμε σαν ΚΟΑ είναι αυτή που έχετε γράψει. Να μην προτρέχουμε, κι άλλες φορές είχαμε ενδείξεις και διαβεβαιώσεις αλλά άλλαξαν τα πράγματα. Λίγη υπομονή για τις ανακοινώσεις. Αισθανόμαστε ότι είμαστε στον δρόμο της επανεκκίνησης του αθλητισμού και αυτή είναι η κύρια μας έγνοια. Πιέζουμε συνεχώς, κάνουμε εισηγήσεις, κάποτε μας ακούν, κάποτε όχι. Πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και η υγεία των αθλουμένων».

Για το αν θα μπορούν πλέον οι αθλητές όλων των αθλημάτων να προπονούνται κανονικά αντί σε γκρουπ: «Αυτό έχουμε συζητήσει. Χθες κάναμε μια διαδικτυακή συζήτηση με όλες τις ομοσπονδίες, φιλοξενήσαμε την δρ. Πανά και τον κ. Ηροδότου. Τέθηκαν πολλές ερωτήσεις. Χαιρόμαστε που αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία. Δόθηκαν απαντήσεις, πιστεύουμε ότι θα ακούσουμε καλά νέα. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Κυνηγούμε να έχουμε τη διευκόλυνση για όλα τα αθλήματα. Έρχονται σημαντικοί αγώνες».

Για το θέμα των γυμναστηρίων: «Το λέω με επιφύλαξη. Η πρώτη κίνηση είναι να επιτραπεί στα γυμναστήρια να γίνονται personal μέσα στον χώρο. Οι γυμναστές υποφέρουν, είναι κλειστοί σχεδόν ένα χρόνο με ελάχιστα διαστήματα. Αν δοθεί η ευκαιρία να γίνεται το ατομικό θα είναι μια ανάσα. Θα έχουν πρόγραμμα με ραντεβού, με απολύμανση, χωρίς χρήση αποδυτηρίων. Στον αθλητισμό δεν είχαμε σοβαρά κρούσματα».

Για τα μαζεμένα κρούσματα στην ομάδα handball της Ανόρθωσης: «Μας στεναχώρησε αυτό που έγινε με το Handball της Ανόρθωσης, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε πώς έγινε. Έγινε μοριακό τεστ, το ίδιο και για την ξένη ομάδα. Έκαναν και rapid test πριν την ομάδα, ήταν όλα αρνητικά. Μετά το παιχνίδι έκαναν πάλι τεστ και είχαμε 15 κρούσματα».

Για το πρωτάθλημα U19 και τις ακαδημίες στο ποδόσφαιρο: «Είναι στη γραμμή. Τώρα παίζει Α’ και Β’ κατηγορία. Πρέπει να μπει στη γραμμή η Γ’ και η επίλεκτη και οι ακαδημίες. Θεωρούμε ότι λαμβάνοντας τις προφυλάξεις και ακολουθώντας τα πρωτόκολλα θα μπορούν να ξεκινήσουν».

Για το άνοιγμα των γηπέδων για τον κόσμο με rapid test: «Μας λέχθηκε ότι αυτό τοποθετείται προς το τέλος Μαρτίου, το τελευταίο δεκαήμερο, αν συνεχίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Για τον συσχετισμό που γίνεται με το άνοιγμα των γηπέδων σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα: «Δεν θα κάνω τον ειδικό εκεί που δεν ξέρω. Αν έπαιρνα εγώ την απόφαση θα άνοιγα τον αθλητισμό και να έχανα τη δουλειά μου. Εμείς πιέζουμε συνεχώς για επανεκκίνηση. Δεν μπορούμε να λέμε δημόσια τι συζητούμε με τον Υπουργό. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη».

Για το γήπεδο της Λεμεσού: «Προχωρά, ήμουν εκεί την περασμένη εβδομάδα. Μιλώ με τους μηχανικούς. Η απόφαση που πάρθηκε από το ΔΣ με την έγκριση της κυβέρνησης για να αναλάβει την επίβλεψη το τμήμα δημοσίων έργων ήταν ευλογία. Έχει τοποθετηθεί τον Μάιο του 2022 η αποπεράτωση. Το οδικό δίκτυο θα τελειώσει τον Σεπτέμβριο του 2022 αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πρόβαση. Θα είναι εντελώς πλήρες τον Σεπτέμβριο, αλλά θα υπάρχει πρόσβαση και έξοδος. Έχουμε διευθετήσει συνάντηση με τον Υπουργό. Βάζουμε πίεση αν είναι δυνατόν να επιταχυνθούν κάποιες διαδικασίες».

Για το «Στέλιος Κυριακίδης» και το θέμα του φωτισμού: «Ο Τιμούρ είναι ο επιθεωρητής μας. Μετά τα όσα είπε για το Μακάρειο μίλησα μαζί του γιατί όπως τον άκουσα και τον διάβασα κατάλαβα ότι μιλούσε για τον αγωνιστικό χώρο. Παρακάλεσα την προϊσταμένη, έκανε επιθεώρηση και ο αγωνιστικός χώρος ήταν χαλί. Πήρα τηλέφωνο τον Τιμούρ και μου είπε ότι δεν μιλούσε για τον αγωνιστικό χώρο, αλλά για την κατάσταση των αποδυτηρίων και τις συνθήκες στο Μακάρειο. Χάρηκα γιατί πληρώνουμε αρκετές χιλιάδες για τον αγωνιστικό χώρο. Δεν μιλούσε γι’ αυτό. Μίλησα το πρωί για το Παφιακό με την προϊσταμένη. Αύριο το πρωί θα πάει εκεί ένας εργολάβος για να δει τον χώρο. Υπήρχαν προβλήματα και κάνουμε μελέτες, χρειαζόμαστε πολλά λεφτά για να φτιαχτεί. Το εύκολο είναι να πούμε να γίνονται παιχνίδια στις 15:00. Δεν ξέραμε ότι θα ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα».

Για την ολοκλήρωση της θητείας του στον ΚΟΑ: «Τα δυόμιση χρόνια τελειώνουν Ιούλιο του 2021. Αν το Υπουργικό Συμβούλιο επαναδιορίσει το συμβούλιο θα έχουμε ακόμα μια θητεία δυόμιση χρόνων. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να συνεχίσω, με ικανοποιεί και με ευχαριστεί».